Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Tijjani Babangida verliest na broer Ibrahim ook zoon Fadil (1) na auto-ongeluk

Laatste update:

Afgelopen vrijdag ging het vreselijk mis op de snelweg tussen Kaduna en Zaria in Nigeria. Ibrahim Babangida, die van 1997 tot 2002 voor FC Volendam speelde, overleed ter plekke. Tijjani en zijn vrouw werden opgenomen in het ziekenhuis. Tijjani werd in kritieke, maar stabiele toestand naar het ziekenhuis in Zaria gebracht.

De vrouw van Babangida wordt verzorgd op de Intensive Care, maar verkeert buiten levensgevaar. Dat geldt ook van Tijjani Babangida, die het naar omstandigheden goed maakt. De voormalig buitenspeler van onder meer Ajax heeft zelfs al een reactie gegeven aan Timeline.

"Vanwege mijn geloof is het niet gepast om God te vragen waarom dit is gebeurd, ongeacht de pijn. Hij is het die geeft en Hij is het die neemt. Ik geloof dat Hij me na verloop van tijd de innerlijke kracht zal geven om te vergeten."

Het eenjarige zoontje van Tijjani, Fadil, heeft het ongeluk dus niet overleefd. Nigeriaanse media schrijven dat het jongetje tijdens een spoedoperatie is bezweken aan zijn verwondingen.

Eerder brachten leden van de Nigeriaanse voetbalbond (NFF) al een bezoek aan Tijjani Babangida. Naast de president van de NFF waren daarbij ook enkele ex-internationals aanwezig, onder wie Emmanuel Babayaro, Austin Popo en Mallam Nasiru Jibril.

Tijjani Babangida belandde in 1991 bij Roda JC. De rechtsbuiten kwam hierna nog een seizoen op huurbasis uit voor VVV-Venlo, alvorens hij in 1996 een transfer naar Ajax verdiende. Babangida speelde uiteindelijk 102 officiële duels namens de Amsterdammers en werd later ook nog uitgeleend aan Vitesse.

Meer nieuws

Vermoedelijke XI Olympiacos en Fiorentina: Grieken azen op 1ste Europese prijs
6
'Of ik deze zomer bij Feyenoord blijf? Dat weet je nooit, hè. Dat is voetbal'
19
Bas Nijhuis onthult exacte woorden die Ronald Koeman zo boos maakten
6
Erik ten Hag op de schopstoel: dit bepaalt zijn toekomst bij Manchester United
2
Kwakman resoluut: 'Zij zijn schuldig aan deze grote nederlaag van Excelsior'
11
VZ Kort: Jude Bellingham en Lamine Yamal vallen in Spanje in de prijzen
77

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties