Dusan Tadic belangrijk voor Servië; grote zorgen om Cristiano Ronaldo
Maandag, 25 maart 2019 om 22:42

Portugal en Servië hebben maandagavond in de EK-kwalificatiecampagne gelijkgespeeld. Dusan Tadic zette de bezoekers op voorsprong, maar vlak voor de rust kwam de thuisploeg langszij: 1-1. Cristiano Ronaldo viel in de eerste helft uit met een hamstringblessure. Het is onduidelijk of de aanvaller langdurig aan de kant staat en of hij de duels met Ajax in de Champions League haalt.

Tadic scoort namens Ajax regelmatig vanaf elf meter en de aanvaller was maandag ook meteen belangrijk vanaf de strafschopstip. Mijat Gacinovic werd bij een goede aanval van Servië gevloerd door doelman Rui Patricio, die vervolgens geen antwoord had op de strafschop van de aanvaller van Ajax: 0-1. Even later kon de geblesseerde Gacinovic het duel niet hervatten, waardoor Nemanja Radonjic het veld moest betreden.

Na een halfuur was het Portugal dat een wissel moest doorvoeren. Ronaldo probeerde bij een sprintduel de bal te raken, maar greep tijdens de inspanning naar zijn hamstring. De superster vroeg meteen om een wissel. Het is afwachten hoe ernstig de kwetsuur van de aanvaller van Juventus is. Mogelijk komen de Champions League-duels met Ajax op 10 en 16 april te vroeg voor Ronaldo. De vedette werd vervangen door Pizzi.

Nog voor rust kwam Portugal langszij via Danilo Pereira. De middenvelder wist meerdere verdedigers van Servië van zich af te houden en de bal vervolgens prachtig achter Marko Dmitrovic te krullen: 1-1. In de tweede helft vielen er geen doelpunten meer te noteren. Portugal staat nu met twee punten uit twee duels op de derde plek in Groep B. Servië staat met een punt uit een duel op de vierde plaats.

07:00
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz ziet Saibari en Pepi terugkeren in Heerenveen

25 maart 2019 om 22:46
En zo sta je na 2 thuiswedstrijden die je gewoon (makkelijk) had kunnen winnen op 2 punten..Man man man, Santos mag nu wel lekker gaan vertrekken als je met een op papier Gouden lichting anti voetbal gaat spelen.

JackGrealish

18
25 maart 2019 om 22:54
Makkelijk? Je hebt het wel heel hoog in je bol of niet soms?

MaceReal

17
25 maart 2019 om 22:58
Ja mekkelijk, heb je die wedstrijden gezien? Portugal had beide keren gewoon met 3/4 goals moeten winnen.

26 maart 2019 om 10:50
Ljajic, Tadic 2* en nog iemand waarvan ik de naam niet weet (hij ging dribbelen ipv direct schieten vanaf 14 meter) hadden net zo goed kunnen scoren ondanks het volledige overwicht van Portugal in de laatste 25 minuten. Zo herinner ik me ook Servië-België voor het wk 2014 als ik me niet vergis. Courtois redde daar iets van 5 enorme kansen en de bal ging daarnaast ook nog 3 keer op de paal/lat. België scoorde daarentegen wel 3* uit 3 kansen die niet eens altijd zo groot waren. Verdiende en ruime overwinning; zij maakten hun kansen af en het was ook niet zo dat er helemaal niks werd gecreëerd door België toen. Ik vind dat Servië hier wel beter meedeed dan België toen aangezien de gemiste kansen van Servië tegen Portugal gisteren toch wel groot waren.

BenficaAjax1

8
25 maart 2019 om 22:47
Ongelofelijk dat Portugal niet heeft gewonnen vandaag. 70 procent balbezit zeker 5 100procent kansen niet gemaakt.een penalty die wordt gegeven en daarna weer niet niemand weet waarom. Tadic was in de eerste helft weergaloos daarna niet meer gezien.... er zijn wedstrijden dat het gewoon iet wil en vandaag was zo een dag. Oekraïne heeft alleen maar verdedigd en Servië is weggespeeld maar niet gewonnen. Als Portugal niet oppast plaatsen ze zich niet. 70 procent balbezit ongelofelijk 15 kansen gecreeerd echt niet normaal.

