Ten Hag verklaart houding Ajax bij transfer: 'Daarom hebben wij meegewerkt'
Vrijdag, 19 juli 2019 om 15:52

Erik ten Hag is dankbaar voor wat Rasmus Kristensen voor Ajax heeft betekend, zo stelt de trainer op de website van de Amsterdamse club. De 22-jarige verdediger, die anderhalf jaar geleden neerstreek bij Ajax, had in Amsterdam weinig uitzicht op speeltijd en kiest daarom voor een vijfjarig contract bij Red Bull Salzburg. Volgens De Telegraaf houdt de regerend landskampioen ruim vijf miljoen euro over aan de transfer.

"Rasmus is anderhalf jaar bij ons geweest", opent de oefenmeester van de Amsterdammers zijn relaas. "Onverwacht heeft Noussair Mazraoui vorig jaar zijn kans verdiend en gepakt. Met de terugkeer van Joël Veltman en met wat er aankomt aan de onderkant, jeugdspelers (onder meer Sergino Dest, red.), werd het perspectief van Rasmus een stuk minder."

"Hij is op een leeftijd dat hij per se wil spelen, wat begrijpelijk is. Daarom hebben wij meegewerkt. We zijn dankbaar voor wat hij betekend heeft voor Ajax", besluit Ten Hag, die op korte termijn wellicht ook afscheid neemt van Veltman. De verdediger staat voor zijn laatste contractjaar en zegt niet bij voorbaat 'nee' tegen een buitenlands avontuur. Veltman is in de Engelse media gelinkt aan West Ham United. Volgens De Telegraaf heeft de Londense club zich onlangs gemeld bij het management van Veltman.

Kristensen, die vrijdag officieel werd gepresenteerd door Red Bull Salzburg, had bij Ajax nog een contract tot medio 2022. De Deense rechtsback, die in januari 2018 voor ruim vijf miljoen euro werd overgenomen van FC Midtjylland, kwam tot 27 optredens in het Ajax-shirt. Zijn enige doelpunt kwam afgelopen seizoen in de finale van de TOTO KNVB Beker tegen Willem II (0-4 winst). Naast de beker pakte Kristensen afgelopen seizoen ook de landstitel met Ajax.

Meer nieuws
   
00:14
00:14
Nederlands-Marokkaanse ex-prof voor de rechter in megazaak rond plofkraken
0
   
00:00
00:00
Alex Kroes schetst één scenario waarin hij alsnog gaat vertrekken bij Ajax
7
   
00:00
00:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
3
   
23:55
23:55
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:46
23:46
Veerman noemt ploeggenoot bij PSV van wie hij het meest geniet: 'Zo makkelijk'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Kiel_Debiel
 
33
19 juli 2019 om 15:54
Tot nu toe een bijzonder goede transferperiode voor Ajax. Tuurlijk zijn de Ligt en de Jong weg, maar voor beiden zijn zéér goede bedragen (volgens sommige nog te weinig..) betaald, en er wordt ook aardig wat door-geselecteerd.
 
TILBURG013
 
9
19 juli 2019 om 16:02
Inderdaad een uitstekende periode voor Ajax. De verwachte leegloop is uitgebleven want ik zie eigenlijk niemand meer vertrekken. Ik vind het alleen wel jammer voor Ziyech want afgelopen seizoen zie ik hem eigenlijk niet overtreffen en er is nu al schrikbarend weinig interesse. Wordt het voor hem nog wel mogelijk om een transfer te maken in de toekomst? Of in ieder geval naar een grote club?
 
De Toekomst
 
27
19 juli 2019 om 16:14
Tsja, heb het hier al vaker gezegd, maar Ziyech doet mij echt heel erg denken aan Boussoufa bij Anderlecht; een of dé absolute sterspeler jarenlang, maar we komt maar geen club die een (grote) sportieve verbetering is. Hij koos uiteindelijk maar voor het Russische geld, hopelijk blijft Ziyech ons trouw.
 
AFCfokke
 
14
19 juli 2019 om 16:15
Zou geweldig zijn als hij de knop om kan zetten en lekker bij Ajax wilt zijn. Verder gun ik die beste kerel alles, en hoop ik dat hij niet settled voor ‘b-clubs’
 
De Toekomst
 
13
19 juli 2019 om 16:18
Dat laatste hoop ik ook en dan denk ik aan clubs als Sevilla, maar aan de andere kant moeten we ook zeker niet vergeten dat Ajax eigenlijk niet groter is dan Sevilla. Als hij settled voor Ajax, settled hij dus indirect wel voor een b-club Europees gezien... Maar ja, als hij daarvoor settled, dan het liefst bij ons!
 
marieke90
 
10
19 juli 2019 om 16:30
Ik denk ook dat zijn zaakwaarnemer weinig connecties heeft,het is blijkbaar niet slecht om mino te hebben...
 
DonCoXxX
 
9
19 juli 2019 om 17:03
Er is zeker niet weinig interesse in Ziyech; de clubs hebben zich wel degelijk gemeld, maar wanneer een speler een club als Sevilla, de club die in 2015 en 2016 de EL won, afhoudt, dan legt die speler de lat wel heel erg hoog. Om te laten zien hoe groot Sevilla is; waar de absolute A merken Adidas en Nike veel clubs afstootte als shirtsponsors om alleen met clubs die ook als premiummerken gelden door te gaan, is Nike doodleuk in zee met Sevilla gegaan. Wat ik hiermee wil zeggen is dat Ziyech heel kritisch is en heel bewust de clubs uitzoekt. @De Toekomst, Ajax is in de ogen van Adidas een premiumclub; Adidas heeft met Ajax verlengd, waar het de contracten met Schalke, Marseille en Milan werden opgezegd.
 
TILBURG013
 
6
19 juli 2019 om 17:03
Denk niet perse dat dat het probleem is. De echte top zit blijkbaar niet op Ziyech te wachten wat ik niet heel raar vind. Clubs als Arsenal blijkbaar ook niet wat ik dan minder goed begrijp. In mijn ogen zou hij daar perfect passen omdat het net onder de absolute top is maar wel een hele grote club en een geweldige competitie. Als ze Ozil of Mkihy hadden kunnen lozen hadden ze hem denk ik ook wel gehaald maar snap aan de ene kant ook wel dat ze hem niet halen omdat ze die andere 2 niet kwijtraken en anders zit je met 2 dik betaalde spelers op dezelfde positie als Ziyech die weinig minuten maken..
 
andre-royo
 
2
19 juli 2019 om 17:04
Connecties maakt toch niet zo veel uit als ze je echt graag willen hebben? Het is gewoon niet (meer) een buiten categorie talent als Frenkie en Matthijs. Als je dan ziet dat Fekir voor 30 mil naar met alle respect Betis gaat, dan snap ik wel dat de grote jongens Ziyech toch een beetje links laten liggen
 
TILBURG013
 
1
19 juli 2019 om 19:21
Dat hij kritisch is en bewust de clubs uitkiest is ook precies wat ik bedoel. Er is weinig interesse van de clubs waar Ziyech ook interesse in heeft. Er zullen vast wel meer clubs zoals Sevilla zijn die interesse hebben maar heeft Ziyech daar zelf interesse in? Feit blijft wel dat de echte top of net daaronder ook niet echt concreet is. Dan wordt het lastig om een stap te maken al is het natuurlijk ook geen straf om bij Ajax te blijven, hebben weer een ontzetten sterke selectie. Maar denk dat Ziyech toch zelf ook graag die stap wil zetten en als het een keer moet gebeuren dan is het wel nu..
 
NickVandijck
 
5
19 juli 2019 om 15:55
Is die Dest nu een links of rechtsback? Of kan hij goed uit de voeten op beide posities? Tegen Watfort speelde hij linksback.
 
V-Watcher
 
38
19 juli 2019 om 15:58
Dest kan op beide flanken bij de voeten maar het liefst op rechts.
 
Lunny
 
4
19 juli 2019 om 16:16
Hij is rechtsbenig waardoor ik hem liever rechts heb. In de jeugd speelde hij ook regelmatig als linksbuiten.
 
DominiqueThiem
 
22
19 juli 2019 om 16:00
Veltman nog een jaartje behouden aub. Was vorig seizoen goud waard nadat Mazraoui niet kon spelen.Laat Veltman volgend seizoen maar transfervrij vertrekken.
 
Bergwag
 
21
19 juli 2019 om 16:03
Blijft ook. Is afgesproken met overmars dat hij volgend jaar gratis de deur uit loopt. Dan issie een mooi target voor buitenlandse clubs
 
D-Bergkamp
 
7
19 juli 2019 om 17:06
Is niet perse waar, Overmars heeft dit gevraagd maar laat de keuze bij Veltman.
 
GJ7300
 
4
19 juli 2019 om 17:19
Raar. Niks onverwacht van Mazraoui natuurlijk. Je moet ze gewoon de kans geven, zeker op back posities. Daarnaast kwam Dest eraan en Timber èn had je Veltman nog. Je had m nooit hoeven te halen. Geldt voor meer spelers ben ik bang, kopen is lang niet altijd beter!!
 
