'AZ heeft opnieuw concrete interesse in toptalent uit Zweedse competitie'
Dinsdag, 24 november 2020 om 19:20

AZ wil zich na Jesper Karlsson opnieuw versterken met een groot talent uit de Zweedse Allsvenskan, zo meldt het lokale FotbollDirekt. De Alkmaarders zaten zondag op de tribune bij de wedstrijd tussen Hammarby IF en Malmö FF (2-2) om te kijken naar Aimar Sher, een zeventienjarig toptalent dat speelt voor eerstgenoemde club. AZ overweegt een bod neer te leggen voor de Irakese middenvelder, die drie miljoen euro moet kosten.

Sher werd geboren in Irak en verhuisde op vierjarige leeftijd met zijn gezin naar Zweden. Daar heeft de verdedigend ingestelde middenvelder zich op zeventienjarige leeftijd al in de basis gespeeld bij Hammarby, dat zesde staat in de hoogste afdeling van Zweden. Sher maakte dit seizoen in 20 van de 28 gespeelde duels minuten en kwam daarin tot 1 doelpunt en 0 assists. Volgens Fotbolldirekt hebben meerdere buitenlandse clubs belangstelling voor Sher, waaronder dus AZ.

De Alkmaarders stuurden hoofdscout Carlos Aalbers dit weekend naar Zweden om de verrichtingen van hun zeventienjarige doelwit te bekijken. Er zijn naar verluidt al contacten gelegd tussen AZ en Hammarby, maar een bod is nog niet binnengekomen. "Geen commentaar", laat technisch directeur Jesper Jansson van de Zweedse club weten. "Aimar blijft nog een tijdje in Hammarby, maar het is geen wonder dat zo'n goede en jonge speler interesse wekt."

Voor AZ is Zweden allesbehalve onbekend terrein. De Noord-Hollanders telden afgelopen zomer 2,6 miljoen euro neer voor Karlsson van IF Elfsborg. De 22-jarige linksbuiten maakt als vervanger van Oussama Idrissi tot nu toe een uitstekende indruk in het AFAS Stadion en staat na negen officiële duels op vier goals en drie assists. Voor Sher zou AZ dus iets dieper in de buidel moeten tasten, want zijn vraagprijs bedraagt drie miljoen euro. Daarmee zou het toptalent overigens in één klap de duurste speler ooit van Hammarby zijn.

Meer nieuws
   
23:05
23:05
Kraay ziet 'achterlijke, debiele' actie bij NAC: 'Hoe haal je dit in je hoofd?!'
3
   
22:47
22:47
Juventus pakt na erbarmelijke wedstrijd en 2-0 achterstand toch nog een punt
2
   
22:36
22:36
Hans Kraay junior heeft live in de uitzending nieuws over Hedwiges Maduro
6
   
22:15
22:15
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
3
   
22:08
22:08
Milan van Ewijk diep onder de indruk van landgenoot: 'Hij is buitengewoon goed'
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
fantje
 
8
24 november 2020 om 19:57
AZ haalt uit Scandinavie over het algemeen talentvolle spelers die het goed doen. Ben dus benieuwd wat dit voor speler is. Is nog wel erg jong.
 
azchelsea
 
4
24 november 2020 om 20:15
Het is wel goed dat er al georiënteerd wordt op opvolging van Koopmeiners (denk dat het om zijn positie gaat), maar aan de andere kant is 3 miljoen ook best veel voor zo’n jonge gast. Maar goed, laat me graag verrassen en heb best vertrouwen in het scoutingsnetwerk. Scandinavië is zoals je zegt tot nu toe erg succesvol gebleken.
 
Haris6
 
4
24 november 2020 om 20:17
Hopelijk is het net zo'n voltreffer als Karlsson. Helaas is het, kijkend naar Jong AZ, nodig om middenvelders te kopen. Bijvoorbeeld Goudmijn staat erg stil in zijn ontwikkeling. Ben benieuwd of hij zijn potentie nog waarmaakt maar op de korte termijn denk ik zeker nog niet.
 
Oelie Wapper
 
1
24 november 2020 om 20:31
Eerst maar even afwachten of hij überhaupt komt .
 
Haris6
 
0
25 november 2020 om 01:14
Uiteraard, maar mocht hij niet komen, komt er wel een ander.