Arsenal zet opmars in de Premier League door en klimt richting de subtop
Vrijdag, 22 oktober 2021 om 23:12

Arsenal heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de Premier League. De ploeg van manager Mikel Arteta was in eigen huis met 3-1 te sterk voor Aston Villa. Thomas Partey opende de score met zijn eerste goal voor the Gunners, waarna Pierre-Emerick Aubameyang de marge verdubbelde. Vlak na rust deed ook Emile Smith Rowe een duit in het zakje, waarna Jacob Ramsey nog iets terug deed voor de bezoekers. Anwar El Ghazi begon op de bank bij de bezoekers en kwam tien minuten voor tijd binnen de lijnen voor Danny Ings. Arsenal klimt door de zege naar de negende plek, Villa staat dertiende.

Bukayo Saka kon wel door de grond zakken in de vierde minuut. Binnen zes meter van het doel van Aston Villa-sluitpost Emiliano Martínez kreeg de jongeling de bal pardoes voor zijn voeten, maar mikte hij hoog over de lat. De thuisploeg had vervolgens de bal, de bezoekers hielden tegen en slaagden daar lange tijd ook uitstekend in. Het was een standaardsituatie die de ban brak. Smith Rowe legde een corner panklaar op het hoofd van Partey, die achterwaarts inkopte: 1-0. Het betekende de eerste goal voor de Ghanees in dienst van de Londenaren na veertig wedstrijden in alle competities.

The Villans wisten zich geen raad en keken toe hoe de thuisploeg bleef oprukken richting het doel. Elf pogingen noteerde Arsenal al, toen Alexandre Lacazette in de blessuretijd van de eerste helft gevloerd werd in het zestienmetergebied door Matt Targett. Scheidsrechter Craig Pawson zag het eerst niet, maar na een VAR-check kregen the Gunners alsnog wat ze verdienden. Aubameyang nam plaats achter de bal en schoot op Martínez, die de bal alleen ongelukkig in de voeten van de Gabonees tikte. De spits verzilverde het buitenkansje in tweede instantie alsnog: 2-0.

Villa-coach Smith achtte verandering vervolgens noodzakelijk en haalde Axel Tuanzebe naar de kant ten faveure van Leon Bailey. Het bleek zowaar te helpen: het spelbeeld raakte een stuk meer in evenwicht ten opzichte van het eerste bedrijf. Ollie Watkins en John McGinn stichtten gevaar voor de bezoekers en Albert Sambi Lokonga voor de gastheren, tot Smith Rowe besloot dat het tijd was voor de beslissing. De spelmaker ontving de bal van Aubameyang en schoof het leer via de paal langs Martínez. Villa gaf niet op en vond, met El Ghazi vers in de ploeg, de aansluitingstreffer via Ramsey, maar het bleek te laat om nog aanspraak te maken op een resultaat.

Meer nieuws
   
15:35
15:35
Volgend hoofdstuk in Italiaans gokschandaal: Tonali wacht nieuwe schorsing
4
   
15:22
15:22
Een buitenlandse topwedstrijd bezoeken? Koop je kaarten in de ticketshop!
0
   
15:15
15:15
Pak 50x je inzet als PSV zaterdag wint op bezoek bij NEC!
0
   
15:00
15:00
Tonny van Leeuwen: de legende van FC Groningen die nooit voor de club speelde
1
   
14:41
14:41
Been laait discussie op: 'Hij is minimaal gelijkwaardig aan Bart Verbruggen'
43
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
baloog
 
21
22 oktober 2021 om 23:15
Het is verdomme lang geleden maar er was vandaag gewoon een keer geen vuiltje aan de lucht. Simpele en terecht zege, al was de pingel in mijn ogen te makkelijk. Maar ja, hoop blijft het meest verraderlijke goed.
 
J.Willshere
 
0
23 oktober 2021 om 13:00
Ik begrijp niet waarom je de pingel te makkelijk vind?Laat het ook eens onze kant opvallen. Hoevaak wij in zo'n situatie een penalty tegen krijgen en dan liggen we hier heel voetbalzone vol te spammen met dat wij nooit iets mee krijgen. Ik vond het wel een terechte pingel. Verder vond ik dat Mings gewoon rood had moeten krijgen. Elleboog bij Lacazette is geel en daarna die trap op de enkel 2de keer geel. Mcginn had ook rood mogen krijgen lijkt de laatste tijd erop dat sommige clubs bepaalde spelers in vorm bij Arsenal uit de wedstrijd willen schoppen. Hoe Saka iedere keer aangepakt word is afschuwelijk en als je dan ziet dat in het verleden een Eden Hazard en Cristiano Ronaldo extra aandacht kregen als ze onderuit geschoffeld werden snap ik totaal niet waarom dit nu niet te sprake komt.Moet weer zover zijn dat Saka straks zijn been op meerdere plekken gebroken heeft en dan word er actie ondernomen. Minder vond ik dat ze Martinez uitfloten slaat nergens op is niet naar een aartsrivaal gegaan maar wou gewoon meer speeltijd. Kun je beter Leno uitfluiten die er de afgelopen 2 seizoenen niks van gebakken heeft.
 
HartDynasty
 
9
22 oktober 2021 om 23:17
een goede overwinning op een slecht villa , helemaal prima. die 442 moet blijven, zag er allemaal een stuk soepeler uit. Tavares had ook heerlijke runs als linksback, daar kan ik wel aan wennen
 
Arseballer
 
15
22 oktober 2021 om 23:34
Het was een 4231 met Laca op 10. Zag er inderdaad goed uit, maar dat is wel vaker zo geweest tegen kleine clubs. Ik kijk reikhalzend uit naar de confrontatie met Liverpool, ben erg benieuwd hoe we het er dan vanaf brengen. Edit: Klein is altijd maar zo relatief. AV is natuurlijk gigantisch qua omvang, ik bedoelde buiten de (traditionele) top 6.
 
Imesut
 
3
22 oktober 2021 om 23:21
Goede wedstrijd van onze kant. Tavares liet meer zien dan wat Tierney heel het seizoen heeft laten zien, niet verwacht lol. White vond ik ook erg goed vandaag, begint beter te spelen. Esr trouwens onze beste speler dit seizoen, veel beter dan Ødegaard, waar ik nog steeds mijn twijfels over heb.
 
Dariush-Gooner
 
10
22 oktober 2021 om 23:25
Niet verwacht? Tavares is een absolute diamant. Hij is atletisch, links en rechtsbenig, kan dribbelen en het belangrijkste dat hij veel durft. Door hem was het hele Arsenal dynamischer. Tierny loopt altijd in 1 rechte lijn naar de cornervlag om dan een hopeloze voorzet te geven, te voorspelbaar.
 
Imesut
 
13
22 oktober 2021 om 23:29
Niet verwacht, omdat ik las dat Benfica fans hem een van de slechtste spelers vonden. Ben tevreden van wat ik tot nu toe van hem gezien heb.
 
TheRoscoe
 
2
23 oktober 2021 om 10:35
Hij komt bij mij over als een Andre Santos. Maar dan iets chaotischer. Dat is geen compliment.
 
ronvdmaten
 
15
22 oktober 2021 om 23:25
Huh? Tierney is ver weg onze beste verdediger. Misschien iets beter kijken. Tavares is aanvallend alleen leuk, maar verdedigend heb je niks aan hem.
 
Imesut
 
3
22 oktober 2021 om 23:31
Dus jij vindt dat Tierney dit seizoen goed bezig is? Hopeloze voorzetten en te voorspelbaar. Moet echt beter. Onze beste verdediger is trouwens Gabriel.
 
Broma
 
0
22 oktober 2021 om 23:35
Tierney is verdedigend juist erg matig. Heeft geen enkel inzicht en spelers lopen constant uit z’n rug weg. Natuurlijk heeft Tierney een tomeloze inzet, maar hij is niet goed genoeg qua inzicht en techniek. Helaas maar waar. Had er zelf ook meer van gehoopt.
 
freddy1
 
2
22 oktober 2021 om 23:36
Tierney is echt slecht begonnen dit jaar. Ben blij dat hij op de bank zat. Hij komt er wel weer.
 
Imesut
 
11
22 oktober 2021 om 23:38
Tierney was geblesseerd, dus niet eens op de bank.
 
El Fenomeno
 
3
23 oktober 2021 om 01:25
Las hier nog weleens dat Tierney gelijkwaardig was aan Robertson, maar dat lijkt mij ook wat overdreven. Vond deze back het wel prima doen met veel snelheid en drive, iets wat Arsenal al een tijdje miste op beide back posities.
 
baloog
 
2
22 oktober 2021 om 23:31
Ode valt nog een beetje er tussen in. Ene kant kan hij niet spelen waar esm speelt, maar ietsje verder naar achter heeft hij het ook nog niet te pakken. Maar het is gelukkig nog niet zo dat er geen aanknopingspunten zijn voor zijn spel.
 
Broma
 
3
22 oktober 2021 om 23:32
Odegaard lijkt een beetje als Ozil. In de PL hebben dat soort spelers het lastig. Moet meer gif en pit in.
 
Imesut
 
2
22 oktober 2021 om 23:41
Het is ook allemaal te traag bij die gast. Vertraagt het spel enorm en van die passes heb ik tot nu toe maar weinig van gezien.
 
TheEmirates
 
12
22 oktober 2021 om 23:22
Mooie en nodige overwinning wil je in het spoor blijven van plek 4 t.m. 6. Vooral de aankopen van afgelopen zomer zijn moeiteloos aangehaakt bij Arsenal. Ramsdale is een enorme verbetering t.o.v. Leno, White begint sterk te spelen, Tomiyasu solide en geen gekke fratsen, Tavares nog wat onwennig maar wat een inhoud heeft hij en Lokonga heeft enorme potentie en speelde ijzersterk vandaag. Win je volgende week uit bij Leicester vind ik dat je top 6 mag gaan verwachten van Arteta en Arsenal.
 
Broma
 
7
22 oktober 2021 om 23:30
Eindelijk weer een goed Arsenal. Sambi en Tavares zijn een verademing. Lacazette verdient alle lof zoals het hele team. Voetballen kunnen ze allemaal wel, maar ze moeten ook leren vechten als leeuwen. Anders kan je niet succesvol zijn in de PL. Hopelijk kunnen ze deze lijn doorzetten.
 
freddy1
 
2
22 oktober 2021 om 23:35
Morgen aftv kijken en zie hoe optimistisch iedereen weer wordt. Ik snap niet wat mensen zo geweldig vinden aan ESR, zoveel balverlies, nooit een goede pass en weinig scorend vermogen. Het is heel veel rennen met de bal, maar de bal is altijd sneller dan de man, dus sneller pasen. partey is voetbalend een van de weinige die een top niveau haalt. Echt waar, met dit team kom je te kort. Het is gewoon net als everton, ze winnen vandaag overtuigend en volgend weekend is het weer Arteta out.
 
Broma
 
25
22 oktober 2021 om 23:39
Tuurlijk blijven het dagkoersen en zijn we opportunistisch. Maar ESR is toch wel een van de grootste talenten van Engeland. Constante dreiging, constant in beweging. Moet nog groeien met juiste keuzes maken maar hij is zo dynamisch en wordt een topspeler. Heeft nog veel groeipotentie.
 
Arsene.Wenger
 
5
23 oktober 2021 om 00:26
Sorry, maar als ESR rendement haalt uit zijn acties (goals) dan is hij een toptalent. Rennen met de bal kan hij nu al als 1 van de beste van de EPL naar mijn mening.
 
Samcro
 
3
23 oktober 2021 om 01:01
4 kansen gecreëerd, meeste van iedereen op t veld.
 
El Fenomeno
 
1
23 oktober 2021 om 01:23
Prima wedstrijd gezien van Arsenal tegen een matig Aston Villa. Met Lacazette voetballen ze toch wat beter en makkelijker dan met Aubamayang voorin. Die Lokonga vind ik geen verkeerde speler waar zijn partner Party toch moeite heeft met simpele passes en te veel loopt met de bal. Lacazette had zomaar rood kunnen krijgen en die penalty was natuurlijk veel te makkelijk gegeven, dus over de scheidsrechters mogen ze het even niet hebben. Nu wacht wel echt het moment van de waarheid voor de kroonprins. Hiervoor twee enorm matige wedstrijden gespeeld en nu een prima wedstrijd, maar het wordt na twee wel tijd dat ze wat constantheid laten zien. Wel een enorm lastig schema, maar laat ze nou ook maar zien dat ze tegen zulke ploegen prima kunnen spelen en punten kunnen pakken.
 
Gooner4
 
4
23 oktober 2021 om 01:42
Lacazette is ook echt veel fijner voetballen dan met Auba. Merkte tegen Palace ook weer echt dat je aan die makker soms helemaal geen reet hebt. Maar goed, hij scoort meer en dat telt natuurlijk ook. Blijft zoekende voor Arteta, al lijkt het nu achterin eindelijk vast te staan op linksback na. Hopen dat we vanaf nu een sterke as achterin kunnen creeren, want dat is toch vaak de basis. Middenveld moet gewoon iets bij. Geen fan van Partey en de rest is (nog) niet goed genoeg. Voorin loopt genoeg kwaliteit en talent denk ik zo.
 
Samcro
 
0
23 oktober 2021 om 11:09
Vooral fijn om te zien dat we niet veel zwakker worden van onze wissels.
 
real8madrid
 
1
23 oktober 2021 om 03:25
Best zuur dat het ergste dat een Arsenal fan kan overkomen momenteel een opflakkering als dit is
 
TheRoscoe
 
2
23 oktober 2021 om 10:33
Zijn ze bezig met een opmars joh? Zeldzame goede performance, Villa was in principe nergens. In de eerste helft. Tweede helft niet gekeken, maar ik ga ervan uit dat het niet veel beter werd voor Villa. Ook een leuk moment met Martinez, die echt teveel zijn muil open heeft getrokken over Arsenal, dat die zichtbaar kapot ging na de penalty van Aubameyang. Daar genoot ik wel van. Veel beter dan dat gaat het hem tegenwoordig niet worden voor Arsenal, dus ja, dan haal ik dan maar me plezier uit een jankende Martinez. Overigens, Villa was zo slecht dat ik me afvraag of die Smith nog wel zijn baan mag behouden als dit nog langer doorgaat.
 
Jackieboy10
 
2
23 oktober 2021 om 10:48
Goede pot gezien van ons! Voor het eerst sinds Spurs weer een aanvallend sterk Arsenal gezien dat veel kansen creëert. Defensief ook solide genoeg, kan nog wel wat beter want af en toe kwam Villa er heel makkelijk doorheen (met name bij en rondom hij goal). Tavares was erg sterk, Smith-Rowe idem en ik vond ook Lokonga indruk maken. Verbeterpuntje voor het hele team is het vasthouden van de concentratie en soms de rust behouden. En verbeterpunt voor Arteta is in mijn optiek echt die 3e wissel. De hele voorste linie zat er compleet doorheen, maar Arteta wacht tot minuut 91 om Martinelli in te brengen.. Dat vind ik niet goed en eigenlijk ook een beetje vernederend naar Martinelli toe.
 
Samcro
 
1
23 oktober 2021 om 11:08
Je kunt zien dat het er echt wel in zit, nu moet dit niveau elke week gehaald worden. Nog een speciale vermelding voor Ramsdale, wat een keeper.
 
Jackieboy10
 
1
23 oktober 2021 om 12:30
Ze moeten wel echt daar stappen in zetten Samcro. Het duurt gewoon te lang. Deze pot was goed en die tegen Spurs ook, maar de potten daaromheen vielen allemaal tegen. Dat is nog niet goed genoeg. De potentie is er, maar alleen als iedereen fit is en als Arteta ook lering trekt uit zijn fouten (wat hij te weinig doet in mijn optiek). Ramsdale bewijst tot nu toe zeer zeker mijn ongelijk! Speelt erg solide en leidt de defensie echt. Knap van hem. Maar, wederom: hele seizoen volhouden graag.