Oranje nu al bij EK-favorieten geschaard: 'Ze zijn niet veel beter dan wij'
Dinsdag, 15 oktober 2019 om 21:18

Roberto Mancini mag zich met Italië opmaken voor het EK van 2020. Het Zuid-Europese land wist zaterdag kwalificatie voor het eindtoernooi af te dwingen door met 2-0 te winnen van het Griekenland van John van 't Schip. Mancini stelt dat Italië zeker kans maakt om het EK te winnen, maar erkent dat landen als Nederland eveneens over veel kwaliteiten beschikken.

"Het is wel belangrijk dat we blijven winnen, aangezien dat ervoor zorgt dat iedereen zich beter voelt. We zullen dan wel zien wie we loten op het EK", zegt Mancini voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel met Liechtenstein, geciteerd door diverse Italiaanse media. De bondscoach van Italië schaart het Nederlands elftal van Ronald Koeman onder de favorieten voor de eindzege.

"Er zijn veel ploegen die al vroeg een sterke ontwikkeling hebben ingezet en nu verder zijn dan wij. Ze zijn niet zozeer superieur aan Italië, we zitten dicht bij hun niveau. Frankrijk, de wereldkampioen, heeft een prijs gewonnen met hele jonge spelers, dus zij kunnen ook nog veel stappen maken. België doet het ook goed met talentvolle spelers en Nederland is vergelijkbaar met ons, net als Duitsland."

"Spanje won het EK Onder-21, op een toernooi waar wij ongelukkig waren en het hadden verdiend om te winnen. Het zijn allemaal sterke teams, maar ik geloof niet dat ze veel beter zijn dan wij", aldus Mancini, die met Italië tot nu toe alles heeft gewonnen in de EK-kwalificatiereeks in een poule met Finland, Armenië, Bosnië en Herzegovina, Griekenland en Liechtenstein.

Meer nieuws
   
08:05
08:05
Beuker en De Lang onthullen: vier spelers moeten 'geraamte' van Ajax gaan vormen
11
   
07:30
07:30
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Arne Slot moet noodgedwongen wijzigen
4
   
07:19
07:19
Marciano Vink noemt twee spelers waar Ajax per direct afscheid van moet nemen
30
   
07:00
07:00
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz ziet Saibari en Pepi terugkeren in Heerenveen
3
   
23:58
23:58
PSV kan 'half Europa' aftroeven in strijd om veelbelovend talent van Gent
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (46)

 
4Ever4Ajax
 
25
15 oktober 2019 om 21:28
Ik denk niet dat we favoriet zijn, maar hebben wel een zeer getalenteerd elftal die zomaar kan verrassen. Zou ons denk ik eerder als dark horse zien.
 
FCUTRECHT0300
 
11
15 oktober 2019 om 21:52
De favoriet is natuurlijk Frankrijk. Zij zijn wereldkampioen en hebben op papier de sterkste selectie. Favoriet Frankrijk, met Nederland, België, Spanje, Italië, Engeland en Duitsland daar achter. Dark horse is inderdaad dus wel een goede benaming.
 
-Riciotto-
 
6
16 oktober 2019 om 02:07
België laat het altijd afweten tegen grote landen... indrukwekkende cijfers tegen de mindere, maar zodra het serieus wordt gaat t mis.
 
myvision
 
7
15 oktober 2019 om 21:33
Erg leuk om te lezen. Ik ben het ook eens dat we kwalitatief bij de top horen. De zwakste schakel is wat mij betreft onze veel te eigenwijze bondscoach die weigert uit te gaan van de eigen kracht. Met name tegen de kleintjes moet je voetballen. Gelukkig hebben we een paar zeer intelligente wereldspelers die de bondscoach en wat dissonanten in het veld maskeren
 
Savano
 
58
15 oktober 2019 om 21:40
De kleintjes laten je niet voetballen, zie dat nou eens! Zag jij Noord-Ierland volop voetballen? Soms moet er gewoon lelijk gewonnen worden, maar nee wij Hollanders moeten altijd en mooi en ruim winnen, zie het zilverwerk 1 EK in ruim honderd jaar toernooi. Koeman doet het uitstekend, zeker in vergelijking met zijn voorgangers Blind en Grim. De stijgende lijn begon overigens met Dickie en Gullit. Tegen de grote landen kom je pas aan voetballen toe, wat ook meteen gevaarlijk is.
 
