Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Woedende NEC-fans wachten spelersbus op; Van Schaik reageert

Laatste update:

Volgens de Gelderlander ging het om een groep van zo'n vijftig fans die zich na middernacht verzamelde bij stadion De Goffert om het gesprek aan te gaan. Lasse Schöne en Bram Nuytinck namen het woord en ook technisch directeur Carlos Aalbers stond de groep te woord. Laatstgenoemde gaf tekst en uitleg over het aankoopbeleid. Het was echter Rogier Meijer die het het meest moest ontgelden bij de fans.

De supporters eisten het vertrek van de hoofdtrainer van NEC, maar zowel Schöne als Nuytinck nam het op voor hun coach. Ook Meijer zelf liet zich kort zien, maar ging niet in gesprek met de fans. De meegereisde supporters lieten vrijdagavond na afloop al hun onvrede blijken door 'Meijer rot op' en 'schaam je kapot' te zingen vanuit het uitvak. Verder waren er wegwerpgebaren en klonk er gefluit.

In het seizoen 2013/14 kwam het voor het laatst voor dat NEC de eerste twee Eredivisie-duels verloren zag gaan. De Nijmegenaren eindigden dat seizoen als zeventiende en degradeerden na twintig jaar naar de toenmalige Jupiler League door in de nacompetitie over twee wedstrijden te verliezen van Sparta Rotterdam. Volgende week zaterdag neemt de ploeg van Meijer het in eigen huis op tegen RKC Waalwijk.

Reactie Wilco van Schaik
Algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC begrijpt de emoties bij de fans. "Het was alweer jaren geleden dat zo iets gebeurde. Nu hebben we dat ook weer eens mee gemaakt", vertelt hij in gesprek met ESPN. "Het hoort bij de club die we zijn geworden. We willen zo graag, maar ik zeg altijd: 'We kennen ook groeistuipen, naar boven en naar beneden'. Hoort erbij. Het geeft aan dat het bij een deel van onze fans hoog zit. Dat mag ook."

De frustratie bij de fans heerst al langer en gaat terug naar het einde van vorig seizoen, toen NEC vijf punten pakte uit de laatste acht wedstrijden. "Voetbal is emotie en dat mag op momenten echt geuit worden", gaat Van Schaik verder. "Gisteren ging dat in een normale en nette sfeer. Dit is de maatschappij nu eenmaal en is ook onderdeel van een voetbalbedrijf als het tegen zit. Zo lang er geen agressie of handgemeen aan te pas komt en normale bewoordingen gebruikt worden is er altijd ruimte voor de dialoog."

Eredivisie
Heracles Almelo
2 - 1
NEC

Meer nieuws

Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
2
Verweij en Driessen breken lans: 'Vreemd dat je zijn naam niet hoort bij Ajax'
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties