'Hij ligt heel slecht bij Feyenoord, ze vinden hem een arrogante kakker'
Maandag, 11 november 2019 om 22:30

Mark Koevermans is sinds het vertrek van Jan de Jong op interim-basis de algemeen directeur bij Feyenoord, maar hij zal volgens Johan Derksen niet definitief aangesteld worden. Koevermans, die eerder werd benoemd tot commercieel directeur, werd lange tijd genoemd als mogelijke kandidaat om de nieuwe algemeen directeur te worden. "Die Koevermans heeft één vriend binnen de Raad van Commissarissen. Hij ligt heel slecht bij Feyenoord, ze vinden hem allemaal een arrogante kakker. Hij wordt geen algemeen directeur", aldus Derksen maandagavond bij Veronica Inside.

De Jong vertrok afgelopen zomer na anderhalf jaar bij Feyenoord. Sindsdien is de club er niet in geslaagd een opvolger te strikken. ""Het probleem is alleen dat ze niet goed weten wie ze wel moeten nemen. Ze hadden graag Robert Eenhoorn gewild. En het liefst iemand met een Feyenoord-verleden. Het valt niet mee om een geschikt iemand te vinden om leiding te geven aan zo'n ingewikkeld bedrijf", aldus Derksen.

Volgens De Telegraaf gaat Frank Arnesen definitief aan de slag als technisch directeur bij Feyenoord. De krant meldde maandagochtend dat de Deen afgelopen weekend een akkoord heeft bereikt met de Rotterdammers. Hij zou halverwege januari beginnen in De Kuip. Volgens Derksen is er echter nog geen akkoord, al lijkt dat niet ver weg. "Het contract is helemaal in orde gemaakt na de onderhandelingen. Zijn zaakwaarnemer moet zich er alleen nog over buigen. Hij bepaalt of alles goed opgeschreven staat."

Meer nieuws
   
21:49
21:49
Emiliano Martínez krijgt twee keer geel maar géén rood dankzij speciale regel
2
   
21:37
21:37
Emiliano Martínez grijpt bizarre hoofdrol in penaltyserie tussen Lille en Villa
37
   
20:35
20:35
De Boer onthult opmerkelijke actie El Hamdaoui in rust van wedstrijd Ajax
36
   
20:07
20:07
Araújo reageert veelzeggend op uitspraken Gündogan na uitschakeling Barcelona
18
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Europa League: Atalanta - Liverpool
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
Cameo123
 
16
11 november 2019 om 22:34
Als je die titel leest is het meteen duidelijk dat het weer een uitspraak van Derksen is. Zó ongelofelijk voorspelbaar.
 
FR_JC
 
5
12 november 2019 om 08:06
Maar wel waar
 
buitenspelval
 
5
12 november 2019 om 09:48
En weer doet Derksen een suggestieve uitspraak alsof het een feit is en weer doet hij het zonder zijn bronnen te vermelden. Van wie heeft Derksen deze informatie verkregen om het zo met zoveel stelligheid te verkondigen? Zal hij ongetwijfeld van één van zijn weinig overgebleven vriendjes uit de voetbalwereld hebben gehoord: onze Valentijn en zijn Telegraaf-kornuiten of die sportredacteur van het AD, die wel eens aan de bar van Veronica Inside hangt. Vanaf vandaag staat Mark Koevermans officieel te boek als ‘de arrogante kakker van Feyenoord’, nu Derksen het de wereld in heeft geslingerd. Net zoals Danny Blind sinds Derksen officieel ‘Scholletje’ heet en Danny Makkelie officieel als ‘homo’ door het leven gaat. Er zullen vast wat Feyenoorders zijn, die een broertje dood hebben aan bekakte uitstraling, ex-voetballers bijvoorbeeld, maar die man zit niet voor niets al 10 jaar bij Feyenoord in het bestuur van de club. Dan moet je wel over de juiste vaardigheden en capaciteiten beschikken en goed genoeg in de organisatie passen. Derksen zal er wel wat moeite mee hebben, dat ex-tennisser Koevermans niet de juiste sport heeft beoefend in zijn actieve jaren. Een oud-toptennisser, ex-topschaatser, ex-toproeier, ex-tophockeyer, enz. op een belangrijke stoel bij een Nederlandse voetbalclub, daar heeft Derksen zo goed als nooit begrip voor gehad.
 
FR_JC
 
4
12 november 2019 om 10:08
Buitenspelval, Dat is allemaal leuk geschreven maar Derksen heeft voor een groot deel gelijk. Koevermans is commercieel directeur, hoeveel sponsor contracten heeft hij in die 10 jaar binnen gehaald? Hoeveel miljoenen staan er op zijn conto? --- Het is een vriendje van enkele bestuursleden, zodoende zit hij er en zodoende zit hij er nog steeds. Het is niet voor niets dat er 2 weken geleden spandoeken hingen op het jeugd complex en in de Kuip. Het is tijd dat Feyenoord mensen aanstelt die weten wat ze doen, leuk het geroep om iemand met een Feyenoord hart maar dat is onzin. Bekwaam personeel op de posities die open staan, haal iemand uit het bedrijfsleven bijvoorbeeld... --- . Zelfde als Eenhorn als directeur, zou goed zijn maar hoe lang moet je op je knieen gaan? van mijn part stellen ze Bos aan, zeer bekwaam. Iig en imo is Koevermans niet geschikt. (zo ook gaat rond in de wandelgangen dat hij zou gaan vertrekken in januari, of het waar is?)
 
buitenspelval
 
1
12 november 2019 om 10:48
FR_JC, wat Koevermans allemaal heeft betekend en heeft binnengehaald als commercieel directeur, daar heb ik als buitenstaander uiteraard weinig zicht op. Dat is aan zijn bazen om te beoordelen. Dat zijn inderdaad de bestuursleden van de club, die bepalen of hij in zijn functie goed functioneert en als uithangbord naar de commerciële wereld geschikt genoeg is. Zo zit een organigram nou eenmaal in elkaar. Ondergeschikte werknemers hoeven hem niet te beoordelen of kunnen hem niet ter verantwoording te roepen. En alle spandoeken aan het jeugdcomplex ten spijt: ook supporters bepalen niet of een commercieel directeur naar behoren functioneert. Feit is, dat Koevermans al 10 jaar op de commerciële stoel zit, dat lijkt mij onmogelijk te kunnen enkel op basis van vriendjespolitiek binnen het bestuur. Die laatste moeten ook aan hun eigen hachje denken. Het 10 jaar laten zitten van een directeur, die zou disfunctioneren, zou wel erg doorzichtig zijn. Verder kun je het moeilijker binnenhalen van grote sponsoren lijkt mij niet alleen op het conto van een commercieel verantwoordelijke man afschuiven. Sponsoren komen mede af op sportieve successen. Gezien de huidige staat van Feyenoord, is de club natuurlijk een stuk minder aantrekkelijk dan een Ajax of PSV. Dat trekt vanzelfsprekend ook minder vermogende sponsoren aan. De grootte van de supportersschare en de stad vergoedt nog het één en ander, maar dat is waar men het mee moet doen. Als laatste is mij eerder post vooral bedoeld als een ‘aanklacht’ tegen de vervelende maniertjes van het bespelen van de publieke opinie Johan Derksen. Maar goed, daarover wil ik niet in herhaling vallen.
 
 
0
12 november 2019 om 10:56
"ondergeschikte werknemers hoeven hem niet te beoordelen of kunnen hem niet ter verantwoording te roepen."zo werkt het in ons polderland natuurlijk niet. Misschien kunnen ondergeschikten een directielid niet ontslaan, maar indirect kan dat prima. En deze knakker zit er duidelijk door nepotisme.
 
buitenspelval
 
0
12 november 2019 om 11:18
Zo werkt het blijkbaar wel, ook in ons polderland: Koevermans zit namelijk al 10 jaar in de functie van directeur bij de club. En je zegt het zelf al: ondergeschikten kunnen een directeur niet ontslaan. Hem het functioneren onmogelijk maken zou kunnen. Maar dat is alles, dat noem ik zelfs niet indirect kunnen ontslaan.
 
FR_JC
 
1
12 november 2019 om 11:27
Dat hij er nog zit en nu naar alle waarschijnlijkheid AD gaat worden is aan dezelfde mensen te danken met Bodegom voorop. Aangezien Bodegom blijft ... Koevermans ook, en daar is alles mee gezegd. Maar ik kan je wel vertellen welke sponsorcontracten hij heeft binnen gehaald : Asr, Opel, Qurrent en Droomparken. Dat is naast enkele samenwerking/sponsoren zoals Shell en Blijdorp. Dessalniettemin blijven de gelden mijlenver achter bij o.a PSV en Ajax. Dan doe je je werk niet naar behoren en mag je blijven zitten door je vriendje en diezelfde die ervoor heeft gezorgd dat je uberhaubt CD werd. --- Maar als je verder een klein beetje graaft zal je erachter komen dat deze CD helemaal niks voorsteld. Bijvoorbeeld het online platform laten groeien, welk online platform vraag je je af, juist (!). Online heeft Feyenoord met een groot aantal (2.9 miljoen) supporters / volgers etcetera een platform wat onbenut is en blijft. Hallo, wakker worden daar in de kamertjes! Door Koevermans lopen we dus miljoenen mis!
 
NJfromVOL
 
20
11 november 2019 om 22:36
Die Derksen heeft geen normaal woord voor wie dan ook over, maar wel blij dat hij niet de nieuwe AD wordt ...
 
SocioFan1
 
14
11 november 2019 om 23:01
Snap je, en net ook al weer tegen van Bommel. Dan denk man, wie is hij zelf dan wel niet dat hij zoveel onzin mag verkondigen. Doen alsof hij de heer van het voetbal is en van de tv wereld. Man echt een zielenpiet vind ik hem maar. Hij moet echt even goed genegeerd worden.
 
DavidDein
 
2
12 november 2019 om 07:39
Over van Bommel heeft hij toch gewoon gelijk? Van Bommel had de situatie met Zoet niet slechter kunnen aanpakken. Dat mag best benoemd worden in een voetbalprogramma. In het geval van Feyenoord heeft het iets meer met journalistiek te maken dan met een ongezouten mening geven. Iedereen weet dat Johan Derksen veel contacten heeft in het wereldje en ik zie geen aanleiding waarom hij dit zou verzinnen over Koevermans.
 
theo uphus
 
25
11 november 2019 om 22:44
Maar Derksen legt wel de vinger op de zere plek.stam werd aangesteld door van Geel waarna van Geel ineens van het toneel verdween. Weg rugdekking voor Stam. We hebben geien hoe het afliep met Stam.nu zou dan Arnesen worden aangesteld als TD maar als er straks een AD wordt aangesteld die Arnesen niet ziet zitten heb je weer exact hetzelfde. Ik zou als ik Arnesen was eerst wachten op de aanstelling van een AD en met hem in gesprek gaan voor ik een contract bij Feyenoord zou tekenen.
 
Bobiku29
 
7
11 november 2019 om 23:01
Van Geel is weliswaar aangesteld door Van Geel, maar wel omdat de RvC dat erdoor gedrukt heeft. Hoewel het voor Stam natuurlijk vervelend was dat de TD ineens verdween, is het niet zo dat Van Geel zijn rugdekking was. Er moet gewoon een TD worden aangesteld en Arnesen is in mijn ogen de best beschikbare kandidaat. Ik betwijfel of een potentiële AD dat zal betwisten.
 
Japie_Krekel
 
10
12 november 2019 om 00:00
waarom valt iedereen hier Derksen aan? hij zegt dat ze die Koevermans bij Feyenoord in de geledingen allemaal een arrogante kakker schijnen te vinden
 
genieterr
 
6
12 november 2019 om 04:56
Omdat dit niet is wat "ze" denken, maar de mening is van Johan Derksen himself. Die man heeft al jaren geen inside bronnen meer en dus brengt hij maar zo`n statement die niet te controleren is en verder niks inhoudelijks zegt over koevermans zijn functioneren. Daarnaast, zoveel functionarissen zijn er niet over bij Feyenoord....en "ze" is ook nog eens meervoud. Erg ongeloofwaardig dus.
 
sloep01
 
6
12 november 2019 om 07:38
(Japie) Derksen is een onbeschaafd persoon en zaagt mensen af die zich niet of nauwelijks kunnen verdedigen , hij noemde ooit Coronel bij Ajax een farizeeer en of de jong bij Feyenoord een non valeur en nu weer Koevermans een arrogante kakker zeer onbeschaafde uitspraken , maar als iemand een weerwoord heeft geeft meneer niet thuis het is een walgelijk persoon die alles en iedereen beledigd en met die mensen waarschijnlijk nog nooit een woord heeft gewisseld , bah wat een vreselijke vent die ze voor mij van de buis mogen rossen .
 
no.14
 
2
12 november 2019 om 07:53
Niet het kind met het badwater weggooien. Onbeschaafd: zeker. Weerwoord en niet thuis geven: gedeeltelijk waar, maar dat hoeft niet te betekenen dat de uitspraken over bovengenoemde personen niet waar zouden zijn.veel bestuurders in de voetballerij zitten er uit ijdelheid en niet zozeer uit kundigheid.
 
sloep01
 
0
12 november 2019 om 08:33
Hoezo zouden die uitspraken over deze mensen waar zijn , ik vind het nog al wat om dat zomaar te stellen deze nitwit die roept maar wat en flink aandikken met deze onbeschaafde uitspraken hij zal niet zeggen ik vind deze mensen niet aardig natuurlijk niet want anders kijkt er niemand . verschrikkelijk ik krijg al de kriebels als ik zijn stem hoor en ik snap niet waar zo iemand de lol vandaan haalt om te pas en te onpas iedereen te beledigen .
 
WouterSL
 
3
12 november 2019 om 05:58
Zoals Derksen het brengt heeft iedereen binnen Feyenoord een hekel aan elkaar. Is Feyenoord zo een wespennest of ziet Derksen spoken.
 
FR_JC
 
1
12 november 2019 om 08:02
Niet iedereen wil hem als AD, veel te licht en niet iedereen ziet in hem de man die het stadion dossier af 'kan' handelen o.a. daarnaast ziet een groot deel van de supporters niets in m, zwak uitgedrukt.
 
WouterSL
 
1
12 november 2019 om 08:13
Lastig dossier ook het stadion dossier. Feyenoord heeft al 25 miljoen geleend om de plannen te maken. Het afblazen zou een ramp zijn. Terwijl het doorgaan van de plannen dat misschien ook is. Wie wilt daar zijn handen aan branden?
 
FR_JC
 
1
12 november 2019 om 08:31
Als je er 17.5 mln van maakt klopt het beter... Het afblazen zou een ramp zijn, maar zo ook de bouw. Enige winnaars zullen GS en OMA zijn tot zover. Tis zeer lastig en Mark is veels te licht. Als commercieel directeur is dat al zo vinden velen. Zodoende ook veel weerstand nog voordat hij als AD word benoemd.
 
Bossie
 
2
12 november 2019 om 06:27
Ik denk wel dat het op bestuurlijk niveau het erger is dan dat het lijkt. Als je zag wat van Geel allemaal besliste , want volgens vele hier is hij de schuld van de malaise bij Feijenoord en als je dan ziet wat ze tot nu toe hebben aangekocht of binnen gehaald bij Feijenoord dasr wordt je ook niet vrolijk van. Blijkbaar zitten er bij Feyenoord mensen die kunnen dingen doen zonder daar verantwoordelijk voor af te leggen. De eerste stap wordt blijkbaar gezet door Arnessen aan te stellen , maar er is nog een lange weg te gaan . Wat ik ook tekenend vind , zag laatst een interview met Jan Boskamp en die zei dat hij niemand meer kende van het bestuur.....
 
Baardgrasmus
 
2
12 november 2019 om 07:09
Derksen is tegenwoordig de beste graadmeter hoe het niet zit. Wat dat betreft zijn dit geruststellende berichten, Koevermans ligt bij iedereen dus prima.
 
FR_JC
 
1
12 november 2019 om 07:59
Nou Baardgramus, dat is dus niet geheel waar. Koevermans ligt niet bij iedereen goed en zo ook niet bij supporters. Spandoeken enz vergeten ?
 
WouterSL
 
0
12 november 2019 om 08:14
FR _JC wat heeft hij verkeert gedaan? Hij was toch eerst commercieel directeur?
 
FR_JC
 
1
12 november 2019 om 08:35
Is hij nog steeds (+ interim AD). De vraag moet je dan ook omdraaien, "wat heeft hij gepresteerd" als CD? Kijk naar jouw clup en wat een CD aan gelden binnenharkt, kijk naar PSV. de vraag stellen is m beantwoorden, `weinig tot niets`. Ps, zit er 10 jaar...