Luka Jovic met twee treffers direct goud waard voor Eintracht Frankfurt
Zondag, 17 januari 2021 om 20:02

Eintracht Frankfurt heeft zondagavond dankzij Luka Jovic een 3-1 zege geboekt op Schalke 04. De van Real Madrid teruggekeerde aanvaller nam twintig minuten voor het einde van de wedstrijd de 2-1 voor zijn rekening en besliste het duel in de blessuretijd. Door de overwinning maakt de ploeg een sprong op de ranglijst en staat het na zondagavond zevende.

De thuisploeg trok in de eerste helft het initiatief naar zich toe. Via Martin Hinteregger was Eintracht Frankfurt na een kwart wedstrijd dicht bij de openingstreffer, maar de verdediger zag zijn kopbal op aangeven van Amin Younes op de lat belanden. Amper vijf minuten later was het wel raak. André Silva werd gevonden door Erik Durm en liet doelman Ralf Fährmann kansloos met een schot in de verre hoek. Heel lang kon Eintracht niet van de voorsprong genieten, daar Matthew Hoppe voor zijn vierde treffer van dit Bundesliga-seizoen zorgde: 1-1. De negentienjarige Hoppe zorgde er vorige week tegen Hoffenheim met drie treffers eigenhandig voor dat Schalke voor het eerst sinds 358 dagen weer een overwinning boekte in de Bundesliga (4-0).

Frankfurt leek amper onder de indruk van de gelijkmaker en drukte door via Silva, maar de Portugees vond Fährmann op zijn weg. Ook Durm was gevaarlijk, maar zag zijn inzet op aangeven van Djibril Sow via de doelman van Schalke naast het doel worden getikt. Hütter bracht vervolgens na ruim een uur spelen Jovic binnen de lijnen en werd tien minuten later beloond. De Serviër werd bediend door Filip Kostic en schoot knap raak met een halve volley: 2-1.

Schalke probeerde in de slotfase een gelijkmaker te forceren, maar moest toezien hoe Jovic met zijn tweede van de wedstrijd de grote man werd aan de kant van Eintracht. De spits werd de diepte ingestuurd door Kostic, ontdeed zich in het strafschopgebied van zijn directe tegenstander en liet Fährmann vervolgens in de korte hoek kansloos: 3-1. Daarmee scoorde Jovic in een half uur bij Eintracht net zo vaak als de 32 wedstrijden die hij in actie kwam namens Real Madrid.

Meer nieuws
   
09:35
09:35
Goed nieuws uit ziekenboeg van Feyenoord: 'Denk dat de bekerfinale haalbaar is'
3
   
09:31
09:31
Zinédine Zidane en Franck Ribéry als trainersduo in beeld bij Europese topclub
6
   
09:21
09:21
Een buitenlandse topwedstrijd bezoeken? Koop je kaarten in de ticketshop!
0
   
09:00
09:00
De ontdekker van Erling Haaland die Ajax nieuwe pareltjes moet bezorgen
33
   
08:35
08:35
VZ Kort: Uitsupporters NEC niet welkom bij Gelderse derby in Arnhem
74
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
Aguero_
 
139
17 januari 2021 om 20:09
Is Jovic niet iets voor Real Madrid. Ik bedoel maar ze zoeken iemand die kan scoren
 
SosuhZV
 
73
17 januari 2021 om 20:12
Met de voorzetten van Mendy zou je Ronaldo, Gerd Muller en Ibra voor de goal kunnen zetten en alsnog zou je niet scoren
 
zekiyech
 
10
17 januari 2021 om 20:15
Inderdaad hij doet het best aardig bij eintracht frankfurt. Na een lange tijd weer trg op het veld en hij doet het weer hoor. Zo een speler kunnen ze inderdaad goed gebruiken
 
TomGr
 
5
17 januari 2021 om 20:16
Kan jij ze niet uit de brand helpen 'Aguero'? ??
 
Japie_Krekel
 
4
17 januari 2021 om 20:26
zeker een goede spits maar geen Real niveau imo, dat werd ook wel duidelijk als hij daar mee deed. Jovic vind ik Europese subtop. op dat niveau laat hij ook geweldige dingen zien
 
LukaModric.10
 
53
17 januari 2021 om 20:30
Hoe kan je zien dat iemand geen Real niveau is, als hij nooit vertrouwen heeft gekregen van Zidane. Bij Servië laat hij het ook telkens zien. Zidane is gewoon koppig en spelers zoals Jovic, Odegaard en Militao zijn daar de dupe van.
 
real8madrid
 
26
17 januari 2021 om 21:24
Sterk van jou dat jij dat kon zien? Ik kijk namelijk nagenoeg elke wedstrijd van Madrid en ik zag hem vooral op de bank zitten. Wanneer hij wel speelde zag ik een jongen die krampachtig en geblokkeerd voetbalde met de kennis dat hij het nu op 12 en een halve minuut moest laten zien omdat dit zijn enige minuten in anderhalve maand zouden worden
 
Japie_Krekel
 
3
17 januari 2021 om 22:26
ik zag er al bij Frankfurt geen spits van absoluut Europees topniveau in maar hij heeft 6 wedstrijden mee gedaan waarin hij weinig indruk maakte en Zidane heeft dagelijks met hem op het veld gestaan. denk je nou echt dat Benzema de voorkeur krijgt als Jovic een veel betere indruk maakt? Zidane stelt uiteindelijk ook gewoon zijn beste spelers op want die wil ook gewoon zijn wedstrijden winnen
 
LukaModric.10
 
5
17 januari 2021 om 22:32
Benzema en Jovic kunnen prima samen spelen. Real heeft een gebrek aan goede vleugelspelers die kunnen scoren. Dan kan je beter 442 spelen met een killer als Jovic en een voetballende spits als Benzema.
 
Japie_Krekel
 
0
17 januari 2021 om 22:45
dat kan maar dan moet hij het wel laten zien in de minuten die hij mee doet anders ga je niet heel je systeem omgooien voor 1 speler
 
real8madrid
 
7
18 januari 2021 om 01:31
Elk persoon dat ook echt daadwerkelijk vaak genoeg Madrid kijkt i.p.v. er gewoon ongefundeerde meningen op na te houden weet ondertussen ook wel dat Zidane niet altijd zijn sterkste 11 opstelt maar vooral vaak zijn favoriete 11. Dat op zich boeit ook helemaal geen ruk. Nergens beweer ik dat jovic beter is dan Benzema. Ik zeg dat hij veel te weinig gespeeld heeft en dus geen indruk kon maken. Ook als hij gewoon je tweede optie is hoort eo’n talent vaker te spelen. Wederom zeg je dat hij geen indruk maakte in de minuten die hij kreeg. Wederom zeg ik: probeer jij dat maar eens als jonge gast wanneer je 2 jaar lang 5 minuutjes hier en 11 minuutjes daar krijgt. Niet serieus te nemen dit hoor.
 
Japie_Krekel
 
0
18 januari 2021 om 01:47
@real8madrid daar heb je wel een punt maar zie Benzema er maar uit te spelen. dat is een van de meest complete en beste spitsen ter wereld imo dus ik snap wel dat Zidane zijn voorkeur dan naar hem uitgaat. of het dan achteraf handig is geweest Jovic voor zoveel geld te halen daar kan je wel je vraagtekens bij zetten
 
AcKaka
 
33
17 januari 2021 om 20:11
Toch bijzonder dat je in 1 wedstrijd evenveel kan scoren als 21 wedstrijden bij real (natuurlijk niet altijd 90 min). Hopelijk blijft hij het goed doen.
 
barcalover123
 
47
17 januari 2021 om 20:24
Zizou is gewoon killend voor talenten. Geen enkel talent speelt met vertrouwen.
 
Lierse1997
 
25
17 januari 2021 om 20:27
Rodrygo en Valverde zijn toch twee recente tegenvoorbeelden. Daar kunnen in een verder verleden ook Casemiro, Asensio en Carvajal aan toegevoegd worden.
 
Ikbengoed83
 
18
17 januari 2021 om 20:30
@barcalover: ik ben geen Real fan maar hier roep je echt maar wat, Lierse noemt ze al op hetgeen het tegendeel bewijst
 
D.costa9CFC
 
39
17 januari 2021 om 20:35
Reguillon, Theo, Militao, Jovic, Llorente, Ceballos en odriozola zijn dan weer niet geslaagd onder ZZ. En een Hakimi hebben ze verkocht om vervolgens met vazquez te spelen. Denk dat je als talent liever een andere manager kunt hebben. Maar goed, ZZ is er om resultaten te behalen en dat doet hij.
 
Lierse1997
 
6
17 januari 2021 om 20:44
Nu ja je kunt die namen ook even in context zien. Theo stelde regelmatig teleur in een real shirt en moest toen nog opboksen tegen een goede Marcelo. Reguilon daar valt iets voor te zeggen, maar met Mendy worden er goede resultaten gehaald. Militao en Jovic krijgen inderdaad te weinig kansen maar echt een basisplaats zouden ze toch niet hebben omdat Varane en Benzema zeer belangrijke speler zijn. Ceballos en Odriozola stellen ook vaak teleur. Hakimi wilde naar verluidt een basisplek, wat niet realistisch is met Carvajal voor hem en Llorente is te makkelijk. Die heeft een zeer uitzonderlijke evolutie doorgemaakt. Wat natuurlijk niet wegneemt dat sommigen meer kansen moesten krijgen. Maar zoals je zegt, kijk naar Zidanes prijzenkast die doet echt wel dingen goed.
 
barcalover123
 
16
17 januari 2021 om 20:46
Costa noemt een waslijst aan talenten die niet zijn geslaagd onder Zidane omdat ze gewoon geen kansen krijgen. Asensio staat daarnaast al 3 jaar vast in zijn ontwikkeling, Isco was het talent in Spanje en daar komt ook niks uit. Vini die zonder vertrouwen speelt, Jovic, Militao krijgt geen kansen en Odegaard wordt terug gehaald en krijgt nooit minuten. Laten we eerlijk zijn Zidane kiest liever voor de oude rotten dan dat hij het met jonge gasten probeert. Hij is heel goed in het laten escaleren van sterren maar de meeste talenten worden niet beter onder hem.
 
barcalover123
 
5
17 januari 2021 om 20:50
@lierse ik overdrijf beetje met geen enkel talent en zeg zeker niet dat Zidane een matige coach is die er niks van bakt. Maar Zidane is echt een coach die op korte termijnen resultaten wil en dat is iets wat wel nodig is bij een club als Real. Maar ik vind wel dat als je in een seizoen zit zoals dit jaar dan mag je wel echt meer bouwen op talenten. Het is een soort overgangs jaar waar je aan de toekomst kan bouwen maar Zidane is juist alleen maar bezig met de oude rotten. Odegaard, Militao en Jovic hadden toch wel ingepast kunnen worden. Zidane houdt constant vast aan Casemiro, Modric, Kroos middenveld. Varane vind ik heel matig en is helemaal niet belangrijk zoals jij aangeeft. Zonder Ramos naast hem zakt ie door het ijs. Militao had echt wel meer kansen moeten krijgen. En Jovic had hij ook wel meer minuten kunnen geven maar ja daar staat Benzema dus daar kan je wat van zeggen.
 
Lierse1997
 
3
17 januari 2021 om 20:55
Ja het ding met Zidane is dat hij spelers die veel betekend hebben voor Real Madrid (te) lang een hand boven het hoofd houdt. Maar de meeste van zijn keuzes zijn te billijken. Militao moet inderdaad meer kansen krijgen, dat is gewoon zo. Maar bijvoorbeeld Asensio staat ook gewoon stil door blessures.
 
real8madrid
 
14
17 januari 2021 om 21:29
Casemiro heeft Benitez vooral het vertrouwen gegeven, daar is Zidane gewoon mee verder gegaan omdat hij zonder 10 wou spelen. Rodrygo tja, als Asensio en Hazard vorig seizoen gewoon fit waren geweest had ie volgens mij even veel minuten gehad als deze Jovic. Valverde kwam ook pas in de picture nadat Zidane 2 maanden tevergeefs bleef pushen voor het aantrekken van Pogba en Modric met enkele blessures worstelde. Ze hebben gewoon gelijk. Zidane is talent op talent aan het verneuken en daarmee ook een boel kapitaal. Rodrygo, Vinicius, Odegaard, Kubo, Diaz, Jovic, Militao, Ceballos zijn of waren allemaal heel grote talenten die onder Zidane te weinig spelen/speelden. Samen hebben ze zo'n 230 miljoen gekost en dat is Zidane allemaal door de plee aan het spoelen. Het meest absurde is nog wel dat hij om een aantal van hen heeft gevraagd. Als Jovic en Militao Frans waren stonden ze er om de twee weken in. Ik heb het onderhand echt wel gehad met dat favoritisme en die koppigheid.
 
real8madrid
 
5
17 januari 2021 om 21:32
Ik vind zowel Reguilon als Theo beter dan Mendy, terwijl die laatste ook nog eens de oudste is. Dat gezegd zijnde ben ik wel tevreden over Mendy hoor, daar niet van. Theo stelde inderdaad teleur maar om dan vervolgens een jongen van 19 jaar waar je 25 miljoen voor hebt betaald afschrijven na amper 1 seizoen? Dat is waanzin en gewoon slecht management puur en simpel. Natuurlijk doet Zidane echt wel dingen goed. Helaas doet hij ze enkel goed op de korte termijn.
 
SocioFan1
 
2
17 januari 2021 om 22:49
Sommige roepen maar wat joh. Tsja. Genoeg voorbeelden idd. En nu, Jovic is terug in een vertrouwde omgeving, zonder druk. Ja dan zie je het verschil. Real is andere koek, heb je een wereldtopper voor je. Ga het maar aan. Dus makkelijk praten nu. Maar dit is wel lekker, want het is goed voor allen. Jovic moet gewoon koelbloedig worden, en straks terugkeren als een volwassen kerel.
 
Ronaldogoat7
 
5
17 januari 2021 om 20:14
het heeft allemaal met het juiste systeem en vertrouwen te maken hij zal nu zijn goals blijven maken.
 
Real Madr!d
 
9
17 januari 2021 om 20:15
Super blij voor Jovic. Wat speelminuten met je kan doen als echte goede spits. Moest gewoon weg uit de hel van Madrid. Op dit moment, valt er niks te bereiken bij Real Madrid. Dat geldt niet alleen voor Jovic, maar ook voor meerdere spelers die op een leeftijd zitten, waar ze horen te spelen. Jovic gaat ook meer scoren dan Vazquez, Vinicius en Asensio gecombineerd. Triest maar dat is wel de realiteit.
 
STORING
 
0
17 januari 2021 om 20:25
Lijkt mij een gevalletje te groot als servet en te klein als tafelkleed. Hij kreeg veel te weinig serieuze kansen van Zidane maar Real hoort eigenlijk ook geen spits te kopen die het pas 1 seizoen liet zien. Ik hoop dat hij een mooi halfjaar zal hebben en dat Real er nog wat aan over houd. In de zomer een ruildeal met Haaland + een bijbetaling aan de kant van Real zou mij ideaal lijken.
 
Benjamin89
 
4
17 januari 2021 om 20:37
Enorm frustrerend dit zeg. Begrijp me niet verkeerd, ik gun het die jongen en hoop dat ie zoveel mogelijk doelpunten maakt, maar bij Real heeft ie in anderhalf tijd geen pepernoot geraakt. Komt ook deels door Zidane. Een spits heeft vertrouwen en speeltijd nodig en Jovic kreeg geen van beide.
 
levski1
 
29
17 januari 2021 om 20:46
Op nog geen half uur tijd evenveel goals als op anderhalf jaar bij Real, niet slecht. Het mag wel duidelijk wezen dat Zidane niet overweg kan met jongeren om hen te integreren in de club. Jongens als Jovic, Odegaard, Vinicious en Militao zouden zich ernstig zorgen moeten maken en zich afvragen of ze onder hem veel beter zullen worden. Kijk hoe jongens als Reguilon, Llorente en Theo Hernandez vlammen bij andere clubs, dat zou ze toch aan het denken moeten zetten of er veel perspectief is onder Zizou, want ze staan allemaal stil in hun ontwikkeling.
 
real8madrid
 
9
17 januari 2021 om 21:22
Jovic die scoort wanneer hij speelt en vertrouwen krijgt? Nee maar, wat een verrassing? Misschien moet Perez hem halen aangezien wij niemand klinisch voorin hebben lopen... Echt, Zidane doet zoveel dingen fantastisch maar hij is soms toch zo'n koppige malloot. Is het ego of vriendjespolitiek? Hoe dan ook niet goed te praten
 
RM1335
 
0
18 januari 2021 om 03:55
Tsja, tegen Schalke had ik er achteruit hinkend op 1 been met een blinddoek om minstens 10 ingeschoten. Per wedstrijdhelft.
 
Obstwasser312
 
2
18 januari 2021 om 07:37
Dat wil ik weleens zien.