'Ik volg Feyenoord nog, het is lastig want het is best een puinhoop daar'
Donderdag, 18 juli 2019 om 21:11

Daryl Janmaat maakte in het verleden twaalf jaar deel uit van de jeugdopleiding van Feyenoord en de verdediger speelde, na een omweg via ADO Den Haag en sc Heerenveen, uiteindelijk ook twee seizoenen in de hoofdmacht van de Rotterdammers. In 2014 volgde een vertrek naar Newcastle United en twee jaar later werd Watford de werkgever van de verdediger, die daarna nog vaak in verband werd gebracht met een terugkeer naar De Kuip.

De 29-jarige Janmaat speelde donderdagavond met the Hornets een oefenwedstrijd tegen Ajax en dat was voor de rechtsback een bijzonder weerzien: "Dat is altijd leuk. Het is natuurlijk ook een goede tegenstander", glimlacht hij in gesprek met Ziggo Sport. Feyenoord haalde deze zomer Luciano Narsingh en Liam Kelly al uit Engeland, terwijl Leroy Fer momenteel meetraint met zijn oude club.

De naam van Janmaat gaat ook rond in Rotterdam, maar hij wil niet op de zaken vooruitlopen: "Ooit terugkeren bij Feyenoord? Dat heb ik altijd aangegeven, maar het moet het goede moment zijn. Uiteindelijk is het aan twee partijen die er samen uit moeten komen. Dat is voorlopig nog niet het geval. Ik heb nog één jaar, dus we zullen zien."

Feyenoord maakt bovendien op bestuurlijk gebied een rommelige fase door, zo ziet de 34-voudig international van het Nederlands elftal ook. Met Sjaak Troost werd slechts een tijdelijke opvolger van de vertrokken technisch directeur Martin van Geel gevonden en woensdag werd bekend dat ook algemeen directeur Jan de Jong opstapt: "Ja, ik volg de club nog. Het is lastig. Het is best een puinhoop daar, ook buiten het veld. Maar ik volg het altijd. Ik heb altijd goede gevoelens bij Feyenoord."

Meer nieuws
   
14:48
14:48
Lof voor 'totaal onlogische aankoop' Ajax: 'Als je dat niet ziet, ben je blind'
0
   
14:37
14:37
Werder Bremen schorst voormalig Liverpool-speler Keïta tot einde van seizoen
2
   
14:00
14:00
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
   
13:48
13:48
Kieft snapt niets van transfer Oranje-international: 'Toch de grootste waanzin?'
26
   
13:35
13:35
Schittert Mbappé komende zomer op twee toernooien? Macron houdt hoop
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (64)

 
linksbuiteadem
 
34
18 juli 2019 om 21:18
En mooier woord is er helaas niet voor. Feyenoord is slachtoffer van mensen aan het stuur zonder visie. Een paar sterke mannen zouden van Feyenoord weer een topclub kunnen maken maar dan moeten zij daar wel de kans voor krijgen.
 
lionaldinho
 
13
18 juli 2019 om 21:26
Denk meer slachtoffer van financieel wanbeleid, wat miss ook het gevolg is door slecht bestuur.Zonder geld stappen de bestuurders met kwaliteiten er niet in. Daarnaast is het verwachtingspatroon jaren lang veel te hoog geweest.Ook hoe sommige supporters met Van de Herik zijn omgegaan zal sommige bestuurders doen besluiten er niet in te stappen.
 
linksbuiteadem
 
33
18 juli 2019 om 22:03
Er is helemaal geen financieel wanbeleid gevoerd, hoe kom je daarbij? Men is juist zeer zuinig geweest op de centen, niks meer uitgegeven dan er binnenkwam (ook oa. met oog op nieuwe stadion). Zelf Jong Feyenoord in de KKD was te duur. Dat er verkeerd is ingekocht is een ander verhaal, dat is zeker zo.
 
lionaldinho
 
20
18 juli 2019 om 22:07
Uhm je moet even wat verder terug in de geschiedenis en niet alleen de afgelopen 3-5 jaar. Problemen spelen al minimaal 20 jaar op financieel en sportief vlak.er werd een heel legioen aan dure spelers gehaald die over the hill waren. Ook nog met hoge salarissen voor die tijd.Ik vind Feyenoord alleen een topclub op basis van supporters stadion en ancient history. Maar op sportief vlak kun je al 40-50 jaar niet spreken van een topclub. Een sporadisch kampioenschap daar gelaten
 
linksbuiteadem
 
9
18 juli 2019 om 22:10
Ik dacht dat we het over de laatste jaren hadden. Toentertijd is er wanbeleid gevoerd idd.
 
Orgullo
 
6
18 juli 2019 om 22:19
Financieel wanbeleid? Waar heb jij het over? De club schrijft al jaren groene cijfers en heeft de volledige investering voor het nieuwe trainingscomplex en het jeugdcomplex uit eigen zak gedaan. Denk dat weinig Bvo's in Nederland die luxe hebben.
 
Feelingood
 
8
18 juli 2019 om 22:53
Goed en slim investeren hoort ook bij financieel beleid he.. door niet te investeren in een jong elftal in de KDD mis je een grote kans.. oudere spelers halen of huren is financieel ook geen sterke zet.. wanbeleid misschien nog net niet, maar een sterk financieel beleid is niet gevoerd in mijn ogen
 
JSH88
 
0
19 juli 2019 om 09:59
Dat is al jaren geleden, er was geen geld om te investeren in een jong Feijenoord elftal voor de Kkd.
 
Kyle66
 
16
18 juli 2019 om 21:32
Het probleem is mijns inziens dat Feyenoord geen tussenjaar wil hebben. In zo'n tussenjaar zouden ze op de jeugd in kunnen zetten. Het is immers de jeugd die ze geld op kan leveren in de toekomst. Maar een tussenjaar betekent ook dat ze niet meedoen om de titel.
 
DVV20
 
17
18 juli 2019 om 21:43
Niet mee doen om de titel zijn we wel gewend, maar als we met voornamelijk jeugdspelers gaan spelen red je niet eens play offs voor Europa.
 
Kyle66
 
6
18 juli 2019 om 22:18
Maar Feyenoord moet geld genereren. En dat lukt niet met spelers zonder restwaarde. Dus daarom moet er in de jeugd worden geïnvesteerd. Uiteindelijk gaat die geld opleveren.
 
Capis
 
7
18 juli 2019 om 22:37
Je kan niet alleen met jeugd spelen! Nien je genereert op meer manieren geld. Jeugd jeugd jeugd verhaal hier altijd! Als je geen RB hebt in je jeugd zal je er 1 moeten halen. Dan liever 1 die gratis is dan duur is. Je kan niet altijd maar overal jeugd neer gooien
 
Regulator
 
4
18 juli 2019 om 23:08
Inkoppertje, maar: afgelopen seizoen play offs heeft jullie nou ook weer niet zo veel opgeleverd.
 
Kyle66
 
0
19 juli 2019 om 02:44
@Capis, hoe wil je ooit aanhaken bij PSV en Ajax als je geen geld genereert?
 
michael90
 
5
18 juli 2019 om 22:10
De verdediging liet tegen Panathinaikos precies zien wat er aan de hand is bij Feyenoord. Totale wanorde, slechte communicatie en niet de juiste mensen op de belangrijke posities.
 
Orgullo
 
17
18 juli 2019 om 22:24
Het is inderdaad heel onrustig momenteel, maar wat mij betreft is dit gewoon een noodzakelijk tijdelijk kwaad. Als je kijkt naar de sleutelposities die de laatste maanden vertrokken zijn kan ik er om geen een echt rouwig om zijn en mogen er eerlijk gezegd nog wel een paar weg wmb. - Grootscholten was een notoire praatjesmaker die uiteindelijk heel weinig voor elkaar heeft gekregen in de jeugdopleiding en vooral veel vriendjes aan het werk heeft gezet. - Gio was een succesvolle (geen erg goede) trainer maar de spelersgroep was al twee jaar volledig op hem uitgekeken. Gewoon een geval rijp voor een nieuwe stap. - Van Geel als TD was het recept eigenlijk gewoon uitgewerkt na het kampioensjaar. Liet daarnaast de scouting volledig versloffen, geen enkel oog voor Varkenoord, voor te veel geld middelmaat ingekocht, kortom Japie Krekel kom er maar in. - De Jong was communicatief een drama, had nul komma nu visie en mocht de veters van Eric Gudde nog niet eens strikken. Gewoon een blunder aan de poort waar een van de rvc leden toen al voor waarschuwde. Wat je nu ziet gebeuren is dat Toon van Bodegom flink schoon schip maakt en hij heeft een broertje dood aan de oude jongens krentenbrood mentaliteit die jarenlang in het Maasgebouw heerste. Dat is op de korte termijn vervelend want onrust, want lastige club om in te stappen voor kandidaten, maar op de lange termijn is deze cultuuromslag echt nodig. Wat mij betreft zijn ook Koevermans, Van Benthem, Beukers en Salomon zwaar over datum.
 
HijNiet!
 
2
18 juli 2019 om 22:36
Wat doen de commercieel directeur (Koevermans), de huisjurist (Van Benthem) en de persvoorlichter (Salomon) precies fout dan? Je moet wel met argumenten komen als je pleit voor ontslagen.
 
Orgullo
 
16
18 juli 2019 om 22:43
Koevermans heeft de laatste jaren als commercieel directeur amper zelfstandig grote deals binnen gehaald. Bij de laatste twee hoofdsponsorschappen was het Boudwijn Poelman die met Qurrent en Droomparken een beslissende rol heeft gespeeld om de deal rond te maken. Van Benthem heeft veel te veel in de melk te brokkelen voor een huisjurist en trekt een veel te grote broek aan, onder andere in het supportersbeleid. Salomon zit er al 12 jaar, is de klassieke old school PR-man, altijd zijn bestuurders in bescherming nemend, uitsluitend reactief te werk gaan, nooit eens zelf het initiatief nemen en je supporters proactief communiceren. Ik spreek ook weleens wat mensen rond de club.
 
lionaldinho
 
0
19 juli 2019 om 12:47
En wat vind je van de scouting? Als je dat slim doet kun je ook veel geld verdienen. Zie ajax met Sanchez, Neres, en die spits die naar Napoli ging (kom niet op de naam). Ik begrijp wel dat je zonder geld nauwelijks (goed) kan scouten of kan concurreren. Beetje een vicieuze cirkel
 
Orgullo
 
0
19 juli 2019 om 14:08
Ik zeg toch ook dat Beukers weg mag?
 
binny
 
2
18 juli 2019 om 21:23
Het is ook een enorme puinhoop. Het was natuurlijk een puike en prachtige prestatie voor ze toen ze kampioen werden. Natuurlijk normaal dat je dan spelers verliest, maar daarna moet je doorpakken en bij Feyenoord hebben ze alleen maar breedte versterkingen toen gedaan.
 
FCB_Catalunya
 
2
18 juli 2019 om 21:39
Harde woorden van Janmaat, maar er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in. Met het vertrek van Jan de Jong en het aanstellen van Jaap Stam is er gelukkig op twee belangrijke plaatsen een wisseling van de wacht geweest. Hopelijk wordt er een positieve weg ingeslagen, Janmaat zou van mij op termijn wel terug mogen keren - deed het altijd uitstekend.
 
Capis
 
17
18 juli 2019 om 22:05
Wacht even?!?! De meest succesvolle trainer van Feyenoord ooit is weg. En Jan de Jing heeft letterlijk niks fout gedaan nog. En is het gelukkig dat daar een wisseling van de wacht was? Ja Gio zijn voetbal was niet om aan te zien. Maar snapte wel dat je met Bothegin en Jan Arie niet ver naar voren met druk kan spelen! Zeker niet zonder een goede cvm
 
DNeres
 
2
18 juli 2019 om 22:53
Daarom hopen op Janmaat zodat St Juste naar het centrum kan en je kunt meer naar voren spelen.
 
FCB_Catalunya
 
0
19 juli 2019 om 14:52
‘Jan de Jong heeft letterlijk niets fout gedaan’, maar hij heeft de club ook zeker niet naar een hoger niveau getild. Dat ben je hopelijk wel met mij eens toch? Hij heeft in het kampioensjaar eruit gehad wat erin zat, maar het ging erna als een nachtkaars uit.
 
Bobiku29
 
3
18 juli 2019 om 21:52
Ik zie hem graag komen, maar het lijkt me sterk dat Feyenoord een transfersom kan betalen. Wellicht volgend jaar transfervrij, maar er is nu toch wel echt al een back nodig
 
Noldries
 
9
18 juli 2019 om 22:05
Je ziet hem graag komen? Dit is juist het probleem van Feyenoord, altijd weer hun spelers oppikken die geen transferwaarde hebben. Janmaat is echt geen topper die je niveau omhoog tilt in mijn ogen. Totaal onnodig.
 
Capis
 
21
18 juli 2019 om 22:11
Zou gewoon gelijk 1 van de betere RB in de Eredivisie zijn! Je zag juist afgelopen jaar bij Ajax dat een mix van jong en ervaring goed is. Je bent een voetbal club geen handelshuis. Als je maar niet alleen maar oudjes hebt
 
Bobiku29
 
9
18 juli 2019 om 22:46
Precies Capis, Janmaat zou ontegenzeggelijk een versterking zijn en dan moet je het gewoon doen als het kan. Als ze pak 'm beet Biseswar (om maar wat te noemen) willen halen ben ik ook tegen, maar Janmaat zou voor Feyenoord een enorme boost zijn
 
Adzevedo
 
5
19 juli 2019 om 00:02
@capis Precies een mix, en Feyenoord was al doorgeslagen naar de kant van een te oude selectie met veel middelmaat en weinig transferwaarde. Dan moet je vooral niet iemand gaan halen die over 4 dagen alweer 30 jaar gaat worden voor je rechtsback positie om die mix weer in balans te brengen .... Hoeveel spelers onder de 25 heeft Feyenoord straks over als het seizoen gaat beginnen die daadwerkelijk gaan spelen? Ik tel er eigenlijk maar 3 en dat zijn Kelly (die in november 24 gaat worden) , St Juste (22) en Kokcu (18). De rest is straks allemaal 25 jaar of ouder. Met mogelijk 4 spelers die 30+ zijn in de basis. Afgezien van St Juste, Jorgensen en Berghuis zit er ook totaal geen transferwaarde in de selectie. Je mag dan misschien geen handelshuis zijn, maar als Van der Heijden, Botteghin en Toornstra over een paar jaar afzwaaien en je moet vervangers halen zonder dat je geld hebt uit inkomende transfers gaat het lastig worden vervangers te halen.
 
Angelo77
 
1
19 juli 2019 om 00:11
Vente(als er geen back up spits wordt gehaald en aangezien Jorgensen veel geblesseerd is), Hansson, Tapia, van Beek, Malacia, Bijlow en Nieuwkoop. Niet allemaal van hoge kwaliteit, maar wel allemaal onder de 25 en zullen zeker ook aardig wat minuten gaan maken.
 
Adzevedo
 
2
19 juli 2019 om 01:07
Tapia en Van Beek worden deze maand nog 25 dus die vlieger gaat niet op. Maar eigenlijk zegt het begin van je laatste zin alles al: ''niet allemaal van hoge kwaliteit''. Dat is op een nette manier van zeggen dat ze er allemaal niet heel veel van kunnen. En daarmee bedoel ik niet dat ze niet kunnen voetballen, maar dat ze ongeschikt zijn voor het niveau waarop ze moeten acteren. Allemaal leuk materiaal voor clubs van het niveau Heerenveen, Willem II, Emmen en ADO (om even wat namen te noemen) maar die jongens gaan de top absoluut niet halen en Feyenoord niet verder helpen. Er zit gewoon een enorm gat qua leeftijden in de selectie van Feyenoord tussen de jeugd met potentie (zoals Bannis, Azarkan en Kokcu) en de vaste selectie. En dat is op de korte termijn gewoon een probleem, want Toornstra gaat geen miljoenen meer opleveren en gaat je ook niet helpen het gat naar Ajax en PSV te dichten. En zo kan ik nog wel een naam of 10 opnoemen waarvoor hetzelfde geld. Ik snap best dat Janmaat een uitstekende rechtsback is, maar het feit dat je weer uitkomt op een speler waarvoor je 0 scoutingwerk hoeft te ondernemen, die 30 wordt en andermaal geen transferwaarde gaat toevoegen zegt gewoon veel.
 
Capis
 
1
19 juli 2019 om 06:21
Adze: Geen scouting zegt veel.. Pierie, schuurs, Tadic, Promes zijn wel allemaal stuk gescout natuurlijk! Dat was me rot zoeken zeg Wat is erg aan om voor zekerheid te gaan! Eerder slim dan slecht juist
 
Adzevedo
 
0
19 juli 2019 om 18:40
Daar is absoluut niks ergs aan, het probleem van Feyenoord is het totaalplaatje. Prima als je Janmaat haalt, maar zorg er dan voor dat je Botteghin, Van der Heijden en Toornstra weet te verkopen en zet daar dan spelers neer die de middelmaat ontstijgen. Feyenoord moet serieus scoutingswerk gaan doen om spelers te halen met potentie. Als die jongens zich namelijk doorontwikkelen helpen ze Feyenoord naar een hoger niveau en vertrekken ze? Dan krijg je een mooie transfersom die je kan herinvesteren. Wat Feyenoord na het kampioenschap heeft gedaan is geen risico's nemen en doodleuk zijn geld geinvesteerde in relatief dure sterkhouders (vaak met beperkte doorgroeimogelijkheden). Het gevolg is dat je keurig 3de of 4de kan worden maar dat je nu beperkt budget hebt en misschien wel de slechtste selectie van de laatste jaren.
 
Cocqie
 
4
18 juli 2019 om 21:56
Dit zou echt een typische “aankoop” zijn voor Feyenoord voor volgend seizoen. Een bekend iemand, kost weinig tot niks en al op leeftijd.
 
Capis
 
14
18 juli 2019 om 22:03
Plus een versterking dus niks mis mee..... Of is Huntelaar ook niet nodig? Geld voor een Tadic en een Promes hebben ze niet.. maar zijn. U ook weinig verassende namen. Of een pierie, Marrin. Gaat er om of het versterkingen zijn
 
Noldries
 
0
18 juli 2019 om 22:08
Ja maar Janmaat is geen topper zoals Huntelaar die goals maakt, Huntelaar heeft nog van waarde die liep 1 op 1 in de voorrondes afgelopen seizoen. Goal tegen Groningen uit bijv. Janmaat heeft geen transferwaarde. Precies dit soort beleid word er juist gevoerd
 
Angelo77
 
23
18 juli 2019 om 22:12
Nee, Janmaat is niet zo een topper als Huntelaar die goals maakt. Niet zo gek voor een rechtback toch. Janmaat is voor de Eredivisie gewoon een absolute topper.
 
Cocqie
 
1
18 juli 2019 om 22:13
Het moet nog maar blijken natuurlijk of het een versterking is mocht die komen. Huntelaar begon ook als 2e spits alleen dat pakte voor Ajax heel voordelig uit. Ik probeer het ook niet als iets negatiefs te brengen maar ik vind dat Feyenoord vaak bij de zelfde soort spelers uitkomt. Bekenden die in het buitenland voetballen of spelers uit de Eredivisie die redelijk tot goed presteren in het buitenland.
 
Capis
 
9
18 juli 2019 om 22:16
Nee gek heh het is een RB! Maar is voor de eredivisie zeker wel een topper ook. En dat is ook het belangrijkste. Het is een voetbal club geen hndelshuis. Als je er sterker van word moet je het doen
 
Japie_Krekel
 
5
18 juli 2019 om 22:21
@capis als je nooit geld verdiend op uitgaande transfers kom je als club stil te staan en stilstand is achteruitgang want de concurrentie zit niet stil. AZ heeft de afgelopen 3 jaar drie spelers verkocht (janssen, Jahanbaksch, Weghorst) die ze bijna 35 miljoen winst hebben opgeleverd bijvoorbeeld
 
kleinegeneraa7
 
1
18 juli 2019 om 22:32
Dat is ook precies mijn gedachten. Feyenoord zal nooit meedoen voor het kampioenschap, dus cl inkomsten, dan moet je op een andere manier geld verdienen. Dan kan je wel spelers ervaren spelers opstellen, maar die hebben totaal geen restwaarde.
 
Capis
 
3
18 juli 2019 om 22:41
@Japie: En eindigen jaar na jaar onder ons! Dus gaat ook lekker daar dan.. en de jaren er voor dan? Wat heeft Feyenoord gedaan met Indi, de Vrij, Janmaat, Pelle en dergelijke dan?
 
Capis
 
5
18 juli 2019 om 22:43
@kleine: Het is een voetbal club! Geen handelshuis sinds wanneer is geld verdienen belangrijker geworden dan prestaties! Je hebt niet overal goede jeugd voor iedere positie! Heeft geen 1 club. En je zal toch echt ook prestaties moeten blijven leveren
 
Japie_Krekel
 
1
18 juli 2019 om 22:51
@capis als je kijkt naar de laatste jaren is dat inderdaad zo maar als dit ook aanhoud op de langere termijn is het een kwestie van tijd voordat wij jaar op jaar achter AZ gaan eindigen straks zo ver is het gelukkig nog niet maar er moet heel veel gaan gebeuren bij Feyenoord op scoutingsgebied en wat betreft het inpassen en doorbreken van eigen jeugd willen we uit de huidige situatie komen we hebben idd ook wel wat spelers verkocht maar dat is inmiddels al weer heel lang terug en dat geld is voor een heel groot deel uitgegeven aan spelers die ons niet beter hebben gemaakt helaas het is nu zaak om heel het beleid drastisch om te gooien bij Feyenoord en ons te gaan focussen op de lange termijn, willen we niet steeds verder blijven afzakken. het word tijd voor innovatieve, creatieve beleidsbepalers met een lange termijnvisie want we staan er heel slecht voor na het wanbeleid dat de laatste jaren is gevoerd
 
Bobiku29
 
8
18 juli 2019 om 22:52
Janmaat zou voor Feyenoord minstens zo belangrijk zijn als Huntelaar voor Ajax hoor. Huntelaar was op zijn piek een grotere voetballer dan Janmaat ooit zal zijn, maar dat maakt niet uit. Als je de waarde van Janmaat voor een Eredivisieclub gaat bagatelliseren, vraag ik me af of je weleens Premier League kijkt
 
Adzevedo
 
4
19 juli 2019 om 00:06
Dan moet je wel op een goede dag kijken, aangezien Janmaat meer dan de helft van de duels afgelopen seizoen bij Watford niet in actie kwam.
 
Angelo77
 
4
18 juli 2019 om 22:05
In tegenstelling tot al die andere "typische aankopen" heeft Janmaat natuurlijk wel al jaren goed gepresteerd in de PL.
 
Japie_Krekel
 
0
18 juli 2019 om 22:09
@cocqie en geen restwaarde niet te vergeten
 
Cocqie
 
1
18 juli 2019 om 22:14
Dit vooral inderdaad.
 
vedetterut
 
0
19 juli 2019 om 09:50
Verschil is dat Janmaat in tegenstelling tot jongens als Martina, Clasie en Narsingh een directe aanwinst is en kwalitatief het niveau omhoog trekt.
 
Japie_Krekel
 
1
18 juli 2019 om 22:08
het is zeker een puinhoop. er is geen capabel scoutingsapparaat, geen Jong Feyenoord in de KKD en er is amper geld in kas. Van Geel en De Jong zijn nu weg maar er moet nog heel wat gaan gebeuren voordat Feyenoord het weer op de rit krijgt. alleen een nieuw stadion is niet voldoende. er moeten innovatieve, creatieve beleidsbepalers gaan komen die kennis hebben van zaken zodat we sportief en financieel weer stappen kunnen maken. we zijn nu zelfs zo ver afgegleden dat de Td`s van clubs als AZ en Willem II niet eens bij Feyenoord willen komen werken. we zitten in een erg trieste situatie momenteel
 
Kyle66
 
1
18 juli 2019 om 22:19
@Japie, ik heb een serie artikelen van FTM gelezen over het financiële aspect van het nieuwe stadion. Ik weet dat Feyenoord een nieuw stadion nodig heeft, maar zo rooskleurig als door de directie wordt geschetst, is het ook weer niet. Ik schrok van sommige cijfers.
 