LucasAndersen
 
4
19 juli 2019 om 18:24
Maar mazraoui was toen nog een middenvelder, dus 'gewoon de kans geven' was niet zo logisch als jij het doet klinkem
 
Dolfifumi
 
10
19 juli 2019 om 18:28
Lekker makkelijk zo achteraf. Anderhalf jaar terug waren de jonkies 16 of 17 , Masra een middenvelder en had je eigenlijk alleen Veltman. Dit verhaal had je toen moeten schrijven wijsneus. Laat je visie maar eens los op de selektie van nu en hoe deze er over anderhalf jaar moet uitzien. En dan niet met die Fifa achtige aankopen maar ook met jeugd instroming en geld verdienen met het verkopen spelers. Ben benieuwd.
 
Japie_Krekel
 
2
19 juli 2019 om 17:21
"erik ten Hag is dankbaar voor wat Rasmus Kristensen voor Ajax heeft betekend." Waar is Ten Hag dankbaar voor dan? Zoveel heeft Kristenssen toch niet voor Ajax betekend? Of ik moet iets gemist hebben.
 
Downwards
 
7
19 juli 2019 om 17:58
De definitieve beslissing in de bekerfinale
 
robert41
 
17
19 juli 2019 om 18:13
Ik weet niet of je zelf gevoetbald hebt maar winnen en verliezen doe je met de hele selectie. Niet met slechts de beste voetballers. In het begin van het seizoen (waar winnen net zo goed 3 punten opleverde als op het eind) was Veltman nog geblesseerd. Op momenten dat het nodig was stond hij klaar om in te vallen. Ben het met je eens dat het niet de meest talentvolle speler is die Ajax ooit gekend heeft maar ook reserves hebben zeker hun waarde in de selectie en zijn absoluut noodzakelijk. Niet nodig daar zo denigrerend over te doen.
 
CoJW
 
3
19 juli 2019 om 22:21
Hij had een hele goede invalbeurt tegen PSV thuis. Bij een 2-1 voorsprong kwam door zijn goede invalbeurt de linksback niet meer aan voorzetten toe. Een heel belangrijke wissel daarvoor was PSV gevaarlijk via de voorzetten richting de Jong.
 
Praatgraag
 
12
19 juli 2019 om 17:26
Prima back hoor en jammer dat iedereen altijd zo negatief is over hem. In een 5-3-2 of 3-5-2 is dit een zeer nuttige tot goede speler. Het zal mij niks verbazen als je hem over een aantal jaar terug ziet bij een middenmoter in Engeland of italie,komt hij ook meer tot zijn recht,minder technisch en meer strijden en vechten. Ik wens hem succes want je zag hem altijd heel positief in beeld komen als er bijvoorbeeld gescoord werd en hij op de bank zat rende hij bijna het veld in.
 
Japie_Krekel
 
4
19 juli 2019 om 17:30
@praatgraag misschien dat die sentimenten dat hij een sympathieke gozer is dan meespelen bij de beoordeling over zijn vaardigheden, want ik vind Kristenssen echt een extreem matige back. ik heb nog nooit iets gezien waarvan ik dacht, dit is iets waarmee hij indruk op mij maakt. voetballend vond ik hem niet goed en verdedigend ook niet
 
Praatgraag
 
9
19 juli 2019 om 17:38
Ik snap ook wel dat jij en anderen zo denken. Echter als je goed oplet zie je tocht een flinke dosis agressie en er zit een beste motor op,kan zo de hele rechter kant bestrijken. Inderdaad geen gepolijste voetballer maar wel een strijder! Met trouwens een ontzettend goede voorzet als de bal rolt maar goed de bal rolt niet altijd dus misschien overbodig om te benoemen haha. Vergeet ook niet dat hij nog jong is en altijd als een soort wing back heeft gespeeld in Denemarken. We gaan meemaken wat hij nog gaat bereiken
 
Japie_Krekel
 
0
19 juli 2019 om 17:54
@praatgraag ik heb ook niks tegen hem verder en ik gun hem een mooie carriere. wie weet dat hij ons alsnog gaat verassen maar bij Ajax heeft hij op mij geen indruk gemaakt. wie weet lag dat idd aan het systeem of paste hij gewoon niet bij deze club
 
Corona
 
2
19 juli 2019 om 18:02
Lag idd aan de speelwijze. Waar hij wegkwam speelden ze met 5 verdedigers. Maw hij had altijd rugdekking en dan is Kristensen op zn best. Als wingback is hij zo slecht nog niet, opzich best een goede voorzet en een hele goede uithoudingsvermogen. Maar 1 op 1 verdedigend is hij ontzettend zwak en bij Ajax sta je vaak 1 op 1.