FC Twente moet eigenlijk geen kampioen worden
Door Respect2al
Zondag, 11 april 2010 om 22:32 • Machiel

Om te beginnen wil ik één ding voorop stellen. Ik heb groot respect voor FC Twente en ik schrijf deze column niet om FC Twente af te kraken. De vraag die ik ga beantwoorden is of het wel goed is dat FC Twente kampioen gaat worden. Ik verwacht namelijk dat ze gewoon kampioen worden, ik hoop dan ook niet dat mensen reageren met de reactie: "FC Twente wordt geen kampioen" maar gewoon reageren met de gedachten dat FC Twente kampioen gaat worden. Het Nederlands voetbal is aan het afzakken, dat weet iedereen. Volgend jaar moeten we maar weer eens veel punten gaan pakken voor de coëfficiëntenlijst. Ik heb grote twijfels of het wel goed is dat de Tukkers de Champions League ingaan.

FC Twente wordt dit jaar de verdiende kampioen. Ze spelen goed effectief voetbal en ze hebben gewoon een sterk team. Bryan Ruiz en Douglas vind ik echt geweldige spelers. Ruiz heeft dit jaar veel wedstrijden voor de Tukkers beslist. Zonder Ruiz zouden ze denk ik nu niet op de eerste plaats staan. Deze jongen kan uit het niets een wedstrijd beslissen met één van zijn acties. Douglas is een uitstekende verdediger met veel inzicht. Naar mijn verwachting zullen deze twee jongens vertrekken. Ze krijgen er waarschijnlijk een smak geld voor maar kunnen ze daarmee twee waardige vervangers halen? Ze houden voor Eredivisie-begrippen een goede selectie over. Maar of dat goed genoeg voor in Europa? Een speler zoals als Miroslav Stoch, hij was dit jaar een grote verassing. Sinds mensen weten dat hij goed is letten ze erop. Nu speelt hij niet meer zo goed. Deze spelers komen gewoon tekort in Europa.

Laten we eens kijken naar de wedstrijd tegen Werder Bremen. Met dit team lukte het FC Twente niet om Werder Bremen uit te schakelen. Werder is op dit moment de nummer vijf van de Duitse competitie en zou in de Champions League tot één van de makkelijkere tegenstanders behoren. Volgend jaar zullen ze het dan nog moeilijker krijgen aangezien ze waarschijnlijk een zwakker team hebben en sowieso tegen betere tegenstanders spelen.

De kans is gewoon nihil dat FC Twente goed loot aangezien ze met hun status in Europa sowieso in een lage pot komen. En ook al komen ze in een redelijk makkelijke poule zoals AZ, dan nog schat ik de kans erg klein dat ze toch doorkomen omdat ze gewoon net als AZ geen ervaring hebben. Ik denk dat PSV en Ajax waarschijnlijk ook met de vorm van dit moment, wel hadden kunnen doorkomen in de poule van AZ omdat deze clubs meer ervaring hebben met de sfeer van de champions league. AZ was tegen Olympiakos Piraeus en Standard Luik beter, maar miste net nog dat beetje ervaring om het af te maken. De kans is groot dat dit ook met de Tukkers gaat gebeuren.

Ajax en PSV zijn gewoon clubs met meer naam in Europa, meer geld en meer ervaren selecties. Alleen de naam van Ajax of PSV boezemt al angst in bij clubs als Standard en Olympiakos. In het buitenland is Ajax bekend en ze hebben in het verleden vele successen geboekt in Europees verband. Zij hebben gewoon een grotere kans van slagen in Europa. Het is geweldig dat provincieclubs als AZ en FC Twente dit kunnen bereiken, maar goed voor het Nederlands voetbal is het gewoon niet. Het klinkt misschien raar, maar ik als PSV-fan heb liever dat Ajax de titel pakt. We moeten eens realistisch zijn en zien dat de Nederlandse clubs niet meer bij de top horen. Om weer bij de top te komen, of in ieder geval de subtop moet er gepresteerd worden. FC Twente zou het waarschijnlijk beter doen in de Europa league.

Fans van FC Twente, ik zou jullie graag willen feliciteren met jullie aanstaande kampioenschap. Ik hoop met heel mijn hart dat jullie wel gaan presteren in de Champions league. Mochten jullie geen kampioen worden, sorry maar dan zou ik heel erg blij zijn. Nederland moet weer meedraaien op clubniveau!

 
ADO Den Haag

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties