Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Lucky' Luke en 007

Laatste update:

Wie de titel goed heeft gelezen weet al waar deze column over gaat, ik wil graag uitweiden over de term 'lucky' en het gebruik van dit woord in het hedendaagse voetbal. Lucky komt van het woord Luck dat geluk betekent in het Nederlands. In de Nederlandse taal heeft geluk echter meerdere betekenissen. Deze betekenissen kunnen duidelijk gemaakt worden door één zin: Een gelukkig mens kan weinig geluk hebben, en een ongelukkig mens kan veel geluk hebben. In het voetbal spreken wij voornamelijk over het geluk dat als synoniem van het woord fortuinlijk wordt gezien. Een schot op de paal word gezien als geluk voor de doelman, een doeltreffend van richting veranderd schot word gezien als geluk voor de schutter! Gebeurt dit vaker voor de ene partij dan voor de andere dan komt het woord lucky om de hoek kijken. Waar de term lucky vroeger aan teams werd verbonden waarbij vier maal de paal werd getroffen. Zie je de term lucky nu al verschijnen wanneer er één onduidelijk situatie ontstaat. Die situatie is dan vaak in het voordeel van een team dat bij de desbetreffende persoon in een status van afgunst verkeert.

In het voetbal zijn er twee factoren buiten de spelers, het team en de fans die invloed kunnen hebben op de einduitslag. Eén daarvan heeft een fluitje, notitieboekje en een setje kaarten. De andere kent geen vaste vorm. Alhoewel, sommige voetballers beweren haar een keertje op de lat te hebben geconstateerd. Deze twee factoren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Foute scheidsrechterlijke beslissingen zijn natuurlijk een gelukje voor een van de twee partijen. In een wedstrijd heb je alleen beslissingen voor en tegen midden bestaat niet. Beslissingen zijn voor of tegen je en goed of fout. Al zijn de richtlijnen bij goed of fout niet zo duidelijk als bij voor of tegen. De neutrale fan kan een goede of foute beslissing van de scheidsrechter goed herkennen. Drie combinaties van beslissingen worden voor jouw team door je hersens goedgekeurd namelijk, goed voor, fout voor en goed tegen! Eén beslissing van de scheidsrechter wordt door je hersens afgekeurd en creëert het woord lucky namelijk; fout tegen.

In de eredivisie hoor ik het woord lucky steeds vaker; iets dat ik erg jammer vind. FC Twente wordt de afgelopen dagen overspoeld door fans van de concurrenten met lucky als grootste argument. Late doelpunten zijn lucky en beslissingen van de scheids worden in het voordeel van 'lucky' Twente gefloten! Als klap op de vuurpijl maakte de keeper van Ado den Haag een lucky blunder. Het ironische van het hele verhaal is dat ik dit seizoen lucky voor elke voetbalclub in de competitie heb zien staan! Lucky Ajax tegen NEC, Lucky Feyenoord tegen Ajax, Lucky PSV tegen Roda JC en ga zo maar door. Geluk heeft invloed op een uitslag maar iedereen heeft weleens geluk. Sommige krijgen alleen de stempel lucky terwijl andere minstens net zo lucky zijn maar er zonder die stempel vanaf komen.

James bond, hand in hand met zijn zojuist gevonden schoonheid, rent een stalen trap op. Hij wordt achtervolgt door vijftien Russen met machinegeweren. Magazijnen worden leeggeschoten op de charmante Engelsman met een 'license to kill'. De trapleuning met een doorsnede van enkele centimeters vangt wonderbaarlijk het grootste gedeelte van de kogels op. Even staat 007 stil en draait hij zich om, met zijn laatste kogel vuurt hij op een aantal tonnetjes met opschrift 'warning explosive'. Filmkenner of niet: het resultaat is niet het vermelden waard. Dan Lucky Luke, oog in oog met vier zwaarbewapende daltons. De geschatte afstand is twintig meter en naast Johny Jumper en een of andere mentaal gestoorde hond is er in dit cowboy stadje niemand te zien. Averell wrijft over zijn revolver, maar na één keer met zijn oog geknipperd te hebben staat hij in zijn hartjes onderbroek. In mijn ogen is 007 hier de persoon die het meeste aanspraak maakt op de stempel lucky. Toch krijgt hij die stempel niet en is het juist Lucky Luke. Lucky Luke gebruikt alleen maar zijn uitzonderlijke schiet kwaliteiten! Het punt dat ik hiermee duidelijk wil maken is dat de stempel lucky niet impliceert dat de desbetreffende ploeg niet gebruikt maakt van haar kwaliteiten. Laat scoren is een kwaliteit! Met 1-0 winnen is een kwaliteit! De stempel lucky is onterecht. Het woord lucky is nu misschien wel het meest gebruikte woord op dit forum! Dit zou ik in de toekomst (niet alleen op dit forum) graag zien afnemen. Voor nu weet ik in ieder geval, dat ik een wodka martini 'shaken not stirred' sneller naar binnen giet dan mijn schaduw! Geluk? Nee, dat is gewoon mijn kwaliteit!

Meer nieuws

Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz ziet Saibari en Pepi terugkeren in Heerenveen
1
PSV kan 'half Europa' aftroeven in strijd om veelbelovend talent van Gent
8
Van Dijk gaat na totale deceptie in op aanstaande komst van Slot naar Liverpool
10
John van 't Schip is zeer verrast door wissel Brian Brobbey: 'Het is heel gek'
30
Derksen en V/d Gijp unaniem: dit moet de nieuwe Feyenoord-trainer worden
26
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties