Van Basten kraakt 'de beste speler van Nederland': 'Hij schuift alles af...'
Vrijdag, 25 november 2022 om 19:22

Marco van Basten vindt dat Virgil van Dijk gefaald heeft om Oranje op sleeptouw te nemen tegen Ecuador (1-1). De oud-wereldspits vindt dat de aanvoerder zijn verantwoordelijkheid in het opbouwspel afschoof op ploeggenoten. "Wie is de beste speler van het team? Dat is Virgil", stelt Van Basten bij de NOS. "Ik vind dat Virgil de hoofdrol op zich moet nemen."

Oranje kwam in zijn tweede WK-wedstrijd zwak voor de dag en wist nauwelijks kansen af te dwingen tegen Ecuador. Ook nadat de Zuid-Amerikanen in de tweede helft gelijkmaakten, kon Nederland aanvallend geen vuist maken. Van Basten kijkt daarvoor in eerste instantie naar Van DIjk. "Als je ziet wat hij doet in balbezit: het is niet meer dan een bal opzij naar Aké en Timber", aldus Van Basten. "Die moeten het allemaal doen... Virgil moet het heft in handen nemen en het tempo opvoeren. Het gaat gewoon veel te langzaam. Hij moet zorgen dat er tempo in komt. Hij is een hartstikke goede speler, maar hij onderneemt zo weinig. Laat hém een keer instappen of de bal voorwaarts geven."

Van Basten stelt dat Van Dijk 'veel meer verantwoordelijkheid' moet nemen. "Van Dijk zei net na afloop: 'Ecuador is een goed team.' Hebben wij een slechter team? Nee. Nederland is kwalitatief beter dan Ecuador. Van Dijk moet zorgen dat er iets gebeurt in dat elftal. Je mag elkaar best aanpakken, maar dat doen ze allemaal niet. Het enige wat ze doen is het ondergaan en naar de trainer kijken: wat moeten we nu doen? Dat is het voetbal van tegenwoordig: zelf nemen ze helemaal geen initiatief meer."

Er is onderling weinig overleg bij Oranje, constateert Van Basten. "Je moet in het veld als spelersgroep met elkaar bezig zijn, maar dat gebeurt helemaal niet. Dat heeft niet te maken met de tactiek, maar met agressiviteit. Als je ziet dat Ecuador veel agressiever is, veel meer loopt, veel meer initiatief neemt... Zij gaan er meer voor, hebben meer beleving. Dat is een hele simpele manier om beter te zijn. Nederland moet dat minimaal evenaren qua werklust. Dat is het minimum dat je moet doen."

Meer nieuws
   
23:53
23:53
Tadic, Ünder en Bonucci missen penalty voor Fenerbahçe: Olympiacos stoot door
69
   
23:48
23:48
Benfica en Kökçu klaar in Europa na misser Di María op moment suprême
4
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
0
   
22:58
22:58
Tienkoppig AS Roma verslaat AC Milan opnieuw en meldt zich bij laatste vier
10
   
22:56
22:56
Jeremie Frimpong redt ongeslagen reeks Leverkusen en staat in halve finale
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (73)

 
Oortap
 
27
25 november 2022 om 19:26
Dit horen de beste spelers van het land te zijn. Daar heb je, op een WK nota bene, geen aanvoerder voor nodig die je moet vertellen dat het allemaal wat beter en feller moet. Collectieve wanprestatie. Ook van Louis.
 
Japie_Krekel
 
28
25 november 2022 om 19:38
Vincent Janssen is echt niet een van de beste spelers van het land en Blind ook niet. Danjuma en Meijer hadden er dan bij moeten zitten en misschien vergeet ik nog wat spelers die onterecht zijn gepasseerd voor mindere spelers. Klaassen en Blind zijn inmiddels twee veteranen. Als je naar Ecuador kujkt zie je allemaal jonge, hongerige spelers lopen
 
KokkieAFCA0341
 
19
25 november 2022 om 19:52
Japie, hoevaak ga je nog hetzelfde herhalen? Blind en Klaassen zijn niet de grote, dragende spelers.. Juist de grotere namen waren vandaag op vakantie
 
Asemarakis
 
7
25 november 2022 om 19:57
Systeem kan niet met deze spelers...of je nou klaassen,blind opsteld berghuis gakpo.het is zo niet uit gaan van eigen kracht dit systeem je hele eigen opleiding zet je buitenspel !!
 
Curacao01
 
21
25 november 2022 om 19:49
Als de kleedkamer cultuur te lief is voor elkaar dan ga je het afleggen op het fysieke. MvB heeft gewoon gelijk, het fysieke moet vanuit de spelers komen en je kan toch in eej wedstrijd omschakelen en de mouwtjes veel meer opstropen en elkaar aanjagen???
 
Schveenman
 
11
25 november 2022 om 19:26
Van dijk is altijd erg conservatief in zijn spel. Je kan niet iets verwachten van zo'n speler dat er niet in zit.
 
bpreal
 
9
25 november 2022 om 19:37
Klopt daarom de leipe ballen bij Liverpool. Dit komt door van gaal, die dit bevestigde dat ake de man was voor de opbouw
 
KokkieAFCA0341
 
11
25 november 2022 om 19:56
Als aanvoerder zijnde mag je ook wel een beetje schijt aan je trainer hebt en zelf bepalen in het veld wat gebeurd, jij denk dat de sterren van vroeger (lees Sneijder bijv) dat niet hadden?
 
HZ7-22
 
50
25 november 2022 om 19:26
Landen zijn meer bezig met statements maken en minder met voetballen, dit krijg je dan. Denemarken, Belgie, Duitsland en Nederland gewoonweg matig.
 
Savano
 
22
25 november 2022 om 19:34
Heel goed punt! Louis speelt de charmante opa maar heeft ondertussen een selectie bij zich die uit balans is. Er zit 0 gif in het spel. Alle aanvalsplannen zijn zo voorspelbaar als wat. Daarbij wisselt Louis ook niet naar de geest van de wedstrijd. Weghorst erin maar geen diepe of hoge ballen qua aanvoer en gifkikkers als Xavi en Lang op de bank houden. Dit Oranje zal Qatar 6-0 pakslaag geven en denken dat het lek boven is om er meteen in de volgende ronde uit te vliegen. Maar goed, het zij zo. Koeman zal de benodigde spelers selecteren met de juiste honger naar winst. Danjuma terug, Cillessen terug, Gravenberch terug, Blind en Klaassen exit. Kortom, orde herstel.
 
D.costa9CFC
 
11
25 november 2022 om 19:38
Ja klopt, Nederland en Duitsland zijn al sinds het ek van 2020 bezig met de statements tegen Qatar. Want toen liepen ze ookal als slapzakken over het veld.
 
spursfan96
 
10
25 november 2022 om 19:40
Wel ironisch dat dit dan gebeurt nadat meerder keren is uitgesproken dat er geen statements gemaakt gaan worden omdat de spelers zich op het voetbal moeten focussen.
 
HZ7-22
 
23
25 november 2022 om 19:49
In het westen zijn ze heel hypocriet, alles moet volgens het Westers draaiboekje lopen, anders is het fout. Ga gewoon lekker voetballen, als je misstanden in de samenleving wil aankaarten moet je lekker de Tweede Kamer in. Wil wel weten of we een lijn gaan trekken wat betreft statements. Nu we toch bezig zijn! Mooi voorbeeld van Mesut Ozil, die toen hij een statement tegen China mbt Oeigoeren maakte werd buitengesloten door Duitsland en Arsenal. Nu wel lekker met de handjes voor de mond.
 
