'Ik denk dat ik het beste rendeer, als ik mijn spel kan spelen als bij Ajax'
Maandag, 24 september 2018 om 09:26

Davy Klaassen maakte zaterdag zijn eerste doelpunt in de Bundesliga voor Werder Bremen. De 25-jarige middenvelder profiteerde optimaal van een blunder van FC Augsburg-doelman Fabian Giefer en maakte de winnende goal (2-3). "Het is altijd heerlijk om de winnende treffer te maken", aldus de aanvallende middenvelder, die blij is weer wekelijks wedstrijden te kunnen spelen.

Klaassen werd de afgelopen transferperiode voor 13,5 miljoen euro overgenomen van Everton. Hij mag zich vaste basisspeler noemen en maakte zaterdag zijn eerste goal in de Bundesliga. Giefer ging in de fout, waarna het voor Klaassen een koud kunstje was om de bal binnen te werken. "Het vervelende is dat je twee of drie seconden hebt om te denken: 'Deze mag ik niet missen'. En als je dat denkt, gaat het vaak juist fout. Maar deze bal was te makkelijk om te missen", aldus Klaassen in gesprek met De Telegraaf.

Na vier wedstrijden staat Werder Bremen op de vierde plaats met acht punten. "Vorig seizoen zijn die jongens slecht begonnen en nu staan we er inderdaad een stuk beter voor. Maar dat heeft ook wel met het programma te maken, want we hebben nog geen echte toppers gehad", vertelt Klaassen. "Eigenlijk vind ik ook dat we nog hoger hadden moeten staan, want de twee thuisduels hadden we moeten winnen."

De ex-Ajacied zegt het plezier in voetballen weer teruggevonden te hebben. Vorig seizoen kwam hij bij Everton amper aan spelen toe en belandde hij uiteindelijk op een zijspoor. "Het is fijn dat ik weer elke wedstrijd kan spelen, want vorig jaar was dat wel effe anders", aldus de middenvelder. "Het was zelfs even wennen om elke week in actie te komen. Je bereidt je toch anders op een wedstrijd voor als je weet dat je gaat spelen. Ik voel me weer gewaardeerd en belangrijk. Ik denk dat ik dan ook het beste rendeer, als ik mijn spel kan spelen als bij Ajax."

Klaassen zegt ook de Duitse taal al goed onder de knie te hebben. "Ik sprak dankzij school al wat Duits, maar ik doe nu ook al mijn interviews al in het Duits", vertelt de ex-Ajacied, die de voorbereiding op het nieuwe seizoen zwaar vond. "Ik snap nu wel waarom er door Duitsers zo vaak in de laatste minuut wordt gescoord. De laatste weken van de voorbereiding waren écht Duits, loodzwaar. Al is het bij ons, zoals je bij andere clubs wel eens hoort, niet voorgekomen dat we drie keer op een dag trainden. En bijna alle oefeningen zijn met de bal. Het was gelukkig niet alleen maar lopen, lopen, lopen."

Meer nieuws
   
07:30
07:30
Column: Dan heeft heel Nederland ineens tijd voor dat interview van Geertruida
5
   
07:24
07:24
Deze rol gaat John van 't Schip na dit seizoen vervullen bij Ajax
5
   
07:06
07:06
AC Milan schrikt niet van prijskaartje voor Zirkzee en ligt op pole position
11
   
06:30
06:30
Elfrink: 'Sergiño Dest kan absolute grootverdiener worden bij PSV'
29
   
06:00
06:00
Tonny van Leeuwen: de legende van FC Groningen die nooit voor de club speelde
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
Japie_Krekel
 
5
24 september 2018 om 09:33
prima club voor hem Werder Bremen en ik denk ook wel dat dit Klaassen zijn niveau is. hier krijgt hij speeltijd en kan hij uitgroeien tot een bruikbare speler
 
RedondoNo5
 
10
24 september 2018 om 09:44
Hardwerkende speler, maar vind hem niets bijzonders hebben. Zal me dan ook verbazen als hij binnen korte tijd wordt opgeroepen voor Oranje.
 
Finalvoetbal
 
5
24 september 2018 om 11:55
Minimaal 50% van de spelers die momenteel voor Oranje worden opgeroepen zijn in mijn ogen niet bijzonder. Dus sta er niet van te kijken als hij op termijn weer wordt opgeroepen.
 
RedondoNo5
 
2
24 september 2018 om 13:51
De andere middenvelders die er geselecteerd worden kunnen naast het harde werken meer leveren dan Klaassen. Dus ik hoop het echt neit dat hij er weer bij komt. Prima als 3 of 4e keus, maar niet vast bij de selectie.
 
Kaito
 
0
24 september 2018 om 10:36
Nee! Absoluut niet bij Oranje! We zijn net klaar met dat non-voetballers experiment bij Oranje, laten we niet daar nog een keer mee beginnen met deze wonderboy. We hebben al zat "ik kan heel goed de 16 inlopen" spelers.
 
carlo35
 
0
24 september 2018 om 14:29
Hoort gewoon in Oranje thuis. Ben alleen bang dat Koeman niet over zijn eigen schaduw heen wil stappen.