TheAnalyticus

29
Zou het kunnen dat Tadic na een werkelijk schandalige tackle van Pepe op zijn enkel minder was in 2e helft?

5
25 maart 2019 om 22:59
Helemaal eens was rood op zijn plaats geweest.... maar dat verklaart niet waarom Portugal niet heeft gewonnen. Ongelofelijk snap er nog niks van.

Liverpoort

22
25 maart 2019 om 22:55
Voor t gemak de rode kaart die die smeerlap van n Pepe had moeten hebben, vergeten?

MaceReal

5
Dat was geen rood. Gewoon geel, dan had je die servier ook rood moeten geven voor een gestrekt been.

5
25 maart 2019 om 23:01
Nou ben vooral niet vergeten dat de arbitrage niet best was. Rood had gekund. Portugal was echt heel sterk aanvallend en probeerde echt te voetballen kun je van Serviã« niet zeggen. Hoewel ik ze aardig vond. Niet zo een verschrikkelijke ploeg als Oekraã¯ne.

SladjanNL

3
25 maart 2019 om 23:17
Benfica... Serviã« speelde ook nog met hele jonge spelers van allemaal rond de 21 jaar.. dan is het toch logisch dat ze eigenlijk alleen tegenhouden? 5 (!) basisspelers deden er niet mee

RicardodaSilva

2
Ff hoe kan je met kneuzen als Rafa Pizzi en Souza spelen . Zo n goed team en dan met 3 kneuzen voetballen . Rafa en Pizzi lopen lopen lopen en lopen met bal . Souza misschien leuk voor Toofan 4e klasse West 2 en die wordt opgeheven .

RADO55

0
26 maart 2019 om 08:13
Word die opgeheven? Altijd leuk daar in ockenburg.

Juga

1
26 maart 2019 om 10:44
Rukavina werd blijkbaar vol op z`n gezicht geraakt voordat hij hands maakte en dat werd door de assistent gezien. Er is een foto van, wat knap is aangezien je in videobeelden dit (bijna?) niet kunt zien. Hier een link met de foto:https://www.sportske.net/vest/domaci-fudbal/evo-zbog-cega-nije-bio-penal-i-kako-je-rukavina-usao-u-istoriju-fudbala-371290.htmlVerder ben ik het niet eens dat de arbitrage slecht was. Op het strafschop moment en Pepe-Tadic incident na toch foutloos wat je toch niet vaak ziet.

Alcantara91

9
25 maart 2019 om 22:51
Mooi resultaat voor Servië. Hebben de eerste 4 matchen 2x portugal & spelen de laatste 4 matchen 2x tegen luxemburg, 1x litouwen & thuis ukraine dus hebben zeker een goeie kans om door te gaan & hebben nog hun halve finale nations league

Alcantara91

3
25 maart 2019 om 22:53
& servie speelde zonder een paar zeer belangrijke spelers. De links back was de 3de of 4de keus, centraal achterin zal de volgende wedstrijd maksimovic van napoli aansluiten & het duo matic/fejsa werd zeer gemist

SladjanNL

7
25 maart 2019 om 23:20
Idd... Kolarov (AS Roma) deed niet mee, Matic (Man Untited) niet, Maksimovic (Napoli) niet, Fejsa (Benfica) niet, Sergej Milinkovic Savic (Lazio) niet....

OmeHenk

2
Als het om een verrekking blijkt te gaan dan zal hij normaal gesproken toch de duels met Ajax aan zich voorbij moeten laten gaan? Hij hersteld sowieso niet heel snel gezien zijn leeftijd. Wel een groot gemis, want met Ronaldo erbij is het toch een geweldig affiche.