JoshuaK_
 
11
15 oktober 2019 om 21:41
Dat deed hij de vorige wedstrijd toch ook? Veelgenoemde "voetballers" als Malen en vd Beek begonnen in de basis ipv de gebeten honden Babel en de Roon, maar hebben uiteindelijk helemaal niets klaargespeeld. Denk dat het na de afgelopen interlands wel duidelijk is dat er bij het huidige Oranje geen enkele plaats is voor zelfoverschatting. Het is momenteel een leuke counterploeg die wanneer er ruimte ligt mooie dingen kan laten zien, maar wanneer het spel zelf gemaakt moet worden is het nog steeds armoedig.
 
Kaassie
 
2
15 oktober 2019 om 22:00
Je hebt helemaal gelijk, laten we Danny Blind maar weer terughalen want toen ging het veel beter
 
feye88
 
1
16 oktober 2019 om 09:50
De zwakste schakel is raar genoeg de ve verdediging op van dijk na. Elke pot krijgen we domme tegengoals door persoonlijke fouten . Koeman is een zegen voor oranje. Hij heeft van dit team een sterk blok gemaakt dat voor elkaar vecht. Mensen vergeten maar makkelijk dat we 2 jaar geleden los zand waren.
 
BlackieChan
 
54
15 oktober 2019 om 21:37
Duitsland, Frankrijk, Italië, België, Spanje en Engeland hebben natuurlijk een betere selectie. Nederland zit hier net onder samen met landen als Portugal. Maar wel mooie woorden van Mancini natuurlijk.
 
Sparta_Praag
 
32
15 oktober 2019 om 21:59
Belgie, Engeland en Italie een betere selectie dan Nederland? Wat een onzin. Denk dat alleen De Bruyne, Lukaku, Hazard en Courtois bij Nederland in de basis zouden staan. Misschien Mertens nog, maar hoe dan ook minder dan de helft. Engeland vind ik de definitie van overrated, die falen ieder eindtoernooi. Ze hebben natuurlijk wel een lekkere aanval maar verder vind ik dat team technisch ontzettend beperkt met al die lompe PL-spelers. Dat je Italie ook nog noemt is lachwekkend.
 
BlackieChan
 
40
15 oktober 2019 om 22:05
Ja de landen die je opnoemt hebben een betere selectie. Neem de spelersgroepen er maar bij en zet het af tegen de onze en je hebt je antwoord.
 
Sparta_Praag
 
13
15 oktober 2019 om 22:08
Belgie en Italie hebben geen sterkere selectie dan Nederland. En qua eerste elf is Nederland gewoon beter dan alle 3 de landen
 
BlackieChan
 
47
15 oktober 2019 om 22:16
Haha houd toch op. België barst van de kwaliteiten. Wij hebben een prima achterhoede, dat is een feit. Maar het duo Vertonghen-Alderweireld is natuurlijk geen kattenpis. Hun doelman is ook beter. Het middenveld van Belgie is vergelijkbaar met die van NL. En hun voorhoede is natuurlijk van een andere klasse met spelers als Hazard, Lukaku en Mertens. Ja, de Belgen hebben een betere selectie. Als we ze loten op het EK dan verliezen we eerder dan dat we winnen.
 
 
12
15 oktober 2019 om 22:19
Ik zou Memphis echt voor nog geen 100 miljoen wisselen voor Lukaku. Ik zou alleen De Bruyne en Hazard in de basis zetten.
 
BlackieChan
 
39
15 oktober 2019 om 22:21
Nee ook niet. Lukaku moet je natuurlijk wisselen voor Luuk de Jong. En Memphis zou ik op mijn fiets afzetten in China als ik Hazard ervoor terug kon krijgen.
 