Zeballos
 
1
25 november 2022 om 19:53
Statement was al geslaagd toen het van Qatar niet mocht, doel was het onder de aandacht brengen lijkt me. Achterlijk om te denken dat spelers dingen moeten gaan veranderen, dat is inderdaad voor de politiek.
 
jeffrey0487
 
3
25 november 2022 om 21:17
Nee klopt ze knvb roept alleen statment dit dat en een hoop spelers ook maar nu een wk begonnen is durven ze niet meer. Als v dijk echt ballen had dan pakte hij die gele kaart en droeg hij die band maar nee dat is het niet waard. Maar met blm toen zat hij als 1e op zn knieen zoals een aantal meer van orange maar had daar een gele kaart of schorsing aan vast hing hadden ze niet gespeeld. Als je statment wilt maken en je spreekt het uit moet je het ook doen en niet terug trekken wat de straf ook is
 
Regulator
 
0
25 november 2022 om 22:01
Maar statement is toch al gemaakt? De shitstorm die kwam nadat Fifa de band had verboden, zou je never nooit met een bandje voor elkaar kunnen krijgen.
 
MeesKeesje
 
14
25 november 2022 om 19:57
Ja precies, dat Duitsland en Denemarken mogen daarom van mij lekker eruit vliegen en lekker thuis gaan deugen. Gaan de paar landen die er zo op hameren een eigen competitie starten waar iedereen in regenboog kleuren loopt. En dan als afterparty het eurosongfestival. Joep joep de mazzel! Ik zie liever alleen teams die gewoon komen om te voetballen en vermaken. Achterlijk gedoe.
 
Feye_88
 
7
25 november 2022 om 20:41
Ik deug dan wel liever. Wat een compleet omgedraaide wereld wordt hier geschetst. Je uitspreken tegen enorme misstanden is tegenwoordig vind jij iets verkeerds? Er zijn duizenden mensen als slaaf behandeld en ook genoeg mensen doodgegaan, speciaal om jou te vermaken met dit kut WK. De kritiek is helemaal niet tegen het land Qatar gericht. Maar tegen de organisators van dit WK: De overheid van Qatar en de Fifa. Er worden mensen als slaaf ingezet om voetbal mogelijk te maken. Daar kan niet vaak genoeg tegen worden geprotesteerd. Btw. die regenboogarmband en bier werd eerst toegezegd, totdat het WK begon. Dat was gewoon de zoveelste leugen van die klootzakken die dit georganiseerd hebben.
 
Redisthecolour
 
4
25 november 2022 om 19:59
Ja dat is echt de reden, wat een enorme onzin zeg! Het is slappe hap op het veld, heeft helemaal niets met statements te maken. Duitsland was de 1e helft prima en had het duel al lang moeten beslissen. Nederland speelde tegen Senegal ook naar behoren. België kan niet beter en is op z'n retour.
 
KokkieAFCA0341
 
4
25 november 2022 om 20:07
Als de pot tegen Senegal al naar behoren is dan ben je wel erg snel tevreden, de winst telt maar kwa spel was het gewoon slecht, vandaag was het alleen nog een stuk slechter
 
Futures
 
34
25 november 2022 om 19:28
Met luie voetballers zoals Bergwijn, Blind, van Dijk is dat best moeilijk.
 
JK-Ajax
 
6
25 november 2022 om 19:32
Ah zij zijn de reden dat hij zo als een natte krant achteruit loopt bij de goal? Als hij zelf nou goed speelde kan je zoiets zeggen maar hij was ook bijzonder matig
 
Futures
 
1
25 november 2022 om 19:36
Het gaat over inzet.
 
Japie_Krekel
 
22
25 november 2022 om 19:39
Met Blind achterin kan je als centrale verdediger beter wel achteruit lopen ja. Voordat je het weet heb je een doelpunt om je oren omdat Blind niet meer in staat is om een sprintje te trekken
 
JK-Ajax
 
5
25 november 2022 om 19:42
Irrelevant bij die goal Japie, hij is de laatste man en geeft alle ruimte.
 