Liverpoort

17
25 maart 2019 om 22:57
Ronaldo is een krachtmens, die kans hier heus wel snel van herstellen. En hij is 33 geen 53

TheGreatest10

3
25 maart 2019 om 23:22
Krachtmens of niet een spierblessure houd ieder mens een aantal weken aan de kant, en trouwens hij is 34.

AjaxxxLove

3
25 maart 2019 om 23:32
Denk dat de fysio van Juve hier nog wel wat tegen heeft hoor. Misschien dat hij de eerste pot mist, maar de return zal hij toch vast wel redden. Zo niet, meevaller voor 'ons', maar zoiets gun je zo'n gozer natuurlijk niet.

Dynek10

0
26 maart 2019 om 08:24
Mocht het een verreking zijn, dan is Ronaldo er sws bij tegen Ajax. Ik heb heel vaak mijn hamstring verrekt en als je elke dag een half uurtje fietst in de sportschool is het binnen 2 a 3 weken klaar. Je hoort zelden bij profs dat een verreking nog 4 tot 6 weken duurt, dat is allemaal onzin. Er zijn hier blijkbaar nog mensen die dat wel geloven. Moet je is nagaan dat het bij mij met alleen elke dag fietsen over gaat. Die profs zijn hele dagen vrij en hebben alle tijd om te herstellen.

sabrina1981

6
25 maart 2019 om 23:02
En dan al die reacties gelukkig er niet bij tegen Ajax. Tuurlijk, maar als voetballiefhebber wil je toch dat ie altijd speelt.

Gelijkmaker

3
Nou dat kan zo wezen maar tegen Ajax liever niet. Toch een heel verschil wel of geen Ronaldo.

Juga

1
26 maart 2019 om 10:38
Servië deed 70 minuten goed mee. In de eerste helft was het gewoon 50/50. Portugal meer balbezit (57-43) maar Servië had niet minder kansen en hield redelijk makkelijk stand. In de tweede helft had Servië ook 2 erg goede kansen en deed goed mee maar na +- minuut 70 was de pijp leeg. Dit had mede te maken met het feit dat Mitrovic net die paar overtredingen voorin niet mee kreeg en helemaal op was. Normaal gesproken zou die ook gewisseld worden maar Gacinovic was al gewisseld wegens een blessure en Živkovic komt er ook steeds in voor de laatste 20 minuten waardoor Mitrovic door moest en uiteindelijk SMS binnenkwam voor wat vastheid op het middenveld.Portugal hield heel knap 90 minuten lang een moordend tempo aan en kreeg dankzij dit een legio aan kansen in de tweede helft. Toch, als Servië haar kansen maakte had het zomaar een verliespartij voor Portugal kunnen zijn ondanks het volledige overwicht vanaf minuut 65-70 en de karrevracht aan kansen in die periode.De scheids floot een goede pot. Ondanks twee fouten was hij voor de rest perfect bezig. Portugal had, ondanks dat de bal eerst tegen het gezicht van Rukavina kwam, wel een strafschop mogen krijgen. Blijkbaar zag de assistent dat de bal via het gezicht op de arm kwam en niet de hoofdscheids. Die neemt dan een beslissing op basis van de communicatie. Tsja, de arm was daar tegelijk met de bal op het gezicht en daarna kwam het contact. Wat weegt zwaarder? Ik denk dat het toch voor een groter percentage wel een strafschop is dan niet. Verder had Pepe zeker rood mogen hebben. Maar verder floot Marciniak vrijwel perfect en als iemand 89 minuten perfect fluit ben ik eerder geneigd een of twee foutjes te vergeven dan bij iemand die een zaadpartij fluit en vervolgens ook nog één cruciale fout maakt.* Al zie ik net een foto waarin is te zien dat Rukavina redelijk vol op zijn gezicht wordt geraakt door de bal. Die voorzet was zo hard dat het op video bijna niet te zien was. Knap gefotografeerd.