T. Alavez
 
10
15 oktober 2019 om 22:43
Objectief gezien is de selectie wel degelijk sterker van de Belgen. Alleen zijn wij als Nederladsers vaak sterker in toernooien en groeien we tijdens het toernooi. Het nationale team van België timmert daar nu ook aan en geraken steeds verder in het toernooi. Ze hebben in ieder geval alles in hun team. Talent, ervaring en de klasse.
 
 
8
15 oktober 2019 om 22:52
Luuk staat niet in de basis. Hazard staat niet op de plek van Memphis. Goed verhaal.
 
Lierse1997
 
15
15 oktober 2019 om 22:57
Meunier zou ik ook 100% zeker in de basis staan en Vertonghen is ook beter als gelegenheidsback dan Blind. Ook Witsel zou gewoon in de basis staan. Verder lees ik dat iemand liever Depay dan Lukaku heeft, die man is een van de jongste (zo niet de jongste) speler(s) ooit die 50 doelpunten voor zijn land heeft gescoord. Ik plaats hem dus zeker boven Depay. Daarentegen zouden Van Dijk, De Ligt, Frenkie, Wijnaldum wel gewoon basisspelers zijn bij België.
 
BlackieChan
 
18
15 oktober 2019 om 22:59
Haha Luuk/Malen/Babel take your pick. Maakt natuurlijk geen verschil tov een Lukaku. En Memphis speelt op de linkervleugel voor Oranje net als Hazard dat doet voor België. Dus het is een meer dan prima verhaal.
 
MGMV
 
3
15 oktober 2019 om 23:06
Ehm, Depay kan op de linkervleugel maar speelt voornamelijk in de spits onder Koeman. Door de blessure van Babel kwam Depay weer op links en Malen in de punt. In principe uiteraard, want bij de goal van Depay gaf Malen vanaf links weer de assist.
 
BlackieChan
 
8
15 oktober 2019 om 23:14
Depay is van origine een vleugelspeler natuurlijk. Hij speelt in de spits omdat hij dat kan en we niets beters hebben. Zodra we een degelijke spits hebben belandt hij op de linkerflank waar hij thuishoort.
 
pride8
 
1
15 oktober 2019 om 23:21
Memphis kan je natuurlijk niet vergelijken met Hazard. Is paar klassen lager. verder zou Meunier en alderweireld wel een plaats hebben bij jullie. Pas op nederland is echt wel aan het terug komen en heeft heus kwaliteit rondlopen. veel talent en zal nog groeien
 
Q-psv
 
3
15 oktober 2019 om 23:47
Persoonlijk zou ik mephis voor geen goud uit buiten de basiself van oranje laten, ben natuurlijk niet helemaal objectief. Maar die jongen zie je gewoon heel van boven zichzelf uitstijgen in het nl elftal en werkt enorm hard. Denk dat hij hele mooie dingen kan gaan laten zien op het ek, mooiere dingen dan een hazard
 
Japie_Krekel
 
2
15 oktober 2019 om 23:52
@sparta_praag spelers als Sancho, Harry Kane en Sterling zouden in Oranje gewoon een basisplek hebben hoor of die vind jij nu minder als pakweg een Babel en Promes? van Oranje zouden denk ik alleen Van Dijk, Frenkie, Memphis en Wijnaldum op dit moment in de basis staan bij Belgie. Italie ben ik met je eens, die vind ik geen hele geweldige selectie hebben. wel talentvol maar nog geen wereldtop ofzo
 
domburg
 
2
16 oktober 2019 om 01:24
denk dat de laatste wedstrijden van oranje net aantonen dat wij zeker niet bij de sterkste teams horen.... bijvoorbeeld tegen Noord Ierland was het maar pover terwijl andere landen tegen tegenstrevers van het niveau zoals Noord Ierland, vlotjes het verschil maken terwijl oranje echt moest zwoegen om de 3 punten te kunnen pakken ....bij de favorieten kom nou... er net onder wel, maar verder zouden wij beter onze ambities bescheiden opbouwen en zien waar het schip strandt.
 
ikbenjouniet
 
0
16 oktober 2019 om 01:27
wijnaldum durf ik zelfs nog over te twijfelen
 
domburg
 
2
16 oktober 2019 om 01:30
ik denk toch dat het duo Alderweireld / Vertongen toch zwaar in de fout ging bij de Spurs in de laatste wedstrijden, het was echt slecht verdedigen van die twee topspelers en vrij ongewoon dat ze beiden zo ten onder gingen. net zoals andere dragende spelers, bij Tottenham zitten ze in een vormdip en de 2 laatste wedstrijden van België, kan je nu ook echt niet als een waardemeter voor de defensie beschouwen daar de tegenstrevers offensief te weinig kwaliteit hadden.
 
ikbenjouniet
 
0
16 oktober 2019 om 01:31
(van) het schip strand waarschijnlijk in de kwalificatie
 
 
0
16 oktober 2019 om 08:37
Depay speelt in de spits bij Oranje.
 
 
1
15 oktober 2019 om 22:17
Engeland is nooit goed. Die gunnen elkaar gewoon te weinig door de rivaliteit. Italie en Belgie vind ik ook niet per se beter.
 
BlackieChan
 
28
15 oktober 2019 om 22:19
Selecties. Daar spreek ik van. Ze hebben gewoon de betere spelers. Hoe dat verder uitpakt op het veld doe ik geen uitspraak over. Dat zien we wel in 2020.
 
AcePluto
 
0
15 oktober 2019 om 22:44
Uhhh? Italie Spanje Engeland???????????? Wij hebben VVD, De Ligt, De Vrij, Wijnaldum, Frenkie, Memphis en andere spelers die het goed doen.
 
RinkSchippers
 
7
15 oktober 2019 om 23:14
Ben het absoluut niet met je eens. Duitsland hebben we nu 2 x verslagen met 3-0 en 2-4 . Ik zou zeggen dat we momenteel even goed zijn als Duitsland. Italie en Engeland zijn zeker niet beter op dit moment. Belgie spanje en frankrijk zijn momenteel beter dat wel.
 
feye88
 
0
16 oktober 2019 om 09:56
België is echt niet beter. Verdediging is niet zo indrukwekkend behalve alderweireld maar dan heb ik liever de Vrij en van dijk en normaal gesproken ook de ligt. Middenveld is de bruyne natuurlijk wereldklasse en ze hebben wat talenten lopen, maar de jong en wijnaldum zijn net zo goed wereldtop. Courtois is helemaal geen goede keeper meer. Niet beter dan cillessen. De aanval bij ons is minder, maar wel een goed functionerend geheel met depay die compleet tot zijn recht komt.
 
real8madrid
 
0
16 oktober 2019 om 10:38
Ik acht Duitsland Italië en Engeland niet sterker dan Nederland. België, Spanje en Frankrijk zie ik op dit moment als favorieten met net daaronder een heleboel ploegen zoals Duitsland, Engeland, Italië, Nederland, Portugal, Kroatië en net daaronder zelfs Oekraïne. Natuurlijk kan er nog veel veranderen voor het ek echt begint. Het lijkt me hoe dan ook een zeer interessant ek te worden met veel teams die aan elkaar gewaagd zijn. Zie geen duidelijke favoriet op dit moment
 
GerrianHuibers
 
3
15 oktober 2019 om 21:47
Allemaal hartstikke leuk, het kan aan mij liggen maar vind Nederland afgelopen wedstrijden echt niet goed spelen. Schat de kans daarentegen wel hoog in dat we hem winnen omdat de rest van de toplanden ook niet denderend speelt
 
cuco10
 
4
15 oktober 2019 om 21:48
Frankrijk en Spanje favoriet. Daaronder zet ik in op Duitsland Italië Nederland en Oekraïne. Die laatste is omdat ik echt vind dat die een fantastisch team hebben die qua team het beste zijn. Individueel is het het niet alles maar met hun strijd en mentaliteit denk ik echt dat ze ver komen.
 
JoshuaK_
 
1
15 oktober 2019 om 21:55
Spanje zie ik het komende EK niet winnen. Die hebben ondanks dat ze op bepaalde posities wel een leuke lichting hebben echt een probleem in de voorhoede. Doordat ze niet meer zo dominant zijn als in het verleden hebben ze meer doelpunten nodig om wedstrijden te winnen en die heeft Spanje simpelweg niet. De enige die met regelmaat scoort is Alcacer, maar die is de laatste jaren best blessuregevoelig gebleken.
 
T. Alavez
 
16
15 oktober 2019 om 22:45
Waarom zet niemand Portugal in het lijstje? Dat is een van de gevaarlijkste landen en net als Nederland een goed toernooiland.
 
MT87
 
10
15 oktober 2019 om 23:02
Inderdaad zeg. Een hecht collectief, sterk verdedigend, maar ook aanvallend sterker en creatiever dan tijdens het EK dat ze wonnen met nieuwe talenten, en dan als klap op de vuurpijl Cristiano Ronaldo. Portugal heeft een typische toernooiploeg. Voor mij zijn ze de titelkandidaat.
 
domburg
 
1
16 oktober 2019 om 01:32
Portugal zijn laatste wedstrijden zijn nu ook wee niet van echt super level .
 
feye88
 
0
16 oktober 2019 om 10:37
Ze waren op het ek ook niet goed maar wonnen wel het toernooi
 
zekiyech
 
0
15 oktober 2019 om 22:34
Ik denk dat we wel kans maken als Koeman door gaat selecteren. Hij moet nu nieuwe opties gaan overwegen, want sommige spelers zijn te licht om mee te gaan naar het EK. Ik hoop dat koeman niet vast gaat houden aan de selectie waarmee hij het EK zal gaan halen.
 
Q-psv
 
0
15 oktober 2019 om 23:52
Het is afwachten hoe bepaalde spelers zich gaan ontwikkelen komend seizoen die nu tegen een basisplaats/plek in oranje aanhangen. Hoop wel dat hij de roon veel laat spelen, hij kan misschien erg matig passen. Maar is enorm goed in verdedigend de ruimtes dichtlopen en eerste druk geven bij een uitbraak van de tegenstander, vertraagd het spel altijd als hij in het veld staat. Dumfries en veltman hoop ik niet op rechtsback te hoeven zien en hoop dat donny zich wat meer kan ontwikkelen tot een nummer 8 dan een 10. Middenveld van frenkie, donny en wijnaldum wat draait zou fantastisch zijn
 
El Barto
 
0
16 oktober 2019 om 00:35
Frankrijk is de grote favoriet. Die hebben zoveel kwaliteit, zowel in de eerste 11, als op de bank. Ze zijn niet onoverwinnelijk, zoals Oranje en Turkije hebben aangetoond. Maar elke linie is praktisch top.spanje is op papier ook een grote favoriet, maar is een ploeg die niet altijd snel weet te scoren.daarna komen een aantal ploegen die in kwaliteit niet heel veel voor elkaar onderdoen: België, Engeland, Duitsland, Italië, Portugal, Oranje en ook Oekraïne. Die laatste hebben een paar aardige spelers en uitstekend collectief.nederland behoort absoluut tot de favorieten, maar is zeker nog geen top favoriet. Het hangt er erg vanaf hoe sommige spelers zich verder gaan ontwikkelen. In de aanval komt er steeds meer talent door. Aan het eind van het seizoen zie ik bijvoorbeeld Stengs er ook wel bijzitten. En dan heb je nog Kluivert en Dilrosun die beiden in zware competities hun wedstrijden pakken.de rechtsback positie is het grootste zorgenkind van dit team. Alle kandidaten van dit moment zijn redelijke spelers, maar geen top.
 
Buakaw
 
0
16 oktober 2019 om 06:55
Toch vind ik het raar dat iedereen blijft roepen hoe jong dit elftal is terwijl 15 van de 23 spelers 28 jaar of ouder is. Er komen vanuit Jong Oranje hopelijk wat meer door. Maar deze selectie is lang niet zo jong als iedereen denkt.