Japie_Krekel
 
8
25 november 2022 om 19:48
Dat ben ik ook zeker met je eens. Timber viel helaas ver terug, maar hoe hij stond te verdedigen in de eerste 20 minuten dat is wat ik wil zien van verdedigers. Doordekken, met gif de duels ingaan, zo moet je aanvallers aanpakken
 
Barraa
 
6
25 november 2022 om 19:56
Timber stond op de fout bij de goal na de hele wedstrijd goed en fel te verdedigen. Zegt trouwens ook veel dat er bij dat balverlies eigenlijk alles in een keer open lag.
 
Regulator
 
0
25 november 2022 om 22:03
Tweede helft zag je dat een verdediger steeds doorging schuiven naar het middenveld. Stonden ook steeds meer 3-5-2 opgesteld. Dat was een fout van v Gaal. Aan dat mannetje meer heb je namelijk niets als de rest niet in beweging komt.
 
Jackieboy10
 
2
25 november 2022 om 22:20
Sterker nog Regulator, we stonden steeds meer 2-2-4-2.. Aké en Van Dijk stonden vaak op één lijn, Timber stond daar echt veel te ver voor, Blind stond op dezelfde hoogte als Timber en Dumfries stond op momenten dieper dan Gakpo... Compleet gemankeerde veldbezetting.
 
Lee112
 
5
25 november 2022 om 19:41
Van dijk lui ? Het moet niet gekker worden hier
 
Cabosilly
 
0
25 november 2022 om 23:40
Hij verdedigde erg lui bij dat schot
 
erodinho
 
11
25 november 2022 om 19:53
Blind en Dumfries moet je echt eruit gooien man. Zijn houthakkers wanneer de ruimtes klein zijn. Waarom gooi je geen technische snelle spelers erin zoals Frimpong en Malacia. Vader Blind wil perse dat zoonlief speelt. Dan krijg je dit. Malacia is explosiever en kan man uitspelen. Hetzelfde voor Frimpong. Frenkie die dribbelt veel te veel en creeert eigenlijk ipv ruimte, juist meer pressure. Kan hij niet zoals sneijder de ballen in een keer links of rechts passen. Tegen een Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje ga je af met zoveel dynamiek en snelheid.
 
ModricMagic
 
32
25 november 2022 om 19:29
Ik vind Timber wel heel erg weinig kritiek krijgen. Die is voor 90 procent verantwoordelijk voor het tegendoelpunt. En daarna speelde die alleen maar slechter. Hij staat ook heel vaak uit positie en staat opeens op het middenveld terwijl de verdediging achter hem staat. En ook maakt hij ongelofelijk veel overtredingen. Van Dijk had hier ook zeker beter kunnen doen, net als Akãƒâ© bij z`n man, maar Timber vond ik echt schrikbarend in de 2e helft. De Ligt speelde vergeleken met hem nog een goeie wedstrijd en dat terwijl De Ligt ook zwak was.
 
ajax1812
 
8
25 november 2022 om 19:43
Timber wordt in zo ongeveer elke comment benoemd.
 
ModricMagic
 
9
25 november 2022 om 19:48
In de media en al die analisten helemaal niet. Van Basten alleen maar op Van Dijk bijvoorbeeld. Tijdens die hele uitzending heel weinig. Timber is er gewoon niet klaar voor om op dit WK te spelen. Die heeft al moeite in de Eredivisie. Het wordt wel steeds duidelijker dat Martinez degene was die Timber overeind hield.
 
Nijogeth
 
6
25 november 2022 om 19:57
Heb je gezien wat voor bal hij krijgt en waar hij die krijgt? Als je Timber dat kwalijk neemt, dan moet je je gaan afvragen of je wel een beeld hebt bij voetbal. Wat dit Nederlands elftal vandaag miste, is juist meer Timber. Niemand durft een man uit te spelen, dus dan dien je druk te zetten. Maar iedere keer liep Van Dijk achteruit, terwijl hij zijn verdedigers naar voren dient te pushen. Vastzetten dat Ecuador en dan heb je mensen in de zestien en die je die bal erin te gooien. En elke afvallende bal kun je vervolgens oppakken, omdat jouw mensen daar staan. Nu stonden ze bij iedere bal de zestien in op 40 meter van de goal.
 
ModricMagic
 
7
25 november 2022 om 19:59
En dan wat? Hij krijgt een onhandige bal van Frenkie maar heeft dan alsnog alle tijd van de wereld om hem weg te knallen. En wat denk je wat hij doet? Hij gaat proberen eruit te dribbelen langs 3 man. Nee dit is vooral zijn fout. Als jij dit geen fout van Timber vind heb jij volgens mij geen beeld bij voetbal. Elke verdediger in die situatie gaat zo'n bal wegknallen...
 
Nijogeth
 
1
25 november 2022 om 20:11
Hij krijgt m 10 meter voor de middencirkel met zijn rug naar de goal en geen afspeelmogelijkheden terug. Hij kan natuurlijk die bal over de achterlijn jagen, maar in plaats daarvan draait hij open (waarschijnlijk gecoacht) en dat is zijn enige aanraking van de bal. Tussen Timber en de goal staan een keeper, 2 verdedigers en de Jong. Van Dijk rent als een debiel achteruit, de Jong stop al gauw met rennen en Ake stopt met lopen op het moment dat die Ecuadoriaan schiet, waardoor de wel doorlopende aanvaller die bal kan binnentikken. Zeg mij eens wat Timber met die bal moest doen, want over de achterlijn rammen lijkt me niet wat je bedoelt.
 
ModricMagic
 
3
25 november 2022 om 20:29
Timber zegt letterlijk in zijn eigen interview dat hij niet dom moest dribbelen. Dus ja het is zijn schuld en hij geeft het ook zelf toe. Je moet die bal gewoon wegknallen naar voren of naar de zijkant simpel.
 
Jackieboy10
 
3
25 november 2022 om 22:28
Nijogeth. Sorry hoor, maar Timber kon echt wel meer met die bal. Jij liegt overigens over zijn "enige balaanraking" want hij neemt de bal zelf aan en zet dan nog 1 stap met de bal en wil daarna nog een stap zetten. Bij die 3e aanraking gaat het mis. Hij heeft zelf geen enkel idee waar zijn tegenstander is. Ook stond hij niet richting de achterlijn, zoals jij zegt, maar met zijn lichaam naar de zijlijn gericht. Hij dribbelt dan ook richting die zijlijn en niet naar voren. Oftewel: jaag die bal lekker over de zijlijn of peer de bal schuin naar voren. Hij had echt wel de optie om niet de bal te verliezen. Zoals ModricMagic ook zegt: hij geeft het zelfs zelf gewoon toe. Dat het daarna ook slecht is van Van Dijk, dat doet niks af aan de fout van Timber. Ik noem bewust De Jong en Aké niet. Waarom? Omdat De Jong heel duidelijk "stopt" om de inkomende man in het midden te voeren zodat Van Dijk met Valencia mee kon (zodat Van Dijk geen 2 man meer had). Aké noem ik minder omdat zijn "fout" ontstaat doordat Van Dijk niet Valencia presst. Daardoor beslist Aké om zichzelf meer kans te geven als Valencia voorzet ipv op goal schiet. En dan stapt hij net te laat weer terug. Dat is gewoon een split second decision die net verkeerd uitpakte.
 
Nijogeth
 
1
26 november 2022 om 04:56
Niets houdt je tegen het nog eens te bekijken. Ik zie echt maar 1 aanraking. Ik kan er werkelijk geen meer van maken.
 
Barraa
 
1
25 november 2022 om 19:59
Wat een onzin, speelde op de fout na gewoon een prima pot. 1 van de weinigen die fel doordekte en er boven op zat, Ake ook trouwens. Bij die goal ging er nog wel meer fout dan alleen balverlies van Timber.
 
benzema08
 
10
25 november 2022 om 19:29
Het ligt gewoon aan de matige selectie van Oranje. Vooral voorin pure middemaat.
 
Japser
 
5
25 november 2022 om 19:30
Niet alleen de slechtste wedstrijd van Nederland, maar oprecht de slechtste wedstrijd van het WK. Niet om aan te zien.
 
Lee112
 
9
25 november 2022 om 19:42
Daarvoor doe je Ecuador tekort die deden het in de tweede helft best prima
 
myajaxforever
 
5
25 november 2022 om 19:30
Niemand bij oranje heeft vandaag wederom niveau gehaald. Lijkt een veredelde houthakkers vereniging. Dit zijn mannen die miljoenen per jaar verdienen en niet eens een bal richting een ander kunnen spelen. Koppen? Wat is dat? 2e ballen...nee joh wordt je moe van...wij zijn oranje...wij winnen met van Gaal zijn gouden pik... Zou niet erg zijn om snel van deze ellende verlost te zijn. Bespaart je tijd om te kijken. Zelfs kijken naar een muur is nog spannender.
 
enne_auch_enne
 
1
25 november 2022 om 19:34
Als je geen gas op de lolly wil zetten op het WK dan weet ik eigenlijk niet meer wat je als bondscoach moet zeggen. Als team moet je toch juist op dit podium keihard oog om oog willen vechten voor iedere centimeter? Er af gaan op inzet... mijn hemel.
 
Asemarakis
 
1
25 november 2022 om 19:50
Zijn gewoon een stel slappe zakken bij mekaar..systeem werkt totaal niet dat ziet iedereen behalve de staf ??
 
enne_auch_enne
 
2
25 november 2022 om 19:53
Ja maar hoe dan je staat toch je land te verdedigen voor 1000 miljoen kijkers... ik zou daar willen sterven voor mijn sport en familie en land
 
haki
 
0
25 november 2022 om 19:34
Die is al weken niet in vorm bij Liverpool zag je dit al aankomen, vandaag was echt om te huilen slecht. 2 schoten op doel tegenover 14 triest triest.
 
Zeballos
 
8
25 november 2022 om 19:34
Waarom is er op tv zo weinig kritiek op Blind? Die kan echt niet meer.
 
son18796
 
7
25 november 2022 om 19:45
Omdat Blind al 2 wedstrijden op rij verdedigend niet in de problemen komt. Maar jij geilt erop om hem te benoemen rare obsessie.
 
pauliooo
 
15
25 november 2022 om 19:49
Wat lul jij nou het is toch een drama die Blinde mister achteruit verschrikkelijk
 
Zeballos
 
11
25 november 2022 om 19:49
Als je niet meeverdedigt kom je ook niet in de problemen nee.
 
son18796
 
2
25 november 2022 om 19:51
@paul Nee de rest speelt natuurlijk wel goed. Grappig dat alleen hij altijd benoemd wordt. Terwijl de rest van het team ook faalt. Dus wat lul jij nou dwaas
 
son18796
 
0
25 november 2022 om 19:53
Hij doet gewoon zijn taak zoals het hoort verdedigend. Aan de bal was die vandaag in ieder geval niet heel best.
 
Zeballos
 
6
25 november 2022 om 19:55
Blind deed zijn taak? Wat is zijn taak dan? Geen luchtduel aangaan en dan maar kijken hoe Ake al zijn rotzooi moet oplossen?
 
son18796
 
1
25 november 2022 om 20:01
Blind deed zijn taak idd. Geen aanval geweest via zijn kant. En die onzin over luchtduels omdat die een kopduel verliest in heel de wedstrijd. Lachwekkend maar al speelt Blind een wereldpartij zou je het nog niet toegeven. Dat laat die obsessie van je niet toe
 
Jackieboy10
 
1
25 november 2022 om 22:32
Son18796. Wees realistisch aub. Blind was simpelweg niet goed. Blind deed zijn taak niet. In de passing was hij namelijk erg slecht. Dat is juist waarvoor hij erin staat. En verdedigend loste Aké wel degelijk veel voor hem op. Blind als wingback werkt niet als zijn passing ondermaats is. En dat was het vandaag. Waarom was Ecuador goed? Omdat die linkerwingback van hen continu zowel verdedigend als aanvallend er stond. Bij ons deden zowel Blind als Dumfries dat niet. Dumfries was de slechtste van het veld. En nee, Blind was niet de slechtste van het veld. De Blind fans moeten alleen gaan inzien dat Blind oud wordt. En dat hij ook een slechte pot kan spelen, ook al zijn anderen nog slechter. Dat maakt Blind nog niet goed. Wees eens objectief.
 
Zeballos
 
0
25 november 2022 om 22:42
Jackieboy10 Ik maakte in een ander topic al de vergelijking met Estupinan, waanzinnige speler.
 
Giovinazzi
 
1
25 november 2022 om 19:48
Omdat Blind het vergeleken met de rest gewoon prima doet.
 
Tijger-wit
 
10
25 november 2022 om 19:37
Virgil doet al jaren aan schijn verdedigen, en daar zijn ze in Engeland inmiddels ook achter. Laten we hopen dat dit een wake up call is en dat er nog wat word veranderd, anders is dit toernooi heel snel over voor Oranje.
 
Partyboooi
 
2
25 november 2022 om 19:39
Helemaal mee eens, hij oogt heel onzeker. Frenkie komt er ook niet in...dat moet snel veranderen. Van Dijk doet vaak aan schijnverdedigen en komt er regelmatig mee weg, vandaag niet
 
Joostinho88
 
2
25 november 2022 om 19:40
Wat mij enigszins verbaasd is dat ik weinig mensen hoor over Aké bij die tegengoal. Tuurlijk Timber leidt knullig balverlies maar Ake stopt op gegeven moment en laat Valencia doorlopen waardoor deze kan scoren. Dat is de grootste fout voor mij. Verder was het allemaal heel slap en tam, Dumfries en Frenkie die zich te vaak vastlopen, weinig beleving en op karakter hard werken verlies je bijna van Ecuador. Echt schandalig!
 
FransvandenBerg
 
1
25 november 2022 om 20:56
De Jong laat zijn man lopen. Kijk nog eens.
 
son18796
 
10
25 november 2022 om 19:42
Eindelijk iemand die het zegt. Want hier wordt geen kritiek gegeven op de heilige Van Dijk. Die alleen maar toekijkt en nooit ingrijpt. Mensen die hem ooit hebben genoemd in het rijtje Maldini , Ramos moeten zich schamen.
 
herlev
 
1
25 november 2022 om 20:06
Gelukkig op een buitenlandse zender gekeken waar men geen (anti-)club gevoelens heeft: het was een collectief falen van geheel Oranje, geen enkele speler was goed vandaag. Inclusief de coach. Ik ben het totaal met deze conclusie van de buitenlandse commentatoren eens.
 
cambuur1966
 
6
25 november 2022 om 20:09
Inderdaad staat als een soort Beckenbauer op het veld, doet niks anders dan balletjes breed geven en bij de tegengoal is hij nergens te bekennen.
 
 
6
25 november 2022 om 20:25
Van Basten heeft helemaal gelijk. Wanprestatie van het team en de leiding. Stelletje over het paard getilde vedetten. En zeker ook van Dijk, loopt de hele wedstrijd te slenteren, aanvoerder onwaardig. Het was vandaag een schandalige vertoning
 
WidjaiSandjai
 
0
26 november 2022 om 07:57
Idd,qua felheid was Nederland 0,0 en creativiteit ontberen ze ook ik zou Kenneth Taylor & Xavi Simons tegen Qatar opstellen volgende week dinsdag om 16:00 uur en dan Luuk de Jong in de aanval Gakpo vanaf links en dan rouleren met Taylor & Simons op de rechtsbuitenpositie oftewel ik opteer voor een 5-4-1 formatieopstelling tegen Qatar en bij balverlies 4-2-3-1.