Alles zit tegen in Rotterdam
Door Het_Legioen
Dinsdag, 17 augustus 2010 om 10:19 • Daan

Het is zondagavond, maar niet zomaar een avond, het is de avond waarop 'mijn club' Feyenoord start met de Nederlandse competitie, de Eredivisie. Vol goede moed en met iets te eten en te drinken ga ik voor de televisie zitten hopend dat Feyenoord goed begint. Die eerste zondag was ik na de 3-1 overwinning op FC Utrecht blij en had ik er alle vertrouwen in dat ze die goede lijn door konden zetten tegen de ''kleine broer'' Excelsior.

Het is weer zondagavond, lekker op de bank naar voetbal kijken, er word gestart met de derby van Rotterdam, Feyenoord - Excelsior. Na afloop van de wedstrijd ben ik teleurgesteld over de ploeg, het veldspel en in het bijzonder, het resultaat. Ik kan het niet geloven het lijkt wel of alles tegen zit in Rotterdam. Een paar maanden eerder nam ik een kijkje op de Feyenoord-site en bekeek ik het laatste nieuws, maar toen ik daar aankwam zag ik wat er op de site stond " Feyenoord in categorie 1 van de KNVB."

Het kon ook niet uitblijven. Na alle financiële problemen is het toch gebeurd: in categorie 1. Er gaan allerlei gedachten door mij heen, wat voor impact heeft dit op de club, maar nog veel belangrijker: wat zijn de gevolgen voor de prestaties en het aankoopbeleid? Dat laatste is mij heel snel duidelijk geworden, de club moeten creatief zijn en transfervrije spelers halen en er dan ook nog voor zorgen dat het salaris betaald word. Het is moeilijk, maar het is niet anders, dit is de situatie waarin we zitten, maar soms lijkt het wel of alles tegen zit in de havenstad.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ook heeft de club vaak te maken met blessures en als je met financiële problemen zit, kan de club zich blessures moeilijk of soms bijna niet veroorloven. Een paar voorbeelden zijn Dani Fernández, Sekou Cissé en Jon Dahl Tomasson. Voor Fernández heeft Feyenoord wel geld betaald en wat krijgen ze terug? Helemaal niks. Natuurlijk kunnen de spelers hier zelf ook niets aan doen en willen zij graag voetballen, maar het zijn van die kleine dingen die het zo moeilijk maken bij Feyenoord. Om nog even terug te komen op het begin: het is niet alleen de wedstrijd tegen Excelsior waarin het niet wilde lukken, maar ook de vorige drie of vier seizoenen ging het ook niet zoals het moest gaan, en eindigde we steeds in de middenmoot, dat is nou eenmaal de realiteit en daar moeten we mee leren leven, wat vroeger zo'n succesvolle club was is nu the best of the rest.

Het laatste kampioenschap was in 1999, het lijkt wel een eeuwigheid geleden, ik hoop dat Feyenoord een goede toekomst voor zich heeft en dat ze weer prijzen gaan winnen, zowel nationaal als internationaal.

 
Feyenoord

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties