Roger Schmidt riskeert schorsing met beschuldiging richting Bas Nijhuis
Zondag, 17 januari 2021 om 20:16

De aanklager betaald voetbal zal maandag beslissen of hij actie onderneemt tegen Roger Schmidt, zo meldt De Telegraaf. De trainer van PSV uitte zaterdagavond een opvallende beschuldiging richting arbiter Bas Nijhuis na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (3-5 zege). Volgens Schmidt heeft Nijhuis aangegeven dat hij bewust tegen PSV fluit, een aantijging die door de scheidsrechter wordt ontkend.

Bij praatprogramma Dit was het Weekend gaat scheidsrechtersbaas Reinold Wiedemeijer niet heel nadrukkelijk in op de kwestie, maar sluit hij niet uit dat de aanklager actie onderneemt. Uit een eventueel onderzoek zou moeten blijken wie precies wat heeft gezegd en tegen wie. Op dit moment is alleen bekend wat de betrokkenen na afloop hebben gezegd. Schmidt kreeg tijdens het duel wel al een gele kaart vanwege aanmerkingen op de leiding.

Wiedemeijer kan zich identificeren met Nijhuis. "Je hebt wel eens een akkefietje met een trainer en dat probeerde je na afloop in de kleedkamer uit te praten. Dan deed je nog een bakkie en dan was het over. En zo hoort het volgens mij. Ik denk dat je niet moet leeglopen voor een camera. Je vraagt aan mij wat hiermee gaat gebeuren: geen idee", geeft de scheidsrechtersbaas aan. "Het zou zomaar kunnen dat de aanklager er nog naar kijkt. Dus laten we er verder maar niet teveel over zeggen."

Eerder dit seizoen draaide Nijhuis tegen Vitesse (2-1 verlies) een penalty voor PSV in blessuretijd terug, nadat hij de beelden had bekeken aan de zijlijn. Schmidt was daarna woedend op Nijhuis, en volgens de Duitser speelt dat akkefietje nog altijd een rol. "De scheidsrechter heeft vandaag na de wedstrijd gezegd dat hij tegen ons floot omdat ik kritiek op hem had geuit na Vitesse", zei de trainer na afloop tegen ESPN.

Rel tussen Schmidt en Nijhuis maakt tongen los: 'Één van de twee liegt'

Zondagochtend werd het incident tussen Roger Schmidt en Bas Nijhuis besproken bij ESPN. Lees artikel

Verslaggever Pascal Kamperman kan zijn oren amper geloven en vraagt of Nijhuis dat echt gezegd heeft. "Ja. Hij deed het expres, omdat ik hem na Vitesse had bekritiseerd. Dat is totaal niet oké", aldus de stellige Schmidt. Volgens De Telegraaf riskeert de oefenmeester een schorsing met zijn uitspraken. De krant wijst erop dat de ontkenning van Nijhuis ook 'getoetst' zal worden. "Het kan zijn jolige manier van reageren op een PSV-vraag zijn. Maar dat is speculeren."

Schmidt gaf na afloop op de persconferentie aan dat hij Nijhuis nooit meer hoefde te spreken. De trainer neemt de scheidsrechter onder meer de blessure van Cody Gakpo kwalijk. De aanvaller raakte in de eerste helft geblesseerd na een tik op de enkel en moest zich laten vervangen. "We moeten morgen kijken in het ziekenhuis, maar het ziet er niet goed uit", zei Schmidt. "Het kwam door de overtreding. Daarom ben ik een beetje boos op de scheidsrechter. Onder deze omstandigheden is het belangrijk dat de scheidsrechter de spelers beschermt."

Wiedemeijer vindt het jammer dat Schmidt de blessure van Gakpo in de schoenen van Nijhuis lijkt te schuiven. "Je hebt te maken met Nijhuis en je weet dat hij veel toelaat. Daar wordt hij ook om geprezen. En een scheidsrechter is volgens mij niet schuldig aan een overtreding, tenzij hij echt een doodschop toelaat maar daar hebben we het hier helemaal niet over", aldus Wiedemeijer, die het 'wellicht niet handig' noemt dat Schmidt aangaf niet meer met Nijhuis te willen spreken. "Want je weet dat Nijhuis in de categorie grote clubs zit. Dus hij gaat hem echt nog wel tegenkomen dit seizoen."

Meer nieuws
   
23:53
23:53
Tadic, Ünder en Bonucci missen penalty voor Fenerbahçe: Olympiacos stoot door
85
   
23:48
23:48
Benfica en Kökçu klaar in Europa na misser Di María op moment suprême
5
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
0
   
22:58
22:58
Tienkoppig AS Roma verslaat AC Milan opnieuw en meldt zich bij laatste vier
10
   
22:56
22:56
Jeremie Frimpong redt ongeslagen reeks Leverkusen en staat in halve finale
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (115)

 
Andres13
 
118
17 januari 2021 om 20:21
Heel kinderachtig van de tuchtcomissie. Je mag niks negatiefs zeggen over een scheidsrechter of je kan al onderzoek verwachten. Het is hier geen Noord-Korea.
 
Lierse1997
 
180
17 januari 2021 om 20:25
Nu in tegenstelling tot in Noord-Korea mag je in Nederland mensen niet zomaar beschuldigen zonder harde bewijzen...
 
Andres13
 
75
17 januari 2021 om 20:30
Ik heb het boek van Nijhuis gelezen waarin hij zelf ook al aangaf van dit soort rare cynische opmerkingen te maken als iemand kritiek op hem had. Dit gebeurde eerder bij o.a. Koeman en de Jong. Dan vraag je er als Nijhuis wel een beetje om als iemand deze opmerkingen wel een keer serieus neemt. Dan is het niet gek dat Schmidt er dan iets van zegt. Dan ga je het geloven dat het ook is gebeurt.
 
Lierse1997
 
51
17 januari 2021 om 20:33
Dat mag hij zeker, maar als het niet blijkt te kloppen dan moet hij niet verbaasd zijn als er een sanctie volgt.
 
bootsjungen
 
71
17 januari 2021 om 20:34
@lierse Hebben we het nu over die zelfde Bas Nijhuis die dit destijds riep: 'bas Nijhuis vindt dat men niet bij de scheidsrechter moet zijn, maar bij de spelers zelf: "heb tegen Viergever gezegd: scoor er eerst eens twee, dan praten we weer. Dat is niet gebeurd." ' Hebben we het over DIE Bas Nijhuis?
 
romarky
 
26
17 januari 2021 om 20:39
Voorlopig neemt de scheidsrechtersbaas al weer makkelijk zijn positie in, handen af van mijn korps en laat de waakhond maar weer los.... Kansloos hoe makkelijk hij hiermee omgaat, terwijl Nijhuis al jaren de schijn tegen heeft. Als hij echt neutraal zou zijn, zou hij het anders formuleren. En dan de opmerking, je weet dat Nijhuis veel toelaat.... hoe kan dat nou in het regeltjes gerichte Knvb. En hij kan het op zijn bekende jolige manier gezegd hebben...werkelijk? Wat een uitspraken en het geeft maar weer aan dat de Knvb geen grip op Nijhuis heeft, zeker deze slappe Wiedemeijer niet.
 
Lierse1997
 
52
17 januari 2021 om 20:39
Dus omdat Nijhuis in het verleden onbeleefd is geweest tegen een speler mag hij beschuldigd worden van bewust een van de twee teams voor te trekken?
 
bootsjungen
 
52
17 januari 2021 om 20:42
@lierse Omdat Nijhuis regelmatig zijn eigen spelregels maakt.
 
Skede
 
32
17 januari 2021 om 20:44
De beschuldiging zit hem dan ook niet alleen in mogelijke bevooroordeling van Nijhuis, maar die opmerking an sich maken naar een trainer is sowieso al kansloos. Dat Nijhuis daadwerkelijk anders bij PSV fluit geloof ik niet, maar dat hij zo'n popiejopie opmerking zou maken na een wedstrijd sluit ik mede door bovenstaande voorbeelden, echt niet uit.
 
romarky
 
7
17 januari 2021 om 20:53
Lierse... Hij wordt beschuldigt van het feit dat hij iets in die trant heeft gezegd, niet dat hij het ook werkelijk heeft gedaan...
 
Lierse1997
 
6
17 januari 2021 om 20:58
Ja kijk dat is inderdaad een nuance. Maar dat is geen nuance die Schmidt duidelijk gelegd heeft. En als je de verdere uitlatingen van Schmidt over die partij erbij neemt dan komt het toch over alsof Schmidt het wel zo vindt.
 
Richardvan Boven
 
16
17 januari 2021 om 21:06
Het zou me in ieder geval niks verbazen als Bas het heeft gezegd. We weten toch allemaal dat Bas vooral bezig is met zijn eigen ik. Herinner me nog een gesprek tussen hem en Koeman in zijn Everton tijd, wat hij vol trots bij VI vertelde. Overigens vind ik het kinderachtig dat je geen commentaar mag hebben op een scheidsrechter. We mogen wel een mening hebben over een voetballer, die slecht heeft gespeeld maar geen scheidsrechter. De meeste scheidsrechters in Nederland vinden vooral zichzelf heel goed. Het is niet alleen Bas er lopen er veel meer rond hier.
 
straatvoetbal
 
9
17 januari 2021 om 22:10
@lierse het kan niet zo zijn dat hij bij bijna iedereen het bloed onder de nagels haalt. Communicatie is misschien wel net zo belangrijk dan het fluiten. Een scheidsrechter die je zo opnaait kan effect hebben op een hele wedstrijd, en dan heb ik het nog niet eens over die belachelijke manier van fluiten. Ik snap oprecht dat Schmidt Nijhuis het liefst een pofferd op zn neus wil geven
 
LEB0WSKI
 
5
17 januari 2021 om 22:36
@lierse1997 waarom doe je zo onnozel met je opmerking over 'omdat Nijhuis in het verleden...' Die cynische opmerkingen van Nijhuis zijn iets te letterlijk genomen door een buitenlandse coach. Als je dat niet wil begrijpen dan is elke discussie hierover met jou bij voorbaat zinloos. Uit voorgaande reacties weet ik dat jij slimmer bent dan je nu doet voorkomen.
 
Kyle66
 
2
18 januari 2021 om 05:16
Je kan dan ook zeggen dat Schmidt diezelfde opmerking, als die al gedaan zou zijn, op zijn merites had moeten beoordelen.
 
Skede
 
26
17 januari 2021 om 20:25
Nouja, dat ze het onderzoeken lijkt me niet zo heel onlogisch. Want als blijkt (wat ik mij niet kan voorstellen overigens) dat Schmidt het volledig uit zijn duim zuigt, dan moet Schmidt daar gewoon voor gestraft worden. Echter neem ik aan dat onder dit onderzoek ook wordt gekeken naar of het dus wel of niet gezegd is door Nijhuis, niet alleen of Schmidt er wat van mag zeggen.
 
Andres13
 
31
17 januari 2021 om 20:31
Kijkend naar het verleden van Nijhuis geloof ik Schmidt wel hierin. Hij maakt wel vaker van die rare opmerkingen naar spelers en trainers
 
Skede
 
9
17 januari 2021 om 20:37
Ik geloof niet dat Nijhuis dat letterlijk op die manier gezegd en bedoeld heedt. Persoonlijk lijkt mij het meest logische dat Nijhuis wel zoiets gezegd heeft, maar dan wat cynisch. Dit is opgevangen door, ik vermoed, een assistent. Dat geeft Schmidt ook aan dus daarom denk ik dat het wel los gaat lopen qua straf. Schmidt zegt namelijk niet dat Nijhuis dat gezegd heeft, maar dat hij het van iemand anders hoorde en dat hij dat onprofessioneel vindt. Volgens mij kun je dat niet bestraffen als dat dan toch anders blijkt te liggen, hoewel Schmidt in zo'n scenario natuurlijk eerst intern moet verifiëren in hoeverre het wel of niet klopt.
 
JK-Ajax
 
17
17 januari 2021 om 21:05
Hij heeft het niet eens zelf gehoord en beschuldigd een scheidsrechter van verbeelding en een blessure. Compleet de weg kwijt haha.
 
Skede
 
15
17 januari 2021 om 21:14
Maar jij was er ook niet bij maar weet alsnog dat het niet waar is. Dat vind ik ook knap haha
 
Kyle66
 
11
17 januari 2021 om 21:25
@Skede, jij realiseert je toch ook dat hij hiermee Nijhuis beschuldigt van partijdigheid? En dat is gelijk aan matchfixing, want dan wil je dat een ploeg verliest. Dat is een forse beschuldiging.
 
Skede
 
11
17 januari 2021 om 21:32
Voor zover ik weet (maar dan moet ik het interview nog eens terugkijken), beschuldigt Schmidt Nijhuis niet per se van partijdigheid. Maar van het maken van een opmerking over die partijdigheid, namelijk dat hij anders fluit omdat Schmidt kritiek had na Vitesse. Daarom noemt Schmidt het ook letterlijk 'onprofessioneel'. Als hij hem daadwerkelijk van partijdigheid had beschuldigd (dus het in de praktijk brengen van de opmerking van Nijhuis) had hij wel een ander woord dan 'onprofessioneel' gebruikt lijkt me.
 
Kyle66
 
2
18 januari 2021 om 05:19
@Skede, als hij zegt dat Nijhuis bewust tegen PSV fluit, dan is Nijhuis partijdig. Hij fluit dan partijdig. Bovendien, ben je vergeten dat Nijhuis nadien ook nog in het voordeel van PSV heeft gefloten tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen? Toen vond Schmidt hem nog uitstekend fluiten...
 
JK-Ajax
 
0
18 januari 2021 om 09:18
Maar Skede dat zeg ik toch helemaal niet? Ik heb geen idee wie de waarheid spreekt maar ik vind het nogal wat als je een scheidsrechter beticht van moedwillig partijdig fluiten tegen PSV en dan ook nog eens een blessure aan hem toewijst. En dat allemaal op basis van horen zeggen, hij heeft het zelf niet eens gehoord maar van iemand anders dus iedere vorm van context ontbreekt nog eens. Dan is dit gewoon stom natuurlijk.
 
misseva88
 
7
17 januari 2021 om 20:26
Het is al langer zo dat kritiek achteraf wordt onderzocht en sommige trainers zijn er voor bestraft. Dus als dat de lijn is die ingezet is moet die ook nu gewoon gevolgd worden.
 
CoJW
 
29
17 januari 2021 om 20:27
Volkomen terecht dat hij een schorsing krijgt, totaal geen respect voor scheidsrechter. Tevens een heel slecht voorbeeld voor de gehele voetbal waaronder amateurvoetbal. Wat een vresselijke wijsneus is die trainer van Psv. Ik denk ook dat PSV zelf ook de trainer over de vingers kan tikken. Stop met rare gedoe.
 
MaverickPSV
 
73
17 januari 2021 om 20:36
Volkomen terecht dat Nijhuis een schorsing krijgt, totaal geen respect voor trainers. Tevens een heel slecht voorbeeld voor de gehele voetbal waaronder amateurvoetbal. Wat een vresselijke wijsneus is die scheidsrechter. Ik denk ook dat deknvb zelf ook de scheidrechter over de vingers kan tikken. Stop met rare gedoe. Welkom in de wereld van ongefundeerd en populistisch geblaat van sommige mensen. Onder bouw je mening eens keer in plaats van alleen maar uit je nek te kletsen.
 
Teesboer
 
0
17 januari 2021 om 22:43
Scheidsrechters zijn de baas op het veld, daar moeten trainers respect voor hebben. Blijkbaar had Schmidt dat niet, dus 100% terecht dat hij een kaart krijgt. Ik ben zelf scheidsrechter op de amateurvelden, Nijhuis is eerder een voorbeeld voor mij dan al die kontenkruipers bij de KNVB. Jij onderbouwd je mening ook echt onwijs goed.....not.
 
MaverickPSV
 
4
17 januari 2021 om 23:26
Of je leest voortaan ook de reactie waar op gereageerd wordt, dan zou je snappen dat mijn "mening" geen mening is maar een observatie.
 
Bobiku29
 
11
17 januari 2021 om 20:28
Schmidt mag ook vast wel iets zeggen in een opwelling, dat kan iemand overkomen. Dit is echter gewoon een doordachte beschuldiging. Dat doe je toch niet? Haha
 
InkeMontana
 
42
17 januari 2021 om 20:32
Lol, niks negatiefs zeggen? Hij beschuldigt Nijhuis van competitie vervalsing haha. Lijkt me wel dat daar een onderzoekje naar moet komen he. Als hij gelijk heeft dan moet Nijhuis namelijk een flinke straf krijgen. Heeft hij niet gelijk, en die conclusie trek jij geloof ik al voor jezelf, dan is het natuurlijk wel terecht dat Schmidt niet zulke beschuldigingen zomaar gaat lopen rond bazuinen.
 
Andres13
 
11
17 januari 2021 om 20:47
Dit gaat niemand bewijzen, maar Schmidt zal zoiets niet zomaar roepen natuurlijk. Nijhuis heeft ook een verleden met het maken van ongepaste cynische opmerkingen, dus dat spreekt ook niet in zijn voordeel
 
AmazingNinja
 
8
17 januari 2021 om 21:14
Nijhuis doet ook aan competitie vervalsing, maar niet op de manier hoe Schmidt het zegt. Het is de afgelopen jaren al door verschillende trainers en spelers gezegd dat Nijhuis er 1) zijn eigen regels op na houdt en 2) dat hij niet consequent is hoe hij de regels hanteert. Dus Nijhuis fluit niet conform de regels zoals die door de Knvb zijn opgesteld. Dit is eigenlijk al een vorm van competitie vervalsing, want de clubs en competities zijn akkoord gegaan met de regels zoals opgesteld door de Knvb en niet Nijhuis zijn regels. Eigenlijk moet het niet uitmaken wie de scheidsrechter is. Of het nu Kuipers, Makkelie, Blom of Nijhuis is: zij fluiten volgens dezelfde regels en hanteren dezelfde criteria voor overtredingen en de gevolgen van deze overtredingen (gele kaart, rode kaart, niets). Natuurlijk zitten er verschillen tussen scheidsrechters, want we zijn mensen en geen robots, maar het verschil tussen Nijhuis en de rest van het scheidsrechterskorps is gewoon gigantisch en dat is dus een soort van competitievervalsing.
 
Leeuw087
 
8
17 januari 2021 om 21:25
Andres13, Hoorde dat Schmidt ook een bepaalde reputatie heeft en dat hij in Duitsland ook al eens gestraft is voor valse opmerkingen tegen de scheids. Dat Nijhuis ook een eigenwijs is met veel eigen regels is ook bekend. Kunnen beter zand er over doen en gewoon verder gaan.
 
MessiBazoer
 
20
17 januari 2021 om 20:32
Kort gezegd beschuldigd hij hem van het opzettelijk beïnvloeden van de wedstrijd tegen PSV. Nogal een beschuldiging zonder enig bewijs. Wat moeten ze dan volgens jou?
 
Andres13
 
4
17 januari 2021 om 20:42
Ik beschuldig hem niet, maar ik kan wel begrijpen als Schmidt een cynische opmerking van Nijhuis niet waardeert. Nijhuis heeft een verleden met dat soort opmerkingen maken en dat is niet handig natuurlijk
 
myvision
 
28
17 januari 2021 om 20:45
Schmidt heeft ook een verleden dat hij de waarheid in Nederland continu anders interpreteert, namelijk zoals hem het uitkomt. Hij is alleen maar met externe factoren bezig, terwijl hij de enige is die echt invloed op het spel van PSV heeft.
 
AmazingNinja
 
12
17 januari 2021 om 21:16
Kun je wat voorbeelden geven van Schmidt die de waarheid in Nederland continu anders interpreteert? Want hij komt normaal op mij als een correcte man over.
 
myvision
 
21
17 januari 2021 om 21:45
Vitesse uit. Of zijn commentaar op onze zeer gerespecteerde voetbalbond. Of zijn gezeik op dat Ajax zoveel geld kan uitgeven, terwijl hij met PSV meer uitgaves heeft dan inkomsten. Ik kan nog even doorgaan als ik mijn best ga doen.
 
AmazingNinja
 
2
18 januari 2021 om 09:24
@myvision Vitesse uit met Hendriks was gewoon discutabel. Had ook een penalty gegeven kunnen worden. Snap dat je daar als trainer pissed over bent als je in de laatste minuut een penalty niet meekrijgt. Wat heeft de negatieve transferbalans van PSV met de uitgaven van ajax te maken? Heeft ajax meer uitgaven dan Psv? Ja. Dus wat zegt Schmidt hier dat niet waar is. En opmerkingen over de Knvb zijn ook terecht. Die bond zet zichzelf toch vaak genoeg voor schut met wat een rommeltje het daar is. Misschien moet je met wat meer voorbeelden komen, want deze bevestigen je punt niet.
 
El Fenomeno
 
24
17 januari 2021 om 20:45
Hij zei ook letterlijk dat Gakpo geblesseerd was geraakt door Nijhuis en dat hij daar volledig verantwoordelijk voor is. Dat slaat natuurlijk nergens op en is een beschuldiging die nergens op gebaseerd is. Schmidt is iemand die lekker loopt te klagen over van alles en nog wat en als iemand daar op reageert gaat die snel in de slachtofferrol, een beetje misselijkmakend.
 
RUTGERRR
 
7
17 januari 2021 om 21:18
Ben ik het toch nog met je eens haha.
 
AmazingNinja
 
12
17 januari 2021 om 21:22
Heb je de wedstrijd gezien Fenomeno? Zaten van Sparta kant een paar erg stevige overtredingen tussen die een kaart waardig waren, maar Nijhuis er niet eens voor fluit. Hiermee bepaald Nijhuis hoe ver spelers kunnen gaan. In dit geval laat hij spelers heel ver gaan, want voor stevige overtredingen fluit hij niet en zo lang hij niet niet fluit (en kaarten geeft) zullen spelers de grens weer verder opzoeken en er overheen gaan. Ik snap Schmidt zijn kritiek wel, zeker op zo'n spekglad veld waar spelers wat makkelijker glijden en minder controle over zichzelf hebben wanneer ze glijden, moet een scheidsrechter gewoon een duidelijke lijn trekken. Had Nijhuis eerder kaarten uitgedeeld, dan waren de Sparta spelers gewaarschuwd en had de speler die Gakpo tackelde wel twee keer nagedacht voordat hij zo'n tackle inzette.
 
Kyle66
 
9
17 januari 2021 om 21:29
Nijhuis fluit niet snel en dat weet iedereen. Maar hij is niet partijdig en daarvan wordt hij beschuldigd. Daarnaast zegt Schmidt dat Nijhuis het doet omdat Schmidt tekeer ging na de wedstrijd tegen Vitesse. Dat klopt niet aangezien hij na de wedstrijd tegen Heerenveen nog zei dat Nijhuis prima had gefloten (lees: nadat hij een penalty tegen PSV had afgekeurd).
 
Teesboer
 
1
17 januari 2021 om 22:40
Achteraf gelul is dat, je weet helemaal niet of die overtreding op Gakpo dan niet was gemaakt. Het is ook niet in procenten uit te drukken hoe groot die kans dan was geweest. Er zijn ook wedstrijden waar vele kaarten worden gegeven en spelers toch overtredingen blijven maken.
 
AmazingNinja
 
1
18 januari 2021 om 09:27
Feit is dat de scheids de grens bepaald en dat op dit veld in deze omstandigheden iedereen met wat gezond verstand ziet dat je hier beter wat strikter kunt fluiten dan spelers maar lekker laten gaan op een veld waar ze veel minder controle hebben over hun acties (tackles) dan op een droog veld. Dat kun je Nijhuis zeker aanrekenen. En 'het is zijn stijl' is gewoon een bullshit argument. Dus als scheids ben je zo ziek koppig dat je nooit flexibel kunt zijn als de omstandigheden daar om vragen? Poeh, poeh en dat is een van de beste scheidsrechters van dit land. Triest.
 
RUTGERRR
 
14
17 januari 2021 om 21:17
Niks kinderachtigs aan. We willen toch respect op de velden? De scheidsrechter is leidend, dus geen commentaar. In Engeland had Schmidt hoe dan ook een probleem gehad nu. Kijk eens naar Amerika, daar is er 10x zoveel respect voor de scheidsrechter.
 
stravven
 
13
17 januari 2021 om 21:20
Schmidt is nou ook niet bepaald iemand die onschuldig is. In het verleden kreeg hij ooit een kaart, maar weigerde van het veld te gaan, dat heeft hem uiteindelijk een langere schorsing en boete van 15000 euro opgeleverd. Was bij Leverkusen vs Dortmund in 2016 volgens mij.
 
Formus
 
10
17 januari 2021 om 21:26
Andres, dit is niet iets negatiefs zeggen, dit is een heel grote beschuldiging waardoor Nijhuis niet meer capabel lijkt als scheids. Tuurlijk mag je iets negatiefs zeggen, dat ie niet goed floot of een slechte dag had oid. Dit is echt wat anders. Denk dat ie een aantal wedstrijden aan zijn broek krijgt. Tenzij hij kan bewijzen dat Nijhuis dit gezegd heeft. Dan heeft Nijhuis echt een probleem. We zullen zien.
 
MrJandeGroot1
 
2
17 januari 2021 om 22:32
Niks kinderachtig die Duitser brengt gewoon bewust Nijhuis in diskrediet. Dat vind ik dus niet kunnen en pak hem maar aan.
 
Musi26
 
0
17 januari 2021 om 22:36
Heel kinderachtig van een trainer om.dit publiekelijk te benoemen. Dat zou je ook kunnen zeggen. Als dit de PL was geweest, dan had de FA hem 10 wedstrijden schorsing gegeven. Van mij dat trouwens niet, maar het benoemen hoeft van mij ook niet.
 
Oenieboy
 
4
17 januari 2021 om 22:49
Gast, als elke trainer alle scheidsrechters mag betichten van partijdigheid, dan wordt het toch een grote bende. Wat een engnek, die Schmidt. De halve PSV aanhang hobbelt erachter aan. Dat is ook de reden dat hij gestraft moet worden. Hij beschuldigd een scheids zonder enig bewijs en zorgt voor een negatieve beeldvorming.
 
Vakkie D
 
2
17 januari 2021 om 23:50
Miet hij gestraft worden imdat hij een engnek is, if omdat de psv aanhang er achteraan hobbelt? Ik ken nml wel meer spelers en trainers die ik engnekken vind en wil ze dan ook graag selecteren voor een schorsing
 
myvision
 
67
17 januari 2021 om 20:21
Tsja het verbaast me niets. Schmidt had zo`n grote mond over professionaliteit bij de KNVB maar de manier waarop hij leegliep bij de persco is alles behalve professioneel. Vooral de toevoeging dat hij niet zelf maar iemand anders had begrepen dat Nijhuis iets had gezegd dat hij bewust PSV zou benadelen, komt op mij ontzettend over als gissen. Schmidt komt wekelijks in het nieuws met zijn externe attributie error.
 
Skede
 
2
17 januari 2021 om 20:24
Je bedoelt denk ik te zeggen dat Schmidt volgens jou de oorzaak altijd buiten hemzelf zoekt?
 
myvision
 
19
17 januari 2021 om 20:27
Haha ja, ik denk dat `t een goede coach is/kan zijn maar als alles wat fout gaat aan anderen ligt kom je op de lange termijn niet verder.
 
romarky
 
4
17 januari 2021 om 20:51
@myvison Doet me denken aan nog een paar trainers in het betaalde voetbal. We hebben allemaal weer een bak met popcorn gepakt, ons toetsenbord even schoongeveegd om maar even haarfijn te vertellen dat de trainer van PSV buiten proporties treed.... Hoe haalt deze man het in zijn hoofd, allemaal uit zijn dikke duim gezogen, want hij loopt natuurlijk pas net mee in het voetbal en moet keihard aangepakt worden.... Wat een slecht voorbeeld voor de rest, die natuurlijk wel allemaal elke week braaf voor een camera stappen om te zeggen hoe geweldig de Knvb en zijn mannen zijn.... zucht... Dat er zovelen van jullie zo makkelijk weer oordelen en niet afwachten hoe de vork werkelijk in de steel zit, nee in plaats daarvan, gaan we maar weer even los op Schmidt....
 
Kyle66
 
13
17 januari 2021 om 21:30
Ach, sommigen staan zo pal achter hun trainer dat ze weigeren te geloven dat hij misschien wel gelogen heeft.
 
Skede
 
7
17 januari 2021 om 21:37
Tja, en anderen zijn weer zo gebrand op hun eigen waarheid dat ze zich niet kunnen inbeelden dat de waarheid misschien wel wat genuanceerder is zonder dat er iemand liegt.
 
myvision
 
9
17 januari 2021 om 21:40
Helemaal mee eens hoor Romarky, maar dit is toch al het zoveelste topic over Schmidt? Hij doet het toch echt zelf. Het gaat mij nog niet eens zozeer of Schmidt liegt of gelijk heeft, het gaat mij om de manier waarop. Want het is niet alleen Nijhuis waarbij hij dit doet, hij doet het bij de hele Knvb, bij coronagevallen, competitieschema's en dat op een zeer onsympathieke wijze. En dan heb je inderdaad nog meer trainers die zulk gedrag weleens vertonen, maar vaak winnen die wat meer, spelen die wat mooier voetbal en/of hebben ze ook aantoonbaar gelijk.
 
Kyle66
 
1
18 januari 2021 om 05:22
@Skede, natuurlijk is er de mogelijkheid dat Schmidt het verkeerd heeft begrepen. Maar zo'n forse beschuldiging uit je dan niet voor de camera's. Zeker niet als je het niet zelf hebt gehoord maar het van iemand anders hebt gehoord.
 
Chucky Martial
 
46
17 januari 2021 om 20:21
Ik ben het gewoon met Schmidt eens. Los van of het waar is wat Bas Nijhuis heeft gezegd (dat lijkt me heel sterk) is Bas Nijhuis gewoon een hele slechte scheidsrechter. Elke wedstrijd is het onduidelijk wat nu precies de grenzen zijn (en dat is wat onze grote vriend Roger precies aangaf). Soms fluit die niet voor een gigantische doodschop, om vervolgens later voor een fatsoenlijk duel een gele kaart en vrije trap te geven. Ik vind dat hij regelmatiger en sneller moet fluiten, hij staat daar notabene om de spelers te beschermen tegen valsspel en niet om de kijker te plezieren.
 
Sta plaats
 
11
17 januari 2021 om 20:44
Dr scheids staat er niet om de spelers te beschermen, maar om de regels te handhaven.
 
 
4
17 januari 2021 om 22:08
Dus voor overtredingen moet je optreden. Hij geeft spelers bijna een vrijbrief om overtredingen te maken. Kuipers laat doorspelen wat het mogelijk is en fluit waar nodig. Bassie heeft zijn eigen show en eigen regels.
 
Hysteria
 
8
17 januari 2021 om 20:54
Wat een onzin, Nijhuis is juist een meer dan prima scheidsrechter. Had hem graag vandaag gezien bij Ajax Feyenoord, Makelie vloot ook vaak te kinderachtig.
 
 
2
17 januari 2021 om 22:10
Zelfs makalie had harder op moeten treden. Vooral tegen het irritante bak weg trappen. Mijn club speelt in de kkd, en ik ben bij Bassie daar niet tegen te komen. Deze man spoort niet.
 
Vakkie D
 
1
17 januari 2021 om 23:52
Nou die laatste waarschuwing betekent iig niks want letterlijk 20 seconden later doet de speler het weer en krijg hij nogmaals een laatste waarschuwing. Om bij de actie erna wederom een laatste waarschuwing te krijgen
 
noWorries
 
11
17 januari 2021 om 21:05
? Je bent het met met Schmidt eens, los van of het waar is??? Dus ook al liegt hij ben jij het met hem eens?
 
Teesboer
 
6
17 januari 2021 om 22:05
De domste opmerking van de avond gaat naar Chucky Martial. En dan ook nog zoveel duimpjes krijgen, het niveau hier is soms ook behoorlijk bedroevend.
 
Master D
 
16
17 januari 2021 om 20:24
Logisch dat ze hier naar gaan kijken. Als Schmidt het niet kan aantonen dat het geroepen is, dan zal hij er wel een boete voor krijgen of een wedstrijdje schorsing. Het is voor het eerst dat hij in opspraak komt, dus wellicht dat het met een boete wordt afgedaan.
 
Chucky Martial
 
6
17 januari 2021 om 20:25
Logisch want? We leven toch niet in China wat is dit voor onzin.
 
Donny6
 
7
17 januari 2021 om 20:36
Je mag ook niet zomaar iemand ongefundeerd ergens van beschuldigen. Smaad en laster is ook in Nederland een strafbaar feit. Niet dat Schmidt hier smaad of laster pleegt, maar om maar aan te geven dat je ook hier niet zomaar alles mag zeggen. Terecht ook naar mijn mening. De KNVB heeft hier regels voor en dus is het logisch dat er onderzoek wordt ingesteld.
 
Master D
 
4
17 januari 2021 om 20:40
Logisch want als uit het onderzoek blijkt dat Nijhuis inderdaad uit rancune tegen PSV fluit, dan zien we Nijhuis nooit meer terug. Of vindt jij het prima dat scheidsrechters mogelijk bewust de boel manipuleren en dan door mogen fluiten? Is dat jouw voorstel? Of Schmidt heeft gelijk en Nijhuis is de lul, of Schmidt heeft ongelijk en heeft een scheidsrechter vals beschuldigd. Ook niet heel wenselijk. Dus prima om dit te onderzoeken.
 
rubentje13
 
6
17 januari 2021 om 20:38
Het is toch logisch dat Schmidt het aankaart als het geroepen is? Hij pikt iets op, zegt dat voor de camera, in alle emotie en adrenaline. Moet hij zelf eerst maar gaan onderzoeken daar ter plekke of het daadwerkelijk waar is? Wat een onzin, joh. Hij doet zijn uitspraken op basis van informatie die naar hem is gekomen, zoals we allemaal hier doen. Moeten we allemaal maar onze uitspraken voor ons houden tot we daadwerkelijk alle informatie tot ons hebben? Mogen we dan alvast ergens onze mening over geven? Meningen kunnen veranderen als we volledige informatie hebben, maar oordelen op basis van voorlopige informatie kan prima als je geen rechter bent.
 
myvision
 
13
17 januari 2021 om 20:43
Als je op een persconferentie je emotie en adrenaline nog steeds niet op peil hebt, vraag ik me af of je geschikt bent als professioneel coach. Hij had niet lang geleden nog die kritiek op de KNVB, de hele voetbalbond dat al meer dan 100jr bestaat klopte volgens hem professioneel van geen kant, maar nu zet hij zichzelf weer eens professioneel te kijk. De arrogantie alleen al te denken beter te zijn dan een hele bond waar je nog maar een half jaar werkzaam bent, is te lachwekkend voor woorden.
 
Master D
 
11
17 januari 2021 om 20:45
Helemaal niet logisch. Meneer Schmidt heeft het over professionaliteit. Iets voor een camera roepen wat je van een ander gehoord hebt is totaal niet professioneel. De blessure van een speler aan de scheidsrechter wijten is niet professioneel. Voor je mensen gaat beschuldigen van het manipuleren van wedstrijden vanwege rancune zou je inderdaad meer onderzoek moeten doen. Moeten we iedere week maar toestaan dat trainers de onafhankelijkheid van scheidsrechters ter discussie stellen omdat ze een paar vrije trappen niet mee krijgen? Is dat jouw wens? Voor sommige meningen/beschuldigingen mag je inderdaad meer onderzoek doen dan anderen.
 
Skede
 
5
17 januari 2021 om 20:59
Sorry maar we lezen hier op VZ in de reacties al een jaar of 8 dat de 'KNVB die al langer dan 100 jaar bestaat' professioneel van geen kant klopt. Maar als een trainer die zich in de voetbalwereld begeeft zegt dat ze op 1 bepaald vlak het niet goed voor elkaar hadden volgens hem, is het arrogant ??
 
MessiBazoer
 
5
17 januari 2021 om 21:11
@Skede, Ik kan me niet herinneren dat een trainer een scheids beschuldigde van een blessure en van het opzettelijk ‘tegen’ fluiten van PSV. Ik snap eerlijk gezegd niet dat je constant Schmidt verdedigd, er is van alles mis met die man zijn reacties als het hem even niet zint maar je wijst zelden tot nooit naar hem. Althans zo lijkt het voor mij ??
 
Skede
 
3
17 januari 2021 om 21:19
@MessiBazoer, Schmidt beschuldigt Nijhuis niet van het opzettelijk tegen hem fluiten, hij beschuldigt Nijhuis ervan dat hij dat gezegd zou hebben. Dat Gakpo een blessure opliep door direct toedoen van Nijhuis gaat natuurlijk te ver, maar is wel een gevolg van het niet fluiten voor overtredingen op een gevaarlijk glad veld. Kijk, ik verdedig de acties van Schmidt niet constant, al snap ik dat dat zo overkomt. Ik reageer alleen op de rare, vreemde en hypocriete redenaties die hier worden geplaatst als reactie op zijn gedrag. Dat Schmidt dit zo niet had moeten zeggen in een interview en tijdens een persconferentie heb ik namelijk ook aangegeven. Heb ook gezegd dat Schmidt geschorst moet worden wanneer blijkt dat hij dit 100% uit zijn duim zuigt. Of zijn wisselbeleid, heb ik ook vaak kritiek op gegeven. Maar als je goed de reacties leest waar ik op reageer (en dus ook mijn reacties) dan zie je denk ik dat ik vooral reageer op redeneringen. Van mij mag iedereen zeggen dat ze Schmidt geen goede trainer vinden, of dat hij anders moet reageren tijdens interviews. Maar vaak is de redenatie of de argumentatie daarvan zo zwak dat ik daar op inhaak.
 
Kyle66
 
5
17 januari 2021 om 21:32
@Skede, Schmidt beschuldigt Nijhuis van partijdigheid. Vind jij dat niet fors?
 
Skede
 
6
17 januari 2021 om 21:37
Zie hierboven.
 
myvision
 
3
17 januari 2021 om 21:50
Tsja, ik vind het dus wel meevallen. Als je als Knvb zijnde op vrijwel alle eindtoernooien hoge ogen gooit en ook een Eredivisie hebt in een land van slechts 17 miljoen inwoners dat in een bepaalde succesgolf ook nog Europese clubs heeft die prijzen winnen en iets voorstellen, dan doe je het als bond best goed overall. En dan valt de vrij ongenuanceerde kritiek van een Duitser die hier een halfjaar werkzaam is, bij mij althans, vrij slecht. Hautaine, arrogant en dus wat mij betreft alleen maar met externe factoren bezig.
 
Japie_Krekel
 
2
17 januari 2021 om 22:22
@skede dat komt omdat Schmidt na elk puntverlies loopt te janken en de schuld loopt af te schuiven op anderen. dan kan je zo een man op het laatst niet meer serieus nemen. hij heeft zijn emoties niet onder controle en van de hand een keer in eigen boezem steken heeft hij nog nooit gehoord. het is altijd de grote boze mensenwereld tegen Schmidt
 
Peerk
 
0
18 januari 2021 om 17:16
Ik vind dat eigenlijk helemaal niet zo logisch. Ze zouden sowieso een onderzoek moeten instellen. Als blijkt dat Schmidt het niet bij het juiste eind heeft, dan riskeert hij een schorsing. Blijkt dat hij het wel bij het juiste eind heeft, dan zou Nijhuis een schorsing moeten riskeren. Maar zo werkt het bij de Knvb helaas niet. Als blijkt dat Schmidt er naast zit, dan wordt hij geschorst, als blijkt dat hij gelijk heeft, dan gaat de Knvb geen onderzoek instellen.
 
Prem93
 
4
17 januari 2021 om 20:25
Schmidt! Neem een voorbeeld aan Erik ten Hag of Pascal Jansen. Focus je op voetbal en je eigen team. Schoenmaker blijf in de Lees
 
cheesie
 
31
17 januari 2021 om 20:29
Los van dat je het spreekwoord verkeerd gebruikt en formuleert, vind ik dat Schmidt alle recht heeft bier iets van te vinden. Overigens hoor ik Erik ten Hag ook regelmatig iets over tegenstanders en scheidsrechters zeggen, dus zo’n goed voorbeeld is hij niet.
 
MessiBazoer
 
8
17 januari 2021 om 20:34
Ten Hag zegt echt nooit iets over de scheidsrechter. Chelsea uit kan ik me alleen herinneren. Ook Ten Hag verkoopt ongein (welke trainer op Advocaat na niet?) maar hij kijkt altijd naar z’n eigen ploeg.
 
Skede
 
11
17 januari 2021 om 20:41
Ach kom op, ook ten Hag zegt wel eens wat negatiefs over een scheidsrechter. Kan me herinneren dat hij eens zei dat hij vond dat de scheidsrechter teveel in de weg liep waardoor de spelers elkaar niet konden bereiken. Ook een kolderiek artikel. Nou, dan kijk je ook niet naar jezelf.
 
myvision
 
5
17 januari 2021 om 20:47
Klopt helemaal Skede. Ten Hag kan ook echt soms achterlijk uit de hoek komen, probleem van Schmidt is alleen dat hij het structureel aan het doen is.
 
barcalover123
 
3
17 januari 2021 om 20:39
Prem als Nijhuis dit heeft gezegd dan mag Schmidt daar toch wat van zeggen? Dan moet Nijhuis gewoon geschorst worden. Nijhuis heeft vaker gekke dingen gezegd. Tegen Onana zei hij dat hij maar niet zo ver van het doel moest komen na een overtreding waar een doelpunt uit kwam. Tegen Viergever zei hij: scoor eerst maar 2 dan praten we wel verder en tegen die Vitesse speler zei hij dat hij niet zo veel moest dribbelen. Allemaal opmerkingen die door de scheids niet gezegd horen te worden, zou me niet verbazen als hij ook hier weer iets zegt als: Ja je zeurde de laatste wedstrijd en daarom ben ik vandaag wat strenger.
 
Kyle66
 
2
17 januari 2021 om 21:33
En als hij dat niet heeft gezegd? Dan is het toch logisch dat Schmidt wordt bestraft?
 
barcalover123
 
2
17 januari 2021 om 21:35
Zeker
 
misseva88
 
13
17 januari 2021 om 20:28
Dat Wiedemeijer stelt dat Nijhuis wordt geprezen vanwege het vele doorgaan is natuurlijk een non-argument. Er zijn er ook veel die hem daar voor bekritiseren namelijk, maar moeten zij dan op voorhand hun mond al houden?
 
cheesie
 
10
17 januari 2021 om 20:28
Aangezien ik niet kan geloven dat een van beiden glashard liegt, lijkt het me aannemelijk dat Nijhuis grappig wilde zijn en heeft geroepen op een vraag ‘ja joh, dat doe ik expres omdat hij zin kritiek op me had bij Vitesse’. Diegene, of Schmidt zelf heeft niet begrepen dat het een geintje was en ziedaar een relletje. Lijkt me overtrokken om daar een verder straffen voor uit te delen. Overigens begrijp ik de frustratie van Schmidt over gisteren wel. Ik vond Nijhuis erg inconsequent fluiten. En een beetje mannelijk is prima, maar als iemand te hard inkomt en daarmee een tegenstander blesseert is dat toch gewoon geel? Nijhuis moet gewoon gaan fluiten naar het reglement en stoppen met zijn grote Bas-show.
 
Johan166
 
4
17 januari 2021 om 20:31
Word tijd dat ze Nijhuis gewoon zn licentie intrekken voor het falend fluiten. Elke pot weer laat hij veel te veel doorgaan en kaarten liggen. Desalniettemin had Schmidt niet zulke aantijgingen moeten roepen natuurlijk. Dit gaat je een schorsing opleveren.
 
rubentje13
 
4
17 januari 2021 om 20:35
Dit bestraffen lijkt me niet juist, een onderzoek doen wel. Allereerst heeft Schmidt aangegeven dat hij het van iemand gehoord heeft (hij heeft het niet zelf gehoord), en op basis daarvan doet hij zijn uitspraken (dat is een belangrijk verschil dat hij het zelf gehoord heeft of uit zijn duim zuigt). Zijn uitspraken zijn gewoon juist als het waar is wat hij gehoord. Bovendien moeten we ons ook afvragen of we alle sterke kritieken op de scheidsrechter wel willen bestraffen, als je ergens kritiek op hebt mag dat gewoon. Dan mag je best in je beoordeling meenemen dat het na de wedstrijd was waarin iedereen nog vol adrenaline en emotie zit. Vraag het hem nu en ik denk dat hij een genuanceerder beeld geeft. Als laatste lost dit straffen helemaal niets op. Nijhuis gaat echt nog wel potten fluiten van PSV dit jaar en als je Schmidt bestraft, blijft de fittie met Nijhuis bestaan. De Knvb zou er goed aan doen te onderzoeken wat er daadwerkelijk is gezegd en vervolgens de twee heren samen te laten praten om zo tot elkaar te komen.
 
MessiBazoer
 
5
17 januari 2021 om 20:39
Dat hij het zelf niet heeft gehoord maar wel naar buiten brengt is toch juist dom? Los van of het waar is, beschuldigd hij hem er wel van in de media.
 
Mozias
 
2
17 januari 2021 om 20:42
Heel gevaarlijk om op een publiek podium natuurlijk hearsay toe te passen. Als het niet waar is, is het gewoon laster. Dan moet het zeker aangepakt worden. Wel kan ik me voorstellen dat Nijhuis dat 'grappend' heeft gezegd. Domme grap, maar niet om voor waarheid aan te nemen. Waar ik me meer zorgen over maak is dat Wiedermeijer als scheidsrechtersbaas zegt dat Nijhuis zo wordt geroemd om het door laten gaan van het spel. Dat is alweer een aantal seizoenen geleden. Inmiddels is het verworden tot de Bas Nijhuis show. Vol van inconsistentie, zolang er maar momenten zijn waarop hij zelf in de spotlight staat.
 
GW1988
 
6
17 januari 2021 om 20:45
Het meest vreemde is nog dat Nijhuis PSV heeft gefloten tegen Heerenveen en toen was er niks aan de hand. Waarom zou hij dan nu dan nog terug moeten komen op een wedstrijd tegen Vitesse die al veel eerder was?
 
Kyle66
 
7
17 januari 2021 om 21:35
Dat zeg ik al een poosje: Schmidt beschuldigt Nijhuis van partijdigheid omdat Schmidt tekeer ging na Vitesse. Maar na die wedstrijd heeft Nijhuis nog de wedstrijd tegen Heerenveen gefloten en toen was Schmidt blij met hem.
 
TJFaijer
 
2
17 januari 2021 om 20:45
Wat mensen hier blijkbaar ook vergeten of niet eens weten, is dat alles wat tijdens zon wedstrijd gecommuniceerd word over de headset, opgenomen word. Dus mocht hij echt iets ontoelaatbaars zeggen, dan komen ze er wel mee naar buiten oid. Aangezien dat niet gebeurd, ga ik er dan ook vanuit dat dit weer een storm in een glas water is.
 
Teesboer
 
1
17 januari 2021 om 20:48
Gewoon veel te emotioneel gereageerd door Schmidt. Hij mag best zeggen dat iets heeft opgevangen, maar zon kansloze opmerking van : ik hoef hem nooit meer te spreken. Tevens geloof ik niet dat Nijhuis tegen PSV fluit. Allemaal niet erg handig van Schmidt. Je weet dat je je als trainer gewoon hoort te gedragen naar een scheids toe.
 
Frenkie53
 
11
17 januari 2021 om 20:50
Roger Schmidt en Scheidsrechters... Leverkusen-Dortmund 2016.. Scheids stuurt hem naar de tribune omdat ie zieh telkens bemoeit en commentaar afgeeft.. Hij weigert om op de tribune te gaan!! Aanvoerder van Leverkusen probeert hem te overtuigen, zonder succes.. Scheids breekt wedstrijd af en gaat naar kleedkamer... Dit kan nog interessant worden dit seizoen ????
 
theo uphus
 
2
17 januari 2021 om 20:58
Het stomme is dat nu juist Nijhuis een scheids is die een wedstrijd de kans geeft ook echt een wedstrijd te worden. Daarbij mag een speler/trainer ook nog best wat zeggen. Maar waar Schmidt nu mee komt is natuurlijk niet te accepteren. Gewoon een paar wedstrijdjes laten nadenken op de tribune.
 
Davilla_7
 
8
17 januari 2021 om 21:04
Schmidt is gisteren te ver gegaan. De uitspraak dat hij Nijhuis "nooit meer van zijn leven" hoeft te spreken vind ik erg kinderachtig maar nog binnen de perken. Echter, de claim dat Nijhuis bewust tegen PSV fluit en de blessure van Gakpo een direct gevolg is van Nijhuis' manier van fluiten vind ik echt over de scheef. Zulke dingen moet je niet zeggen als je ze niet hard kunt maken. Ik kan mij herinneren dat Luuk de Jong een jaar of drie geleden soortgelijke kritiek op Nijhuis had, maar die formuleerde zich vele malen handiger en beschaafder en vloog niet zo uit de bocht als Schmidt nu doet. Al heb ik bij Schmidt soms ook het idee dat hij zich niet zo lekker kan formuleren in het Engels en zich daarom te snel beroept op onnodig krachtige termen. Dit was ook al het geval toen hij snauwde dat ze bij de Knvb niet goed bij hun hoofd zijn en niets van voetbal weten. Ik vind dat dergelijk taalgebruik niet past bij een trainer van Psv. Prima dat hij kritiek heeft, maar hij moet zich echt zorgvuldiger gaan formuleren. Zie je het al voor je dat Cocu zulke dingen zegt?
 
Kyle66
 
2
17 januari 2021 om 21:37
@Davilla, en zijn redenering dat Nijhuis het doet vanwege Vitesse klopt ook niet: nadien floot Nijhuis nog de wedstrijd tegen Heerenveen en toen was Schmidt blij met hem.
 
Arnino
 
3
17 januari 2021 om 22:57
Hij kan ze eigenlijk wel hard maken. Google maar is op kunstgrasveld en sneeuw en je komt bij een document van de knvb. Waarin de aanraden niet te spelen op een besneeuwd veld in verband met blessures.. Tel daar de manier van fluiten van Bas bij op, en je hebt de reden waarom Schmidt zo boos is..
 
Davilla_7
 
2
17 januari 2021 om 23:44
Ik snap niet helemaal waarom je aanhaalt dat de regels aanraden niet te spelen bij sneeuw op kunstgras. Had jij dan gewild dat Nijhuis de wedstrijd afgelast had? Ik denk dat geen enkele scheidsrechter die keuze had gemaakt. Verder vind ik enkel het feit dat Nijhuis veel toelaat geen gegronde reden om met '100 procent zekerheid' (aldus Schmidt) te beweren dat de blessure van Gakpo een gevolg is van Nijhuis' manier van fluiten.
 
Arnino
 
4
17 januari 2021 om 21:32
Dit is toch wel schokkend te lezen van een scheidsrechterbaas. Je weet dat Bas veel toe laat dus moet je niet zeuren... Je zag aan Smeets al dat het sowieso al zonder duels een risicovolle bedoeling was.. Als je dan een scheids die nergens voor fluit neem je volgens mij de spelers nirt in bescherming.. En dam voor zo'n hele lichte overtreding geeft die een penalty.. Iets waar die de hele wedstrijd niet voor gefloten heeft..
 
Sieb nr. 15
 
0
17 januari 2021 om 23:31
Ik vind het meest schokkende eigenlijk dat hij geen keihard standpunt in neemt om zijn scheidsrechter hierin te beschermen. Een coach die letterlijk zegt dat de scheidsrechter heeft besloten om tegen zijn team te fluiten. Ik vind het nogal wat.
 
Sieb nr. 15
 
1
17 januari 2021 om 23:28
Dat Nijhuis af en toe rare grappen maakt die niet iedereen begrijpt, dat is een feit (lees z'n boek). Dat zo'n grap verkeerd kan vallen, mede dankzij een taalbarriere, dat is ook logisch. Zover geen rare dingen. Maar de manier waar Schmidt zich hier voor joker zet in de media is naar mijn mening diep triest. Het feit dat er bijvoorbeeld gewoon een wedstrijd tussen zat (heerenveen) maakt de aanteiging al uiterst vreemd. Daarnaast zegt hij letterlijk dat de blessure door de scheidsrechter komt. Dat is toch maf? Als je de beelden ziet is het niet eens een zwaar contact, maar voornamelijk pech. Buiten dat zou het natuurlijk veel slimmer zijn geweest om deze zaak bij twijfel over de partijdigheid, achter gesloten deuren op te starten. Nu zie je er gewoon uit als een kleuter die zijn zin niet krijgt.
 
ehvvoetbalstad
 
3
18 januari 2021 om 00:07
Ik snap de emotie bij Schmidt richting die narcistische en mediageile Nijhuis wel. Deze man die zogenaamd van mannelijk voetbal houdt en in bepaalde gevallen niet of nauwelijks voor overtredingen fluit, had nu vanwege het slechte weer en het gladde veld, juist grenzen moeten aangeven. Dat Schmidt daar iets over zegt kan, maar het is niet handig dat hij dat zo ongenuanceerd voor de camera doet. Hier spreekt frustratie uit. En volgens mij is de deze groter dan alleen gebaseerd op de scheids. Ik zie PSV nog steeds niet het gewenste dynamische voetbal spelen waarmee hij zo bekend is geworden. En volgens mij steekt dat ook bij hem.
 
Saskiavan Engelshoven
 
0
18 januari 2021 om 12:58
Je ziet zowel dat Roger Schmidt een man van klasse is, hij liegt niet over wat ab Nijhuis heeft gezegd.