Groningen des duivels over scheidsrechter Kooij: 'Gevoel dat het bewust is'
Zaterdag, 14 december 2019 om 23:12

FC Groningen voelde zich na afloop van de wedstrijd tegen ADO Den Haag (1-1) bestolen door scheidsrechter Joey Kooij. De arbiter trok vlak voor rust rood voor Deyovaisio Zeefuik vanwege een vermeende elleboogstoot op Aaron Meijers, maar trainer Danny Buijs kon zich daar absoluut niet in vinden. "Ik kijk door een gekleurde bril, maar voor mij is dit geen rood", aldus de oefenmeester voor de camera bij FOX Sports.

Buijs bekeek tijdens het interview de beelden en bleef bij zijn standpunt. "Ik zie dat Deyo volledig naar de bal kijkt en zijn handen gebruikt om de lucht in te springen. Van Deyo is bekend dat hij vrij hoog kan springen, dan gebruik je ook je handen soms om je balans te houden. Maar ik zie totaal niet dat hij bewust een elleboogstoot geeft om Meijers met zijn elleboog te raken. Als ik dit zie is het zeer opmerkelijk dat er een rode kaart is gegeven."

In de rust uitte Buijs zijn ongenoegen al bij Kooij, die hij tegenkwam in de catacomben. "Je moet ervan uitgaan dat de scheidsrechter onpartijdig is en gewoon zijn job doet, alleen je kan niet om de feiten heen", zegt Buijs. "We hebben hem dit seizoen nu een paar keer gehad, als VAR en als scheidsrechter. En in alle wedstrijden heeft hij, in ieder geval in mijn optiek, cruciale fouten gemaakt. Dus ik vroeg aan hem of er meer speelt, of dat het allemaal persoonlijke fouten zijn. Dat kan ook, ik maak ook zat fouten. Maar wij hebben soms wel het gevoel dat hij het bewust doet. En als hij het niet bewust doet, dan is-ie dus nog niet goed genoeg voor dit niveau."

Ook Kooij zelf verscheen voor de tv-camera, waar de arbiter zijn genomen beslissing verdedigde. "Hij plant de elleboog echt in het gezicht, daarbij wordt de gezondheid van de speler echt in gevaar gebracht. Voor mij honderd procent rood", zegt de leidsman, die de uitlatingen van Buijs over hem betreurt. "Het is aan de trainer zelf, het is jammer dat hij het op persoonlijke titel doet. Maar voor de rest is het aan hem. Voor mij is dit gewoon een duidelijke rode kaart, en ik snap dat als je door een groene bril kijkt dat dat wat lastig is om te beseffen."

In de slotfase van de wedstrijd werd Buijs óók weggestuurd door Kooij, na aanmerkingen op de leiding. "Ik moet dat gewoon niet doen", reageert de trainer. "Ik moet daar mijn emotie onder controle houden. Ik heb voor de rest niet gescholden, ik denk dat er ook genoeg scheidsrechters zijn die een waarschuwing of gele kaart geven. Maar misschien omdat ik in de rust wat heb gezegd, dat-ie het wel fijn vond om mij rood te geven." Kooij kon de manier waarop Buijs zijn beklag deed niet accepteren. "Ik vond het op zo'n agressieve wijze dat ik ervoor koos om gelijk rood te geven", verklaart de arbiter.

Zeefuik deed na afloop bij Het Dagblad van het Noorden niet zijn beklag over de rode kaart, maar over de supporters van ADO Den Haag. "Er waren geluiden die ik niet wil horen, die niemand wil horen. Geluiden die niet horen bij voetbal", aldus de rechtsback, die het woord 'oerwoudgeluiden' niet expliciet in de mond wil nemen. Zeefuik kaartte het aan bij Kooij, maar de scheidsrechter ondernam geen actie. "Hij reageerde niet eens. Dat vond ik heel teleurstellend." Kooij verklaart niets onoorbaars te hebben gehoord. "Ik hoorde gemor van de tribune. Dat geluid vond ik niet genoeg om actie te ondernemen. Het waren volgens mij geen oerwoudgeluiden."

Meer nieuws
   
07:37
07:37
'Ik was nog steeds geblesseerd en in dat soort landen kan je het dan vergeten'
4
   
07:16
07:16
Johan Derksen: 'Als ik de hond uitlaat, maak ik meer meters dan hij'
6
   
07:00
07:00
Kenneth Perez: 'Ik had het niet gedaan als ik hem was geweest'
5
   
06:43
06:43
Luuk de Jong: 'Het is tegen Barcelona en Real Madrid makkelijker spelen'
2
   
06:21
06:21
Ruud Gullit: 'Hij vertelde me dat hij Matthijs de Ligt een goede keeper vond'
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (54)

 
LeidseHood
 
23
14 december 2019 om 23:28
Ook wel gek van de Var met name. De scheids wordt hier gepusht om rood te geven en als je het 10keer slowmo terug ziet lijkt het dat ook bijna. Maar Var had hier door kunnen laten spelen.
 
Gerard13
 
8
14 december 2019 om 23:33
Of we maken er gewoon van elleboog op het hoofd altijd rood, hoe ongelukkig het soms ook is. Weg discussie en wordt de sport eerlijker.
 
JdHk
 
35
14 december 2019 om 23:48
Ja en de sport wordt minder aantrekkelijk. Dan eindigt elke wedstrijd met 19 voetballers.
 
Gerard13
 
6
14 december 2019 om 23:51
Neejoh daar past het spel zichzelf wel op aan. Zolang we niks aan de regels gaan veranderen zal het spel niet eerlijker worden. Kunnen we blijven zeuren op de scheids maar het is al sinds het begin van voetbal zo discutabel als de pest. Accepteer het als het is en ga niet zeuren soms heb je het mee, soms tegen. Of sta open voor verandering.
 
Fc-Bami
 
3
14 december 2019 om 23:58
Tja dan liggen spelers nog sneller op de grond te rollen dan ze nu doen. Vreselijk die aanstellerij ook van meijers(?), dit is een gewoon duel en hoogstens geel.
 
Master D
 
6
15 december 2019 om 00:00
Met die gele kaart had Zeefuik ook moeten vertrekken, want hij had er al eentje.
 
Gerard13
 
6
15 december 2019 om 00:09
Dat aanstellerige gedrag maakt dan niet uit, gewoon checken is er contact tussen elleboog en hoofd, hup rood en anders niet. Daarnaast ook invoeren dat alleen de aanvoerder met de scheids in gesprek mag.
 
Fc-Bami
 
10
15 december 2019 om 00:15
@Master tuurlijk, alleen in eerste instantie wordt er niks gegeven en een var mag niet attenderen op een eventuele gele kaart. @Gerard Dat maakt wel degelijk uit omdat er dan meer situaties gaan komen waar misschien sprake is van contact en dan kan een kleine schamp al voldoende zijn, dan komt het spel ook nog eens 80 keer stil te liggen vanwege een "vermeende" elleboog"stoot". Gewoon niet meer zulke labiele scheidsrechters en vars opleiden zou een ideale oplossing zijn.
 
Gerard13
 
3
15 december 2019 om 00:22
Het spel moet nu ook al stil worden gelegd indien iemand op de grond ligt en het hoofd vast heeft dus dat veranderd niet. Zolang de regels niet worden aangepast en alles op interpretatie is zal er niets veranderen in het voetbal. Vroeger waren deze problemen er ook al en die zullen blijven, zelf met een VAR is dit niet op te lossen want ondanks de VAR worden er nog steeds bij iedere wedstrijd bijna cruciale fouten gemaakt puur omdat de regels niet duidelijk genoeg zijn.
 
fc moulijn
 
1
15 december 2019 om 09:32
Tuurlijk joh, zien we nu ook met alles wat op de hand komt. Het is maar net hoe het geïnterpreteerd wordt allemaal
 
joey66
 
16
14 december 2019 om 23:30
Waarom verbaast het mij niet dat Kooij niets heeft gehoord? Slapjanus!!
 
Sanderk91
 
15
14 december 2019 om 23:30
hier had je echt niet per se rood voor hoeven geven inderdaad.
 
origineel
 
1
15 december 2019 om 11:07
Probleem is nu dus gewoon dat de VAR alleen mag ingrijpen bij blunders van de arbitrage. Zo kreeg Barcelona ook een pingel tegen en geen pingel gisteren simpelweg omdat de scheids wel floot in de ene situatie en niet floot bij de andere. Zo houd je dus altijd ruimte voor fouten en manipulatie. Beste zou zijn dat de VAR de eindverantwoordelijke is zodat ze niet "de scheids steunen".. Ik ben een groot voorstander van de VAR maar er is nog zoveel ruimte voor verbetering, hopelijk zien ze dat zelf ook in.
 
superfarmers
 
0
15 december 2019 om 11:14
Klopt het was meer een gele kaart, maar het resultaat was hetzelfde geweest (zeefuik had al geel). Echter mag de var bij geel niet ingrijpen. Het blijft jammer dat de scheids niet direct geel gaf, want dan was hij er ook uit gestuurd en was er geen discussie geweest, en had niet de scheids maar de speler de schuld gekregen.
 
ijsbeer79
 
53
14 december 2019 om 23:32
Deze scheidsrechter is gewoonweg niet capabel om op dit niveau te fluiten. Elke wedstrijd waar deze man bij betrokken is zijn er zeer twijfelachtige beslissingen. Het lijkt er gewoon op dat de knvb een zeer jonge scheidsrechter wil hebben zodat het net lijkt als ze goed bezig zijn . Wanbeleid daar bij de arbitrage.
 
Gerard13
 
5
14 december 2019 om 23:36
Er zijn überhaupt in de wereld weinig capabele scheidsrechters momenteel. De regels moeten worden veranderd zodat er minder grijze gebieden zijn en de opleiding van scheidsrechters moet overal echt veel strakker en beter. Daarnaast zou het salaris ook wel iets omhoog mogen van scheidsrechters.
 
ijsbeer79
 
23
14 december 2019 om 23:42
Met zulke prestaties mag het salaris wel naar beneden. Als wij zo presteren op ons werk dan krijgen we ontslag. Als ze niet geschikt zijn moeten ze wat anders gaan doen.
 
Gerard13
 
3
14 december 2019 om 23:45
Scheidsrechters verdienen niet veel, maar hebben wel hele grote belangen in handen. Natuurlijk moet het salaris omhoog als de rest ook op de schop gaat anders niet inderdaad. Gewoon parttime job van maken met een meer verplichte trainingen per week.
 
beesbnac
 
2
14 december 2019 om 23:50
Tussen de 1000 en 3500 per wedstrijd dacht ik ergens te hebben gelezen..
 
beesbnac
 
1
14 december 2019 om 23:50
Afhankelijk van ervaring en ‘affiche’
 
Gerard13
 
1
14 december 2019 om 23:55
Maar er is veel meer dan alleen de wedstrijd voor een scheidsrechter. En in verhouding met de voetballers verdienen ze een stuk minder.
 
Tornado72
 
10
15 december 2019 om 00:38
Een groot deel van de spelers in de eredivisie kan geen bal naar de goede kleur spelen maar verdiend een paar ton per jaar..... als dat salaris mag ook wel naar beneden dan kunnen de toegangsprijzen ook flink naar beneden..
 
ria4o
 
21
14 december 2019 om 23:51
Wat nog het ergste is dat maandag weer zo’n aanklager Vd knvb die ook nooit gevoetbald heeft straf gaat eisen. Maar Kooij en de var kunnen komende week weer gewoon doorgaan met wedstrijden verkloten
 
Gerard13
 
2
14 december 2019 om 23:56
Wie wil je anders hebben, er is geen scheidsrechter die foutloos is. Als je iedereen die fouten maakt geen wedstrijd meer geeft zullen er geen wedstrijden meer zijn.
 
origineel
 
1
15 december 2019 om 11:12
Het moet de Knvb toch ook wel aan denken zetten dat de zogenaamde toppers alles kapot fluiten of zelfs overduidelijke overtredingen over het hoofd zien. De arbitrage kan het versnelde spel gewoon niet meer bijhouden en daarom lijkt het me de beste oplossing als de VAR gewoon de hoofdverantwoordelijke word. Hoeven ze ook geen scheidsrechters met tere ego's te steunen in hun dubieuze beslissingen.
 
Master D
 
7
14 december 2019 om 23:59
De VAR had niet moeten ingrijpen en Kooij had hiervoor de tweede gele kaart moeten geven, dan was er niet zoveel kritiek geweest. De frustratie bij FC Groningen is lachwekkend. Zeuren omdat ze niet wegkomen met een rode kaart die eigenlijk 2x geel had moeten zijn in plaats van direct rood. Het eindresultaat is dat ze hadden verdiend met 10 man te staan.
 
FrankAPF
 
7
15 december 2019 om 08:09
Precies dit. En dan Buijs die in de rust tekeer gaat omdat Zeefuik er hoe dan ook had afgemoeten en zich daarna ook weer laat kennen door als een dolle stier zijn coachvak uit te rennen. Hand in ekgen boezem steken zou Buijs sieren maar, als voetballer had de beste man al een kronkel in zijn kop. Dat is als coach niet anders. Zeefuik gewoon 1 wedstrijd. Zelfde straf als 2x geel. Buijs 3 wedstrijden omdat hij structureel als een volslagen debiel reageert en altijd zal blijven doen
 
metaalverf
 
8
15 december 2019 om 00:09
Weer een try-out scheids (=lees onervaren scheids) bij een wedstrijd van groningen. Ben er inmiddels wel een beetje klaar met dit soort afdankertjes die moeten fluiten in wedstrijden waar de klassieke top 3 niet bij betrokken is.
 
Tornado72
 
7
15 december 2019 om 00:33
Het wegsturen van Zeefuik lag toch echt aan Zeefuik zelf. Als je al geel heb en je gaat zo opzichtig met je elleboog vol het duel aan kan je er op wachten dat je het veld moet verlaten. Op zich maakt het niet uit of je 2x geel krijgt of direct rood. Zeefuik is hier de domoor en niet de scheidsrechter. De reactie van Buijs sloeg trouwens ook nergens op, of een scheidsrechter daar rood voor moet geven weet ik niet maar Buijs kan zich natuurlijk ook als een volwassen vent gedragen inplaats als een verwende kleuter die z'n zin niet krijgt..
 
jajowi
 
4
15 december 2019 om 01:07
gelijk heb je, en dan te bedenken dat ze met Blom tegen Utrecht de scheids mee hadden. dit was erg dom.nu mis je volgens de regels ook de beker wedstrijd en anders alleen maar de volgende competitie wedstrijd. Buijs is en blijft een slecht voorbeeld voor de spelers.het is wel duidelijk als je andere wedstrijden ziet dat er zeer willekeurig op word gereageerd door de scheidsrechters want hier is het terecht rood maar op een andere veld niet eens geel.maar goed dat is mijn mening.
 
joey66
 
0
15 december 2019 om 10:53
Hadden we Blom mee tegen Utrecht? Wat een onzin! Roep je nu maar wat of ben je serieus?
 
lord
 
0
15 december 2019 om 12:28
In welke wereld hadden we Blom mee tegen Utrecht?
 
reiniertje13
 
7
15 december 2019 om 01:18
Zeefuik meent racistisch bejegend te zijn wat ik begrijp uit dit artikel? Ik zat zelf in het stadion, heb niks vreemds gehoord. De geluiden die er gemaakt werden zijn dezelfde als alle andere wedstrijden. Jammer dat een geluid wat totaal niet op oerwoudgeluiden lijkt zo snel tot iets ernstigs gevormd kan worden. Ik denk dat Zeefuik zich beter op het voetballen kan focussen ipv supporters in de racisme hoek zetten.
 
HaagseKoerd
 
5
15 december 2019 om 03:14
Ik was er ook en sta altijd op de trap op Noord. Pure bullshit. Hij werd geen enkele keer echt racistisch toegejouwd. Jammer want hij stookte zelf het vuurtje op door een aansteker het vak in te gooien, dat zei hij zeker niet tegen de scheids. Smeerlap. Jammer Zeefuik, vandaag hebben wij gewonnen van je. Want hij stond toch te lachen toen hij die aansteker te gooien. Wie het laatst lacht, lacht het hardst. Byebyee
 
FCG95
 
23
15 december 2019 om 03:32
Sorry hoor, ik heb geen wedstrijd gezien, en geen flauw idee of hij wel/niet racistisch bejegend is, maar die aansteker, joh, ik denk dat hij die voor de wedstrijd al in z'n sok gedrukt heeft om naar jullie toe te gooien. Trouwens, wat is volgens jou "niet echt" rascistisch toegejouwd? In plaats van zwarte piet riepen jullie piet? Als laatste, er heeft niemand in Den Haag gewonnen vandaag, de wedstrijd werd gelijk.
 
Master D
 
8
15 december 2019 om 09:42
Ach ja 'geen enkele keer echt racistisch toegejouwd.' Dus er is wel iets naar het toegejouwd wat als racistisch zou kunnen worden geinterpreteerd? Anders zou je namelijk wel aangeven dat er geen sprake is van racisme. Heb in Den Haag wel vaker racisme voorbij zien komen, bijvoorbeeld met Bazoer, dus zo heel verrassend is dit nu ook weer niet. Een aansteker die door dat vak zelf naar hem is toegegooid teruggooien het is mij wat. Dan nog daarover gaan zeuren ook. Wel kunnen uitdelen maar niet incasseren noemen we dat. Volgens mij werd het 1-1 dus geen idee wat jullie gewonnen hebben, maar gefeliciteerd, Wie het laatst lacht, lacht het hardst inderdaad en voorlopig staat ADO op een degradatieplaats en is die byebyee voor hun dichtbij. Maar blijf lekker lachen met je ene overwinning uit de laatste 12 wedstrijden.
 
reiniertje13
 
2
15 december 2019 om 10:18
Bij ons worden er inderdaad een soort van strijdkreten geroepen, klinkt gek maar denk dan aan "aaahhh", als je dat al gaat verwarren moet dingen als "oehh" zit je alweer bij de racisme kant. Er wordt naar mijn mening teveel op gelet. Blanke voetballers worden toch ook helemaal de huid volgescholden tegenwoordig? Dat kan ook gewoon.
 
De Blauwe Cond
 
5
15 december 2019 om 09:22
Ik weet niet of dat waar is, als ik jullie reacties lees ga ik er vanuit dat er niets is geroepen. Maar de scheidsrechter in kwestie staat nou niet bekend om het adequaat reageren op kwetsende leuzen vanaf de tribunes. Laatst vertelde Cyriel Dessers dat hij in 2016 als speler van NAC tegen FC Oss racistisch werd bejegend vanaf de tribune en de scheidsrechter (niet geheel toevallig de heer Kooij) weigerde in te grijpen met de reden dat alleen de thuisclub dat kan doen. Geheel onzinnig natuurlijk wat de dienstdoende scheidsrechter van FC Den Bosch tegen Excelsior een aantal weken terug wel bewees, maar het tekent voor mij de vermeende machteloosheid en onschuld van bepaalde arbiters als het aankomt op racisme vanaf de tribunes.
 
zeljeznicar
 
2
15 december 2019 om 10:12
Helemaal mee eens, als je tegenwoordig een keer moet niezen op de tribune, dan word je door de donkere medemens al weggezet als racist. In dit geval goed dat Kooy nee niet heeft ingegrepen!
 
gomes1psv
 
7
15 december 2019 om 01:50
Ik heb het moment nog niet gezien, maar ben bij voorbaat al van mening dat Buijs hier lekker zijn mond over moet houden. Ten eerste staat het me matig aan dat hij meent van een huis-tuin-en-keukenback als Zeefuik te kunnen beweren dat 'het bekend is dat Deyo hoog kan springen.' Doe normaal, er is echt niemand buiten FC Groningen die dat specifiek weet, onthoud of rekening mee houdt. En daarnaast is Buijs en zijn ploeg met opzichtig tijdrijken, faken van blessures om een time-out te creeren en nog meer tijd rekken al zo vaak op het onsportieve vlak geraakt dat de man echt wel even kan dimmen met de suggestie dat de arbitrage zijn ploeg bewust loopt te naaien. Om dat geloofwaardig te maken heeft FC Groningen de arbitrage sinds de aanstelling van Buijs net iets te vaak geprobeerd te naaien.
 
ImmerNeutraal
 
13
15 december 2019 om 02:18
Eerst ff kijken voordat je van zulke aannames doet. Want het was echt geen bewuste elleboog. En dan met name bewust. Want hoofd kwam tegen elleboog, dat was duidelijk. Maar ik zie het meer als hoofd tegen elleboog, dan andersom. Maar goed, situaties van 2 seizoenen geleden erbij halen terwijl je heel de situatie niet hebt gezien, dat is nog impulsiever dan de reactie van Buijs zelf.
 
gomes1psv
 
3
15 december 2019 om 03:38
Ja... Ajax-Groningen was eind september van dit jaar, met om tijd te winnen zoveel drama dat Hamlet erbij verbleekt en twee jaar geleden was Danny Buijs nog geen trainer en kon je FC Groningen niet betrappen op doortrapte fratsen. Immer Neutraal. Het zal. Maar niet Immer Bekend met de feiten...
 
joey66
 
0
15 december 2019 om 10:22
Zelden zoveel onzin gelezen. Als je De wedstrijd niet hebt gezien onthoud je dan van commentaar. Hoezo de arbitrage naaien? Er was tot de rooie kaart niets aan de hand. En over de wedstrijd van Ajax, zelfs Donny van Beek vond het wel meevallen.
 
gomes1psv
 
1
15 december 2019 om 12:48
Ga die wedstrijd terugkijken dan! FC Groningen was tegen Ajax voortdurend bezig met het naaien van de scheids. Telkens tijdrekken, tot die zielige schoen van Padt aan toe. Ik heb Kuipers daar zelfs zelf over gesproken! Dat jij of Donny van de Beek het wel mee vond vallen - Daley Blind overigens niet - doet er dan niet veel toe.
 
joey66
 
1
15 december 2019 om 13:16
Ik heb de wedstrijd 2 keer gezien. En het viel heel erg mee. Ik geloof helemaal niet dat jij de wedstrijd gezien hebt. Waarschijnlijk baseer jij je mening op de samenvatting en de reactie van Derksen die de wedstrijd ook niet heeft gezien. De schoen van Padt was belachelijk, daarover is iedereen het eens. 1. Als Groningen vanaf minuut 1 bezig was met tijdrekken, waarom dan gewacht tot de 73e minuut met geel trekken? 2. En daarvoor uitgerekend de speler kiezen die al geel had. 3. Die op dat moment de bal slechts 9 seconden in zijn handen had. 4. Volgens Kuipers toen 5 keer door de assistent is gewaarschuwd,. In 9 seconden??? 5. Volgens Kuipers had hij Groningen al 5 keer in de wedstrijd gewaarschuwd. Maar je straft de speler die zich meerdere keren schuldig maakt voor hetzelfde vergrijp en het is geen optelsom van meerdere overtredingen door verschillende spelers. Als ik het mis heb laat me zien waar dat staat. En nogmaals ik heb de wedstrijd helemaal teruggezien en heb slechts 1 moment gezien, bij een vrije trap bij de hoekvlag dat Groningen treuzelde en Kuipers de speler vroeg op te schieten. Ik heb met de stopwatch de spelhervattingen nagekeken en er was geen verschil tussen Ajax en Groningen. Als je Kuipers nog eens spreekt, misschien iets kritischer zijn en niet alles voor zoete koek aannemen. Dat Kuipers tegen jou zijn beslissingen verdedigt is uiteraard logisch. Zou Kuipers graag over deze wedstrijd spreken.
 
pprins
 
8
15 december 2019 om 03:30
Leek me geen elleboogstoot . En dat is nu precies waar de Var dus NIET voor gebruikt moet worden. Qua rood moet de var alleen ingrijpen als het zo donkerrood is dat het een schande zou zijn als de speler er zonder rood vanaf kwam . En dat is hier dus duidelijk niet het geval. Snap de boosheid van Groningen dan ook wel .
 
houtapp
 
7
15 december 2019 om 08:36
Ik begrijp FC Groningen wel deze scheidsrechter is op dit moment echt de minste van het hele scheidsrechterskorps. De var moet een op zichzelf staand instituut worden. Een scheidsrechter die ook nog zelf fluit mag geen var zijn. Alleen oud scheidsrechters mogen na een gedegen opleiding als var opereren.
 
Viking
 
11
15 december 2019 om 08:42
Ik kan me niet voorstellen dat die Kooij bewust iets heeft tegen Groningen, nee ik denk dat hij gewoon niet goed genoeg is. Voor ons is het wel extra zuur dat wij zo vaak met zijn geprutst opgescheept worden., we hadden nu zomaar een handjevol plaatsen hoger op de ranglijst kunnen staan als hij ons niet steeds van die onterechte rode kaarten had aangesmeerd. Mag toch hopen dat ze in Zeist nu ook wel doorhebben dat dit niet langer kan zo met Kooij op dit niveau.
 
Bossie
 
0
15 december 2019 om 10:03
Vroeger werd de wedstrijd Ajax - AZ stil gelegd , omdat het Ajax publiek zong dat Kees Kist een pyromaan was. Tegenwoordig is er heel wat meer nodig om een wedstrijd te onderbreken ....
 
Hellevoet51
 
0
15 december 2019 om 11:37
Is rood in dit geval niet gunstiger dan een (tweede) gele kaart? Nu kan Groningen in beroep tegen de , in hun ogen onterechte, rode kaart gaan. Bij geel kan dat niet. De elleboog/arm kwam wel stevig aan, maar of het bewust was?ik lees ook dat er voorstanders zijn van rood bij elke elleboog die de tegenstander raakt. Nou dat is dan einde carrière van Huntelaar.
 
fcknudde
 
3
15 december 2019 om 11:55
Vond het al behoorlijk opmerkelijk dat dhr Kooi na eerdere incidenten met de Var die toch best wel overduidelijk waren ten nadele van ons. Dat hij ons serieus mag fluiten! Maar goed dan moet je er het beste van maken. Maar dat hier serieus mensen komen beweren dat dit een kaart was! Serieus het is geen zaalvoetbal!! Die jongen springt hoog heeft zijn armen recht! En Meijers springt erin! Omgekeerde wereld hier dit is toch totaal geen overtreding man aub! En dan de rood van Buys voet al mag toch enigszins emotie blijven zeg stelletje zielepoten! Voor zijn neus wel een halve meter over de lijn hij springt uit zijn vak! Volgens mij zien we wekelijks trainers uit hun vak. En dan gelijk rood haha werkelijk waar lachwekkend bij elkaar. Denk je na jaren schade van Ruud Bossen verlost te zijn hen je met Kooi een nieuwe hater.
 
joey66
 
0
15 december 2019 om 15:32
Ik ga er nu echt vanuit dat Groningen voorlopig geen Kooij als VAR en scheidsrechter krijgt. Vooraf waren er al twijfels en dat heeft hij wederom weer waargemaakt. Groningen moet het bij de Knvb ook maar eens duidelijk maken. Geen toeval meer.