Japie_Krekel
 
2
18 juli 2019 om 22:25
@kyle66 ik geloof je gelijk. een nieuw stadion zal zeker wel wat extra inkomsten genereren maar zoals je ook bij jouw club ziet verdien je het echte grote geld aan een goed scoutingsapparaat en een goede jeugdopleiding. deze dingen zorgen er uiteindelijk ook voor dat je goede versterkingen kan halen door hoge winsten uit uitgaande transfers en dat je dan een keer net zoals Ajax dit jaar flink kan cashen door goede resultaten in de Champions League bijvoorbeeld. alleen de poulefase overleven levert geloof ik al iets van 25 miljoen op bij Feyenoord is dat momenteel een utopie. het aankoopbeleid is al jaren een regelrechte ramp te noemen en onze jeugdspelers stagneren in hun ontwikkeling omdat Jong Feyenoord niet meedoet in de KKD
 
Orgullo
 
9
18 juli 2019 om 22:26
Die stukken van FTM van Bram Logger waren anders baggerslecht onderbouwd met matige voorbeelden uit Solna en de slecht geïnformeerde feiten omtrent de gebieden om het nieuwe stadion heen.
 
Kyle66
 
0
19 juli 2019 om 02:50
Wat ik las, vond ik goed onderbouwd. Een heel simpel iets: wat als het hele project veel duurder uitvalt? Zo raar is die gedachtegang niet. Wat dan? Degene die er het meest aan gaat verdienen, is de bank. Niet Feyenoord. Nogmaals, ik begrijp dat Feyenoord een nieuw stadion nodig heeft, maar ik vraag me af of het dé oplossing zal zijn voor alle problemen.
 
Kyle66
 
0
19 juli 2019 om 02:54
@Japie, dat is ook wat ik bedoel: je hebt een goed scoutingsapparaat en een goede jeugdopleiding nodig om geld te genereren. Het gaat er niet om dat je een handelshuis bent. Het gaat erom dat je wilt aansluiten bij PSV en Ajax en ook Europees. Ja, ik ben Ajacied maar ook voor de competitie is het fijn als Feyenoord sterker wordt. En ik wil heel graag dat alle Nederlandse clubs Europees gaan spelen. Op dat gebied wens ik Feyenoord het beste toe. Sluit dan op een lager niveau aan met Jong Feyenoord zodat je naar de KKD kan doorgroeien. Investeer in een goed scoutingsapparaat en accepteer dat je dan een of twee mindere jaren hebt, maar dan ben je tenminste wel met de lange termijn bezig.
 
Orgullo
 
7
18 juli 2019 om 22:26
Wat je nu ziet gebeuren is dat nieuwe voorzitter van de rvc Toon van Bodegom flink schoon schip maakt en hij heeft een broertje dood aan de oude jongens krentenbrood mentaliteit die jarenlang in het Maasgebouw heerste. Dat is op de korte termijn vervelend want onrust, want lastige club om in te stappen voor kandidaten, maar op de lange termijn is deze cultuuromslag echt nodig. Wat mij betreft zijn ook Koevermans, Van Benthem, Beukers en Salomon zwaar over datum.
 
Cambuurlwden
 
0
19 juli 2019 om 00:37
Volgend jaar als hij transfervrij is moet Feyenoord of PSV een poging wagen om hem binnen te halen. Het zou gelijk 1 van de betere in de Eredivisie zijn plus hij heeft ervaring. Maar wel erg als een ex speler dat over zijn eigen club zegt.
 
Bossie
 
0
19 juli 2019 om 01:46
Feijenoord is een stuurloos schip. Het wordt daar eens tijd dat er een kapitein komt die het roer in handen neemt en ze de goede kant op stuurt.....
 
WouterSL
 
0
19 juli 2019 om 06:40
Feyenoord wed op twee paarden. Paard 1 de jeugd. Maar door het niet toe treden tot de KKD is dat zinloos geworden. De talenten kunnen zich hierdoor niet doorontwikkelen en gaan liever elders hun heil zoeken. Paard 2 het nieuwe stadion. Dat zal meer geld moeten genereren. Om aansluiting te vinden bij PSV en Ajax. Maar in de tussentijd is het er een puinhoop zowel op bestuurlijk vlak als op technisch vlak en wordt de afstand alleen maar groter. Ik zou niet weten hoe je dit moet oplossen. En ik denk dat Robert Eenhoorn dat ook niet weet en daarom niet instapt. Daarbij zijn de vrienden van Feyenoord een lastige vijfde colonne voor een nieuwe directeur. Wie betaald die bepaalt is het motto onderhand en zo kan je geen BVO leiden.