Luuk de Jong: 'Het is tegen Barcelona en Real Madrid makkelijker spelen'
Dinsdag, 21 januari 2020 om 06:43

Als eerste bezoekende Nederlander na Patrick Kluivert in 2004 scoorde Luuk de Jong afgelopen zaterdag in een competitieduel in het Santiago Bernabéu. De treffer van de Nederlander in het tenue van Sevilla leverde echter niets op. Een dubbelslag van Casemiro gaf de doorslag, mede ook omdat een doelpunt van De Jong in de eerste helft werd afgekeurd: 2-1.

Ofschoon De Jong na zeventien duels in LaLiga nog maar op drie treffers staat, valt op dat hij ook in de eerdere uitwedstrijd tegen Barcelona goed speelde. Vorig seizoen bij PSV zette Mark van Bommel de aanvaller zelfs bewust 'op 10' in de Champions League tegen de Catalanen. "Het klinkt misschien gek, maar ik denk dat het voor een aanvaller tegen Barcelona of Real Madrid makkelijker voetballen is", legt De Jong dinsdag in gesprek met het Algemeen Dagblad uit.

"Zij hebben aanvallende intenties en daardoor ligt er automatisch iets meer ruimte aan de overkant. Bij PSV vond Van Bommel dat ik goed oog had voor het spel tussen de linies. Voor mijn eigen vertrouwen was deze wedstrijd in Madrid goed." De Jong benadrukt dat hij door Julen Lopetegui en diens technische staf niet alleen op doelpunten wordt beoordeeld. "Topvoetbal draait ook om zaken als meeverdedigen, tactisch flexibel zijn", vervolgt de Oranje-international.

"Natuurlijk weet je dat óók het scoren telt bij een spits, maar de club presteert zoals verwacht, we doen vol mee voor de vier Champions League-plekken." Sevilla roert zich momenteel op de winterse transfermarkt. Munas Dabbur, 'zijn situatie was al moeilijk, hij was nog gehaald door de vorige trainersstaf en technisch directeur', werd aan TSG Hoffenheim verkocht en Javier Hernández kan de overstap naar Los Angeles Galaxy in de Major League Soccer maken.

"Dat is denk ik een mooie stap voor hem. Met Youssef En-Nesyri van Leganés is er ook een nieuwe spits aangetrokken. Ik ken hem nog niet goed, maar hij is een ander type dan ik, wat meer een dribbelaar. En jong, 22 jaar." Sevilla speelt de eerstvolgende drie wedstrijden in eigen huis. Dinsdagavond wacht het bekerduel met Levante; daarna komen Granada en Deportivo Alavés op bezoek in het Ramón Sánchez Pizjuan.

Meer nieuws
   
08:05
08:05
Beuker en De Lang onthullen: vier spelers moeten 'geraamte' van Ajax gaan vormen
24
   
07:30
07:30
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Arne Slot moet noodgedwongen wijzigen
5
   
07:19
07:19
Marciano Vink noemt twee spelers waar Ajax per direct afscheid van moet nemen
31
   
07:00
07:00
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz ziet Saibari en Pepi terugkeren in Heerenveen
5
   
23:58
23:58
PSV kan 'half Europa' aftroeven in strijd om veelbelovend talent van Gent
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
maurootje
 
13
21 januari 2020 om 07:27
Eerlijk is eerlijk, speelde goed tegen Real. Maarja.. heb niet het gevoel dat hij nu opeens los komt. Blijft een matige voetballer die heel goed kan koppen.
 
Nick_10
 
8
21 januari 2020 om 09:02
Nou ja als je zijn goal bekijkt tegen real dan kan hij echt wel wat. Het is geen matige spits alleen als trainer zul je in de aanval rekening moeten houden met Luuk de Jong, als jij zijn kwaliteiten optimaal kan benutten heb je denk ik een prima spits. Oke geen niveau voor Real en Barcelona maar Sevilla zou prima moeten lukken. Eigenlijk hoopte ik dat hij niet zou spelen en dat PSV hem een half jaartje zou huren voor nu. PSV mist een persoon als Luuk de Jong.
 
maurootje
 
6
21 januari 2020 om 09:31
Hij is niet voor niets mislukt bij Gladbach en Newcastle en tot nu toe gaat het bij Sevilla ook lachwekkend slecht. Buiten 2 wedstrijden. Is niet voor niets gepasseerd geweest. Matige aanvaller die goed kan koppen
 
Woenselaar
 
2
21 januari 2020 om 09:40
Ja, we missen Luuk. Maar tegelijkertijd moeten we ook echt een andere speelstijl gaan hanteren. Met Luuk ben je gewoon beperkt tot een bepaald soort voetbal. Ik vind dat PSV verder moet. OT: Belangrijke goals voor Luuk en jammer dat er eentje afgekeurd werd. Hoop dat hij zich positief laat zien de tweede seizoenshelft.
 
romarky
 
8
21 januari 2020 om 09:17
Grootste probleem is dat er veel te veel van hem verwacht wordt. Ja hij zal doelpunten moeten maken, maar daarnaast is zijn rol om verdedigers af te leiden, ruimte creƫren voor anderen en duels aan te gaan. Niet om mannetjes te passeren of technische hoogstandjes te maken. Bij Sevilla zullen ze dondersgoed weten wat Luuk de Jong wel en niet kan en daar hebben ze hem voor gehaald. Helemaal eens dat zijn doelpunt gemiddelde omhoog moet, maar verder doet de Jong het prima in Spanje!
 
maurootje
 
0
21 januari 2020 om 10:13
Juist niemand verwacht wat van Luuk, niet na al zijn eerdere mislukkingen.
 
romarky
 
4
21 januari 2020 om 10:38
Voor iemand die jaren het voetbal volgt vind ik je zo kort door de bocht. Het is het standaard oordeel wat aan de Jong kleeft, maar als je die buitenlandse avonturen analyseert dan kom je er snel achter dat een deel van het probleem niet bij Luuk lag. En uiteindelijk kiest een club als Sevilla toch voor hem, ondanks die zogenaamde slechte naam in het buitenland.
 
maurootje
 
0
21 januari 2020 om 12:48
Klopt ze halen hem op basis van psv stats, niet nadenkende dat eredivisie een laag niveau heeft en daarom het nu wel lukt
 
maurootje
 
2
21 januari 2020 om 12:50
En kom op nou "het lag niet aan Luuk" tennenkrommend, wanneer ligt het wel aan Luuk, als hij het goed doet zeker?
 
Stijlvol
 
24
21 januari 2020 om 08:27
Ik gun hem wel een succesvolle periode. Hopen dat hij de smaak te pakken krijgt en meer doelpunten gaat maken. Mooi doelpunt heeft hij in ieder geval gemaakt in het Bernabeu. De passeerbeweging, een fractie voor het doelpunt, waarmee hij Militao op het verkeerde been zet en Casemiro laat struikelen. Technisch zeer goed uitgevoerd van Luuk. Die zag ik niet aankomen!
 
pedrovasquez
 
2
21 januari 2020 om 11:24
Ik hoop voor Luuk de Jong dat hij aankomende zomer de stap naar Barcelona kan maken. Als Espanol zich weet te handhaven kan hij lekker daar gaa voetballen. Zelfs clubs als Eibar en Leganes hebben aanvallende intenties tegen hun. Prima club voor hem lijkt me, sluit ook goed aan bij zijn niveau.