NAC lijdt vierde nederlaag op rij; De Graafschap blijft maar winnen
Vrijdag, 30 oktober 2020 om 22:56

NAC Breda heeft vrijdagavond de vierde opeenvolgende nederlaag in alle competities geleden. De ploeg van Maurice Steijn, die alleen niet over Kaj de Rooij en Moreno Rutten kon beschikken, kon niet voorkomen dat NEC met een minimale overwinning uit Breda vertrok: NAC heeft vier duels op rij verloren, inclusief het bekerduel met Go Ahead Eagles, en staat vijfde in de Keuken Kampioen Divisie. NEC is op een vierde plek te vinden en één plek hoger staat De Graafschap, dat tegelijkertijd van TOP Oss won en zes van de laatste zeven officiële wedstrijden in winst heeft omgezet.

NAC Breda - NEC 0-1
Het was niet het begin waar de spelers van NAC op hadden gehoopt: na acht minuten spelen stond het team van Steijn al achter. Na voorbereidend werk van Bart van Rooij werkte Terell Ondaan de bal binnen: 0-1. Een minuut later was Jonathan Okita dicht bij de 0-2 toen Nick Olij twijfelde, maar zijn inzet ging naast. NAC probeerde de achterstand weg te poetsen, al liet de afwerking te wensen over. Twee mogelijkheden voor Nick Venema leverden niets op en een kopbal van bijna de kleinste man op het veld, Mounir El Allouchi, ging vijf minuten voor rust op de paal. Syb van Ottele voorkwam op slag van rust dat Sidney van Hooijdonk vanuit het niets alsnog de 1-1 kon maken.

Saillant:bij NEC had het coronavirus juist deze week toegeslagen. De Nijmegenaren misten acht spelers: een handvol basisspelers én, niet onbelangrijk, de eerste en tweede keeper. In de tweede helft ging NAC andermaal op zoek naar de gelijkmaker, maar echt dreigend werden de Bredanaars niet.

Het was zelfs NEC dat dichter bij een doelpunt was. Olij keerde echter de pogingen van Okita, tot tweemaal toe, en Joep van der Sluijs. Een kwartier voor tijd leek Venema voor de gelijkmaker te gaan zorgen, maar Job Schuurman, doorgaans de derde doelman, verrichtte een goede redding en hield uiteindelijk ook zijn doel schoon in het Rat Verlegh Stadion.

TOP Oss - De Graafschap 0-2
Het team van Snoei had in de eerste helft weliswaar een licht overwicht, maar een doelpunt zat er niet in. Acht minuten na rust voorkwam Bo Geens met een uitstekende redding dat Mohamed Hamdaoui binnen het strafschopgebied voor de 0-1 kon zorgen. Het meeste gevaar in de tweede helft bleef van de Doetinchemmers komen en in de laatste twaalf minuten namen de bezoekers afstand. Na een goede voorzet van Julian Lelieveld vanaf de rechterkant tikte Ralf Seuntjens de 0-1 binnen. Danny Verbeek gooide enkele minuten later het duel in het slot toen hij vanaf rechts naar binnen sneed en de bal heerlijk in de linkerhoek schoot.

Meer nieuws
   
10:57
10:57
Arsenal en Manchester City gaan ook op de transfermarkt tegen elkaar strijden
0
   
10:08
10:08
VI noemt volgende aanvaller die Ajax na Conceição gaat verlaten
16
   
10:00
10:00
Wint Cole Palmer het EK voor Engeland? 'Het is een absoluut genie'
10
   
09:58
09:58
'Xavi draait 180 graden en wil tóch aanblijven als coach van FC Barcelona'
9
   
08:38
08:38
Routinier van Ajax hangt voetbalschoenen na dit seizoen aan de wilgen
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
nec77
 
36
30 oktober 2020 om 23:02
Lekker hoor, NEC miste 8 spelers door corona en moest met de 3e doelman en een verdediging van gemiddeld 19 jaar oud spelen. Keurig om dan toch te winnen, en met 7 spelers uit eigen jeugd.
 
Keizerstad1994
 
31
30 oktober 2020 om 23:20
Eens, absoluut een knappe prestatie. Voor een behoorlijk deel ook te danken aan de trainer die na de Corona-uitbraak niet ging klagen of excuses ging zoeken, maar na ongetwijfeld ff met de tanden geknarst te hebben gewoon het vertrouwen uitspreekt in de spelers die hij wel heeft. Niet lullen maar poetsen, past prima in het Nijmeegse. Want je mist gewoon bijna je hele as, daar zou ik persoonlijk nog wel eens van in paniek raken als ik trainer zou zijn (maargoed dat ik dat niet ben)
 
BME12
 
10
30 oktober 2020 om 23:39
Ik vond dat echt een uitstekende reactie, niet zo zeiken. Iedereen krijgt hier mee te maken en je hebt het er maar mee te doen. Als je dan nog wint ben je in mijn ogen echt een held
 
Sirius
 
1
31 oktober 2020 om 00:18
Anderzijds is het de Keuken Kampioen Divisie. Met talenten in de categorie zeer matig kom je daar al redelijk ver. Een Peet Bijen hield zich er bijvoorbeeld moeiteloos staande, terwijl hij in de Eredivisie altijd door het ijs zakt.
 
 
0
31 oktober 2020 om 09:09
Ik vind dat Rogier het goed doet. Ik hoop dan ook dat hij volgend jaar ook weer terug naar de graafschap komt.
 
NeutraleFanNL
 
0
31 oktober 2020 om 10:41
Grotendeels met je eens! Meijer startte natuurlijk een beetje met 1-0 achter, als 'overblijfsel' van het trainerstrio. Maar tot nu toe doet die het echt dikke prima vind ik! Ik begin weer enigszins te genieten van Nec. Eigen jeugd, paar leuke spelers! Alleen dat Nijmeegse waar je het over hebt, niet lullen maar poetsen. Het is toch wel erg vaak nuilen, vind je niet ?
 
Poeheeej!
 
3
31 oktober 2020 om 07:57
Het hoeft dus helemaal geen probleem te zijn, kijk naar AZ Europees. Missen ook zat spelers. Het gaat erom dan alsnog vertrouwen te hebben in de spelers dieop het veld staan. Een die willen zich soms wat meer bewijzen.
 
teetje
 
7
30 oktober 2020 om 23:05
Er mist dynamiek en creativiteit bij De Graafschap, met name vanuit het middenveld. Maar de drie punten zijn binnen. Top was een ontzettend taaie tegenstander die weinig weg gaf maar ook weinig kon creƫren en desondanks zeer naar behoren hebben gespeeld.
 
zeljeznicar
 
3
31 oktober 2020 om 01:10
Eens, ondanks de nederlaag ben ik absoluut niet ontevreden!Verdedigend staat het uitstekend en als we zo spelen tegen alle clubs vanaf plek 8/9 Dan gaan we nog meer dan voldoende punten pakken.De graafschap was vandaag net wat slimmer, en hebben gewoon meer kwaliteit!
 
SamirHammadi
 
1
31 oktober 2020 om 06:26
Hahaha dit meen je toch niet? Het voetbal van alle ploegen op Cambuur, graafschap en Almere na is verschrikkelijk slecht. Als graafschap wat dwingender leert spelen, gaat het de wedstrijden met misschien nog wel grotere cijfers winnen dan Cambuur.
 
Lunny
 
0
31 oktober 2020 om 13:58
De Graafschap heeft er de selectie voor, maar een laffe trainer. Middenveld staat veel te laag waardoor de aanval nauwelijks fatsoenlijk bereikt kan worden, laat staan gevaarlijk. Het is de slimmigheid van Seuntjes dat de punten oplevert.
 
 
0
31 oktober 2020 om 09:28
@teetje, ik vind dat de nadruk van Snoei op het middenveld ook nog steeds te verdedigend is. Een Lieftink, Schuurman en Dekker vind ik op zich geen verkeerde spelers, maar als je 2 van deze spelers opstelt, heb je wel weinig creativiteit van achteruit. Het centrale duo valt qua creativiteit ook erg tegen.
 
Gest00rd
 
3
30 oktober 2020 om 23:46
Je kan zeggen wat je wilt, maar deze keer heeft Verbeek zijn klasse eindelijk laten zien! Prima goal, heeft de wedstrijd op slot gegooid.
 
JK-Ajax
 
8
31 oktober 2020 om 06:05
Mooi man, niet zeiken bij nec maar vertrouwen geven aan de vervangers en punten pakken. Bij NAC klagen ze, dat moet voor de vervangende spelers ook niet echt vertrouwen geven lijkt me.
 
AlmereFC
 
1
31 oktober 2020 om 12:24
Precies dit. NEC mistte nu net zoveel spelers als NAC dat ook deed, maar zeurt niet en gaat ervoor. Resultaat hebben we nu gezien. Ook wij hier in Almere mistte tegen Roda JC 9 spelers en hadden niemand meer op de bank zitten, maar niet zeuren en voetballen, ook die werd gewonnen. NAC zoekt sinds de eerste besmetting al excuses en zit er mentaal gezien zo enorm slecht in, dan krijg je de resultaten van afgelopen weken. Zelfs met de spelers die ze alsnog op het veld hebben kunnen zetten, maar dan zie je zo'n (fitte) Dogan, wat voor eerste divisie een goede speler is, zo op het veld rondlopen dan is corona niet het probleem maar de mentaliteit binnen de gehele club.