Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem II gaat over tot definitief ontslag van Joris Mathijsen

Laatste update:

Er zou onder meer onvrede zijn over de te betalen afkoopsom. Mathijsen en zijn advocaat zijn van mening dat hij aanzienlijke imagoschade heeft geleden. Daarover wordt door Willem II niks gemeld in het statement op de website. "De Raad van Commissarissen van Willem II heeft op woensdag 30 maart het besluit genomen tot ontslag van technisch directeur Joris Mathijsen. Eerder deze maand werd Mathijsen op non-actief gesteld", schrijft Willem II. "Tussen de Raad van Commissarissen en Mathijsen bestaat een verschil van inzicht over het te voeren beleid. Met het oog op de tegenvallende sportieve prestaties en verschil in visie hoe in te grijpen en het tij te keren acht de Raad van Commissarissen het noodzakelijk afscheid van Mathijsen te nemen."

Naast het ontslag van hoofdtrainer Fred Grim besloot de clubleiding van Willem II om ook Mathijsen begin maart op non-actief te stellen. Vanwege 'een verschil van inzicht over het technische beleid', zo communiceerde de club. De Telegraaf meldde eerder dat Mathijsen had geweigerd om Grim te ontslaan. Als hij dat wel had gedaan, had de technisch directeur zijn werkzaamheden kunnen voortzetten. Beide partijen hebben de voorbije weken onderhandeld over het afwikkelen van het tot 2025 lopende contract, maar zijn niet tot een akkoord gekomen.

Het door Willem II aangeboden bedrag komt volgens bovengenoemd dagblad niet in de buurt van wat Mathijsen zou eisen. De voormalig verdediger is van mening dat hij behoorlijke imagoschade heeft geleden door het handelen van de Tilburgse club. Mathijsen werd door de Raad van Commissarissen uit zijn functie ontheven. Een van de vragen die bij een eventuele rechtszaak of arbitragezaak aan de orde komt is of de rvc gerechtigd was om die opdracht te verstrekken. De taken van Mathijsen worden voorlopig waargenomen door algemeen directeur Martin van Geel. Hij stelde Kevin Hofland aan als opvolger van Grim.

Mathijsen trad in de zomer van 2016 - een jaar nadat hij zijn actieve carrière bij Feyenoord besloot - in dienst als technisch directeur bij Willem II. Drie jaar later kreeg Mathijsen in Tilburg gezelschap van Martin van Geel, die bij Feyenoord was vertrokken als technisch eindverantwoordelijke en bij zijn oude club als algemeen directeur in functie trad. De afgelopen tijd klonk er ook geregeld kritiek op Mathijsen vanwege de samenstelling van de selectie en klaarblijkelijk heeft de clubleiding daar naar gehandeld.

Meer nieuws

De Telegraaf: Ajax is concreet voor Sandler maar heeft concurrentie van PSV
27
Marcel Brands geeft Slot heel belangrijke tip om te kunnen slagen in Engeland
12
Brands bevestigt belastingstelling van PSV: 'Het is een interessante speler'
4
Live meepraten in de Eredivisie: NEC - AZ
33
Live meepraten in de Eredivisie: PEC Zwolle - Heracles Almelo
0
Topscorer Lionel Messi leidt Inter Miami met twee goals en assist naar zege
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties