Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Was Richarlison ook geslaagd als hij naar Ajax was gekomen?'

Laatste update:

Neres werd in januari 2017 voor liefst twaalf miljoen euro van Sao Paulo overgenomen; de Braziliaanse club bedong bovendien een doorverkooppercentage van twintig procent. Na een moeizaam begin is Neres tot een van de smaakmakers van Ajax uitgegroeid en liet de club in januari na om dertig miljoen euro winst te maken op Neres. "Ik kijk heel graag naar hem", zegt Endt in gesprek met de NOS. "Hij is een van de weinigen die met een individuele actie door een verdediging heen kan komen."

Jan Olde Riekerink haalde als trainer van het tweede elftal van Ajax de halve finales van het toernooi om de TOTO KNVB Beker en deed dat met talenten uit alle hoeken van de wereld. Veel jongens raakten in de vergetelheid. "Je kunt er zo weinig van zeggen: wie er wel of niet zal doorbreken", geeft Olde Riekerink aan. "Het enige dat je wel snel ziet, is of een speler te weinig talent heeft om de top te halen. De trainingsintensiteit hier is vaak een probleem."

"En die jongens uit Latijns-Amerika hebben vaak behoefte aan de warmte van hun eigen omgeving", benadrukt Endt. "Gebrek aan warmte is de grootste factor die kan meespelen." Niet alleen Neres maar ook Nicolás Tagliafico en Davinson Sánchez slaagden bij Ajax, dat ook Richarlison bijna te pakken had. De aanvaller is nu bezig carrière te maken in de Premier League. "Maar was Richarlison ook geslaagd als hij naar Ajax was gekomen? Ik vind dat hypothetisch", zegt Endt.

Ajax sloeg in januari een bod van meer dan 43 miljoen euro van Guangzhou Evergrande af. De sportieve ontwikkeling was belangrijker dan het geld, zo kwamen het management van Neres en de directie van Ajax overeen. "Een uitstekende zet van Ajax om hem te behouden", stelt Endt, ook omdat de Braziliaan nadien de sterren van de hemel is gaan spelen. Wellicht rinkelt de kassa in de zomer alsnog, daar tal van Engelse clubs interesse zou hebben. Volgens Endt moet de Braziliaan nog een paar treden klimmen op de ladder naar de mondiale top. "Of hij echt van wereldklasse is, moet hij de komende twee jaar bewijzen."

Meer nieuws

Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
2
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
2
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
16
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
29
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
17
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
18

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties