Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ligue 1-speler krijgt wekenlange schorsing na afplakken logo tegen homofobie

Laatste update:

Op de zondag van de laatste Ligue 1-speelronde was het in Frankrijk de dag van de strijd tegen homofobie. Als statement speelden de clubs in de Ligue 1 met een speciaal embleem op de borst. Ook was er voorafgaand aan het duel tussen Monaco en Nantes een fotosessie.

Camara wil de campagne tegen homofobie niet steunen en besloot om het embleem op zijn shirt af te plakken met tape. Ook weigerde hij deel te nemen aan de fotosessies voorafgaand aan de wedstrijd.

De houding van zowel Camara als Monaco schoot volledig in het verkeerde keelgat bij onder meer de Franse minister van Sport Amélie Oudéa-Castéra, zo maakte zij duidelijk in gesprek met het Franse RTL. Ze pleitte voor zware sancties voor beide partijen.

"Ik keur het gedrag ten strengste af", zei de minister. "Ik vind dat het gedrag dat we gisteren in het profvoetbal hebben gezien zo hard mogelijk gestraft moeten worden. Zowel de houding van de speler, als die van de club, die het toeliet dat Camara zijn shirt afplakte."

Ook Adi Hütter, coach van de Monegasken, reageerde zondag al kort op de situatie. "Allereerst wil ik zeggen dat wij als club het initiatief van de competitie steunen."

"En wat Camara betreft: dit heeft hij op eigen initiatief besloten. Een intern gesprek over zijn besluit en de hele situatie zal volgen. Dat is alles wat ik erover wil zeggen", aldus Hütter.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Na Francesco Acerbi moet volgende Italiaan het EK in Duitsland missen
3
Dani Carvajal twijfelt niet en wijst teamgenoot aan die Ballon d'Or moet winnen
20
Memphis Depay neemt met cryptische boodschap afscheid van fans Atlético Madrid
17
Boy Kemper werd tijdens Excelsior - NAC gebeld: 'Misschien gaat de tijd sneller'
1
Eredivisie is één seizoen eerder dan gepland kunstgrasvrij
23
El Yaakoubi loopt leeg: 'Ik moest hier voetballen terwijl ik dat niet wilde'
78

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties