Elia: 'Dan zie je daar je kind liggen, dat doet heel veel met je'
Vrijdag, 30 oktober 2020 om 23:06

Het leven van Eljero Elia en zijn gezin werd in de afgelopen periode op zijn kop gezet door twee verschillende virusinfecties. Zelf werd de aanvaller van FC Utrecht besmet met het coronavirus, waardoor zijn conditionele opbouw voor het nieuwe seizoen werd verstoord; zijn dochtertje van zes jaar werd getroffen door de ziekte van Kawasaki en werd opgenomen in het ziekenhuis. In een interview met De Telegraaf vertelt Elia hoe hij de afgelopen periode heeft beleefd.

De 33-jarige buitenspeler sloot relatief laat aan bij FC Utrecht en werd niet veel later geïnfecteerd met het coronavirus. "Ik heb door corona twee weken platgelegen, net voordat de competitie begon", blikt hij terug. In de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen, uit bij VVV-Venlo (1-1), debuteerde Elia met een invalbeurt van tien minuten. In de aanloop naar die wedstrijd had hij echter nauwelijks getraind. Hij merkte dat de situatie 'een eigen leven ging leiden'. "Op alle tv-zenders gingen ze erover praten. De mensen van FOX, Johan Derksen, noem maar op. Hoe het kon dat ik nog niet fit was en wat ik bij Istanbul Basaksehir eigenlijk had gedaan. Terwijl niemand wist wat er was gebeurd."

Meer: Elia openbaart privébericht van cameraman en zorgt voor nieuw hoofdstuk | Elia richt zich tot Van Gangelen: ‘Ik hoop voor je dat je mij niet gaat groeten’

Nadat Elia zelf was hersteld, werd zijn dochtertje getroffen door de ziekte van Kawasaki. Dat is een zeldzame ziekte die kan voorkomen bij jonge kinderen. Verschijnselen kunnen onder meer een aanhoudende hoge koorts, rode uitslag en zwellingen van de handpalmen, voetzolen en lymfeklieren betreffen. Ook de bloedvaten van het hart (de kransslagaders) kunnen ontstoken raken. "Haar hart en spieren gingen achteruit. Ik praat er heel nuchter over, maar het was echt heel heftig", vertelt Elia, die ondanks de ziekenhuisopname van zijn dochter besloot mee te doen aan het duel met RKC Waalwijk (3-1) op 27 september, in de tweede speelronde van het seizoen.

"Direct na de wedstrijd hoorde ik van de teammanager dat ze op de intensive care lag. Toen ben ik meteen naar binnen gerend en naar het ziekenhuis in Leiden gegaan", vertelt Elia. "Dan zie je daar je kind liggen. Dat doet heel veel met je. Het is een zware tijd geweest. We hebben elke nacht bij haar in het ziekenhuis geslapen. De kamer ernaast lag een heel zieke baby de hele nacht te huilen, dus je deed geen oog dicht. Maar ik ben in die tijd toch blijven trainen, want ik wilde zo snel mogelijk fit worden na de corona." Inmiddels gaat het beter met zijn dochter, die medicatie toegediend krijgt en weer naar school gaat. Elia zelf stond woensdag in de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht (2-4 zege) voor het eerst in de basisopstelling van zijn nieuwe club.

Meer nieuws
   
19:38
19:38
Koeman kiest in Kiev voor één debutant in ongebruikelijke basiself
0
   
19:20
19:20
'AZ heeft opnieuw concrete interesse in toptalent uit Zweedse competitie'
0
   
19:00
19:00
TOTO's tips: Ajax gaat voor eerste thuiszege in CL in ruim een jaar tijd
0
   
18:57
18:57
Ryan Gravenberch kritisch: 'De trainer liet laatst beelden zien van Klaassen'
13
   
18:44
18:44
Jan Boskamp na ziekteklachten negatief getest op coronavirus
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Torcida020
 
89
30 oktober 2020 om 23:15
Ergste wat er is, je kind op de IC hebben liggen. Helaas ook zelf ervaring mee gehad. Fijn dat het weer beter gaat met Elia`s dochtertje.??
 
ForzaGiGi
 
2
31 oktober 2020 om 09:36
Ergste wat er is, is om je kind te zien overlijden.
 
Quillinho
 
0
31 oktober 2020 om 12:50
Heftig man, hoop dat alles goed is gekomen uiteindelijk. Ik heb zelf geen kinderen maar dat lijkt me verschrikkelijk.
 
Torcida020
 
1
31 oktober 2020 om 16:52
Yess gelukkig wel. Mn dochtertje is geboren met een hartafwijking en helaas in eerste instantie over het hoofd gezien. Daarna met spoed geopereerd, was kantje boordje maar nu 8 jaar later een vrolijke gezonde meid. Dankzij de toppers in het LUMC (Leiden)
 
jajowi
 
54
30 oktober 2020 om 23:21
zo zie je maar weer wat een ieder ook maar denkt, de waarheid kan heel wat anders zijn. Blij dat Elia zelf duidelijkheid geeft. Het gaat jullie goed. Maar goed dat is mijn mening.
 
NIMBUS
 
21
30 oktober 2020 om 23:45
Was nooit fan van Elia, vond hem altijd maar eigenaardige maniertjes hebben. Maar god, dit wens je toch helemaal niemand toe. Hoop dat het herstel van hem en zijn dochter voorspoedig verloopt en ze er weer bovenop komen.
 
DRL80
 
14
31 oktober 2020 om 00:13
Goed verhaal, hij heeft gelijk ook. Voetballers zijn net mensen met een privéleven. Hoe zou het met die doodzieke baby in de kamer er naast afgelopen zijn? Dat spookt wel een beetje door m’n hoofd. Bah bah.., verschrikkelijk zielig voor die baby en zijn of haar ouders. En zo zijn er wereldwijd heel veel. Heel naar.
 
007
 
13
31 oktober 2020 om 00:35
De laatste tijd heb ik hier ook vaker wel geërgerd aan de nieuwe priveregeling die ervoor zorgt dat clubs niks meer zeggen over de absentie van spelers. Elia komt nu zelf naar buiten met een verhaal die duidelijk maakt waarom hij nog geen indruk heeft achtergelaten op het voetbalveld. Niet elke speler hoeft dit de doen, maar ik waardeer het enorm. Het toont aan de menselijkheid van Eljero en dat er een goede reden is waarom dingen nu wat anders lopen in z`n leven. De grote meerderheid van de fans willen ook hun steun geven aan de spelers als ze het even moeilijk hebben. Zouden in de toekomst situaties ontstaan waarin andere fans deze vreselijke toestand gebruiken om Elia te kwetsen dan dient de KNVB de desbetreffende fans heel hard te straffen. Er is geen reden om deze tragedie te gaan misbruiken voor walgelijke spreekkoren. Ik hoop dat het snel beter gaat met z`n dochter en dat hij weer lekker met plezier gaat voetballen.
 
Bossie
 
8
31 oktober 2020 om 06:16
Zo zie je maar weer dat mensen er graag iets achter zoeken . En het liefst wat negatiefs want dat verkoopt beter , dan praten de mensen er meer.en eerder over.
 
Raffa1
 
3
31 oktober 2020 om 08:29
Idd, maar de vraag is of "mensen" er meer achter zoeken of is het de media die dit voedt. Zoals hier bijvoorbeeld aan elke scheet van Driessen een artikel besteed wordt. En meestal gaat het alleen maar om meningen van niet voetballende mensen over andere clubs en mensen gestaafd met buitengewoon weinig feiten. En zo worden meningen algemeen gedachtegoed, dan denkt iedereen opeens dat Elia geen prof is of whatever. Misinformatie, halve informatie, fake news, allemaal zaken waarop het beeld van iemand gevormd wordt.
 
Bossie
 
0
31 oktober 2020 om 08:50
Over het algemeen verkoopt negatief nieuws beter dan positief nieuws. Blijkbaar zitten de mensen meer te wachten op negatief nieuws dan positief nieuws.
 
ria4o
 
0
31 oktober 2020 om 11:45
Ben geen fan van Elia maar in dit geval volkomen begrijpelijk dat de gezondheid van kind belangrijker is dan voetbal. Eigenlijk zouden al die analisten die in deze kritiek hadden op Elia hun excuses moeten aanbieden met die zeiksnor voorop die zich op een seh niet weet te gedragen.
 
PSVeruit030
 
1
31 oktober 2020 om 14:45
Nee dat kunnen analisten niet. Zij kunnen alleen met de vinger wijzen wanneer een ander iets doet wat niet binnen het plaatje past om diegene vervolgens volledig af te zeiken met de meest irrelevante argumenten.
 
binny
 
2
31 oktober 2020 om 14:42
Ja dat komt zeker binnen, ik heb dan nog geen kinderen maar dit is vreselijk. Kinderen horen te lachen en te spelen niet in een ziekenhuis, hartverscheurend. Ik ben nog steeds niet een grote fan van Eljero als persoon, maar mooi dat hij iets zegt en ik hoop dat het goed gaat met hem en vooral z’n kind.