Van der Vaart lacht om 'Rico Verhoeven op het veld' bij Spanje - Duitsland
Maandag, 28 november 2022 om 00:05

Rafael van der Vaart heeft genoten van het WK-duel tussen Spanje en Duitsland. La Roja kwam dankzij een fraaie voetbeweging van Álvaro Morata op 1-0, terwijl Niclas Füllkrug de stand in zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd gelijktrok. De analyticus van de NOS vindt dat de treffer van de Spanjaarden mede tot stand kwam door een moment van onoplettendheid van Niklas Süle, die vergeleken wordt met kickbokser Rico Verhoeven.

"Zie je, Rico Verhoeven stond hier even te slapen. Hij lijkt echt op Rico Verhoeven", opent Van de Vaart lachend wanneer hij de goal van Morata bekijkt. De spits werd vanaf de linkerkant bediend door Jordi Alba en was eerder bij de bal dan Süle, waardoor hij van dichtbij de 0-1 kon aantekenen. "Het is wel een goede goal, hoor. Het was een goede loopactie en dit was lastig te verdedigen. Gewoon een goede aanval dit. Süle zat er wel bij, maar hij zette net een stap te ver naar achter waardoor Morata ineens weg was."

Over Leroy Sané is Van der Vaart overigens zeer positief. "Deze man viel zó goed in. Zijn loopactie bij de laatste aanval (toen Sané nét te ver doorliep om Unai Simón te kunnen verschalken, red.) was ook echt mooi. Hij had ook nog een keer een heerlijke steekbal in huis op Musiala, die daarna heel wild schoot. Maar hij was zó goed. Ibrahim Afellay sluit zich volledig aan bij de woorden van zijn collega: "Ik dacht wel dat de Duitsers nog terug konden komen in de tweede helft, vooral toen Leroy Sané erin kwam. Hij gaf Duitsland echt een kwaliteitsimpuls."

Tot slot wil Van der Vaart benadrukken dat hij genoten heeft van het duel en dat Duitsland niet onderschat moet worden. "Kijk, Duitsland verloor die eerste wedstrijd, terwijl de ploeg best oké speelde. Ondanks de druk die er vandaag op de spelers rustte, speelden ze wel een hele goede wedstrijd. Spanje vond ik wel een tik beter, maar die Duitsers zijn wat directer naar de goal. Je hebt altijd wel het gevoel van: hij gaat nu komen. Zeker als Sané erin komt. Dit was echt het beste duel tot nu toe qua kwaliteiten", aldus de analyticus.

Meer nieuws
   
23:53
23:53
Tadic, Ünder en Bonucci missen penalty voor Fenerbahçe: Olympiacos stoot door
83
   
23:48
23:48
Benfica en Kökçu klaar in Europa na misser Di María op moment suprême
5
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
0
   
22:58
22:58
Tienkoppig AS Roma verslaat AC Milan opnieuw en meldt zich bij laatste vier
10
   
22:56
22:56
Jeremie Frimpong redt ongeslagen reeks Leverkusen en staat in halve finale
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
JDB JWT MKDK
 
8
28 november 2022 om 00:11
Whahha pas maar op zometeen krijgt van der vaart ook de schuld dat hij Sule uit het elftal praat van Duitsland !
 
blaugrana11
 
54
28 november 2022 om 00:42
Vd Vaart was weer zwak man. Deed ook denigrerend naar Sulley dat hij veel te veel voetbal kijkt. Dit terwijl Sulley veel beter ingevoerd is dan vd vaart en ik er vrij zeker van ben dat sulley het voetbal beter volgt.
 
consy
 
72
28 november 2022 om 00:55
Sulley is echt een topper, altijd genieten hoe hij over voetbal praat en schrijft. Goed geïnformeerd, open blik en een duidelijke mening ipv om dingen heen te draaien.
 
mvbfan
 
34
28 november 2022 om 01:35
Sülley heeft veel informatie omdat hij alles volgt, maar is ook geen meesterbrein ofso. Hij is een soort google. Vd Vaart deed idd denigrerend naar hem, maar wat Süley en Affelay zeiden was slijmerij. Virgils toespraak voor de camera was populistisch (kwetsbaar opstellen, door te zeggen “ik ben ook maar een mens”) en won daarmee de zieltjes van vele mensen zoals Affellayy en Sullie maar zei eigenlijk helemaal niks. En dat vonden ze zo mooi, en hadden ze respect voor, maar inhoudelijk zei hij helemaal niks. Vd Vaart was niet goed in zijn woorden, en Sullie en Affelay bleven Virgil verdedigen. Wat Vd Vaart had moeten zeggen is: “Hij is geen leider op het veld. Hij stroopt de mouwen niet op als het slecht gaat met z’n team. Dat mag je toch wel verwachten van je aanvoerder? Zoals een Robben dat kon doen. Doet hij coachen, wijzen, schreeuwen? Hij is nog het minst in beeld van de verdedigers. Virgil zei ook voor de camera “we moeten het niet groter maken dan het is, en de jongens waren het eens met hem.. Maar dat is juist het probleem, je moet je juist wel druk maken! Je speelt 2x bagger, ondanks 4 punten. Als aanvoerder moet je je wel druk maken juist. Wat een zwakke aanvoerder zeg! Marco v Basten zei ook dat hij eens z’n bek moet open trekken, en misschien doet hij dat buiten het veld, maar het moet juist in het veld. En dat doet hij niet. Dat had vd Vaart moeten zeggen.
 
SashHaha
 
3
28 november 2022 om 07:46
Ik denk dat je een keer een wedstrijd in het stadion moet bijwonen. Dan zie je dat Van Dijk continu bezig is met de ploeg. Het is lastig te zien als de camera alleen de bal volgt, maar Van Dijk is zeker niet stil als de bal weg is. Ik vind dat hij vaker moet ingrijpen en meer betrokken moet zijn bij de opbouw, maar van slechte leiderschap zou ik hem niet kunnen betichten.
 
bochherief
 
2
28 november 2022 om 10:13
Klopt. Huidige generatie analisten doen het erbij voor de leuk. Ze volgen amper de wedstrijden. Deze trend is ingezet door Johan derksen en alle analisten van de generatie wk2010 doen hier aan mee. Zonde
 
remko15
 
56
28 november 2022 om 00:45
Het is maar goed dat het Sané niet lukte om Manuel Neuer te verschalken, anders was het een eigen goal geweest haha wie schrijft dat artikel.
 
RedondoNo5
 
4
28 november 2022 om 04:32
Ik las het ook. Zou niet best zijn als Sane dit zou doen inderdaad haha.
 
Dennis_Wise
 
3
28 november 2022 om 08:47
Ach vd Vaart moet zich herinneren dat zijn balverlies in de finale tegen Spanje. Nederland de titel kostte ...dus ik denk dat hij echt maar ook echt niemand mag veroordelen
 
Dabor
 
11
28 november 2022 om 09:29
Wow... dan mag jij gezien je prestaties niet eens hier reageren. Man man wat een onzin weer.
 
Douwe Dabbert
 
5
28 november 2022 om 11:17
Als Howard Webb Nederland gewoon een corner, wat het ook was, had gegeven dan had Iniësta niet kunnen scoren uit de tegenaanval...