Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbazing om zelfkritische Mats Wieffer: 'Dat interview leek wel zelfkastijding'

Laatste update:

Afgelopen seizoen stond Wieffer vaak op de nummer 6-positie, maar die plek wordt sinds dit seizoen meer ingevuld door Zerrouki. Daardoor krijgt Wieffer een meer aanvallende rol, maar zowel tegen PSV (0-1 verlies, in de Johan Cruijff Schaal) als tegen Fortuna moest de middenvelder daar nog flink aan wennen. "Ik ben nog niet de Mats die ik vorig jaar was", zei hij vorige week zondag voor de camera van ESPN. "Ik ben een beetje zoekende nog."

"Persoonlijk speel ik iets anders dan vorig jaar", vervolgde de rechtspoot. "Daar moet ik heel erg aan wennen. Op het laatst (tegen Fortuna, red.) speelde ik weer iets meer op 6, dat bevalt me wat beter. Maar dat zijn geen excuses. Ik weet het niet, het loopt gewoon niet, ik val over de bal heen... Dat soort dingetjes. Ik weet niet waar het aan ligt, maar het is de afgelopen anderhalve wedstrijd niet goed genoeg. Ik handel gewoon te traag, dus er is persoonlijk ook nog werk aan de winkel."

"Dit is hoe ik Mats ken", zegt Been tegenover de NOS. "Oprecht. Eerlijk. Een strebertje. Bij Excelsior was dat ook al zo. In Nederland hebben wij problemen met mensen zonder zelfkritiek, maar dit sloeg wel door. Het leek wel zelfkastijding." Been, tegenwoordig analist bij ESPN, vindt niet dat Wieffer aan zichzelf moet twijfelen. "Zo slecht was het tegen Fortuna niet, maar hij geeft een interview alsof hij niet kan voetballen. Dat is helemaal niet waar. Hij heeft gewoon twee wedstrijden een mindere fase. Dat kan toch?"

Volgens Been hebben de mindere wedstrijden van Wieffer te maken met 'jeugdigheid en onervarenheid'. "Ik zou er niet te zwaar aan tillen, maar door dit interview wordt het wel een issue voor de buitenwereld. Hij legt zichzelf te veel druk op en wil het team op sleeptouw nemen. Ik vind het wel goed dat Arne Slot hem erop heeft aangesproken. Ik zou hem tegen Sparta weer op 6 zetten. Dat is zijn beste positie. Hij moet even terug naar de 'basis' en het spel simpel houden. Dan is hij een van de beste middenvelders van Nederland."

Reactie Slot
"Ik heb het er met hem over gehad", zei trainer Slot vrijdag op de persconferentie voor het duel met Sparta Rotterdam. "Als je zelf in zo'n extreme mate gaat onderkennen dat je niet goed hebt gespeeld, dan verwacht ik de komende wedstrijden dat niemand jou nog goed vindt. Elk balverlies zal worden uitvergroot. Ik vind het hartstikke goed dat een speler zelfkritisch is, maar je moet daar wel de juiste nuance in vinden om te voorkomen dat het sentiment is dat hij uit vorm is. Dat is best knap na anderhalve wedstrijd."

Meer nieuws

Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
27
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
2
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
2
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
9
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
52

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties