Het hart moet kloppen voor Nederland
Door Respect2al
Zaterdag, 11 september 2010 om 11:56 • Machiel

"Mocht meneer Van Marwijk me nodig hebben voor Oranje, dan twijfel ik niet langer en dan zeg ik ja." Schreeuw het van de daken, laat iedereen het horen! Het Nederlands elftal krijgt eindelijk een goede centrale verdediger. Dit hadden we natuurlijk keihard nodig na de grote deceptie op het WK. De WK-finale finale verliezen? Dat kan natuurlijk echt niet! Een land met de grootte van Nederland moet het WK altijd winnen! Nu moeten we het dus maar over een andere boeg gooien. Wij gaan lekker spelers ronselen uit andere landen. Een Braziliaan van FC Twente om precies te zijn. Brazilië? Is dat niet dat land dat wij versloegen in de kwartfinale op het WK? Precies ja!

Het is een mooie zomeravond in 2012. Het EK is net begonnen en Nederland moet zijn eerste wedstrijd spelen tegen Hongarije. Samen met mijn hele familie zit ik aan de buis gekluisterd. Daar staan ze dan; 22 spelers en 22 kinderen die allemaal met hun hand op hun hart klaar staan. Ik ga staan, dan begint het volkslied en we zingen met zijn allen het Wilhelmus. Wat een heerlijk moment altijd. Mijn haren gaan er echt recht omhoog van staan, kippenvel! Dan gaat de camera zoals altijd langs de hoofden van mijn elf helden. Heel Nederland schaart zich achter deze helden. Ze zingen allemaal uit volle borst mee. Dan schiet de camera langs het hoofd van deze Braziliaan van FC Twente. Douglas France Texeira is zijn naam, en opeens, opeens staan mijn haren niet meer rechtop, opeens val ik helemaal stil. Zit ik nou de Eredivisie of het Nederlands elftal te kijken? Is het volkslied nog wel bezig, want hij zingt niet mee?! Of zingt hij gewoon niet mee omdat zijn hart niet alleen voor Nederland klopt?!

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ik geloof best dat Douglas altijd 100% zal gaan geven, maar voor je land moet je altijd iets extra's geven. Je strijdt namelijk nu niet alleen voor jezelf, voor jouw team of voor jouw fans. Je strijdt voor je land, als Nederland strijd je dus voor de eer van bijna zeventien miljoen mensen! Dit moet je niet alleen willen omdat, ik citeer: "een afvaardiging voor de Braziliaanse selectie is vrijwel ondenkbaar omdat ze gewoon heel veel goede verdedigers hebben". Dus niet omdat je niet goed genoeg bent voor je eigen land, dit moet je willen als jouw hart maar voor één natie klopt, namelijk de Nederlandse. Ik neem aan dat iedereen zijn gedachtes wel kan aanvullen; "een afvaardiging is vrijwel ondenkbaar en aangezien ik graag een WK zou willen spelen…"

Is deze Douglas eigenlijk wel een versterking voor het Nederlands elftal? Is de centrale verdediger van FC Twente nou echt beter dan Joris Mathijsen, de centrale verdediger van Hamburger SV of beter dan John Heitinga, de centrale verdediger van Everton? Met deze twee verdedigers hebben we namelijk gewoon de WK-finale gehaald. Ze speelden allebei erg solide en ik ben erg tevreden met deze twee verdedigers. Mathijsen is nu dertig jaar oud en zal tijdens het EK 32 zijn. Heitinga is nu 26 jaar oud en zal tijdens het EK 28 zijn. De perfecte leeftijd voor verdedigers. Douglas heeft dan wel heel veel potentie maar dat vind ik zelf ook niet belangrijk, juist heel erg nadelig.

Nadelig omdat dit de groei van andere talenten in de weg staat. Was Jeffrey Bruma twee maanden geleden niet nu al beter dan Jaap Stam? In ieder geval, dit talent is heel erg goed bezig. Hij is achttien jaar en kan dus de perfecte vervanger van Heitinga gaan worden. Bij Feyenoord loopt dan ook Stefan de Vrij rond. Ook hij heeft heel veel potentie. En dan hebben we natuurlijk ook nog Hedwiges Maduro, deze jongen speelde goed tegen Oekraïne en heeft gewoon een basisplaats bij Valencia! Maduro is nu 25 jaar oud en dan dus nog jaren mee. Ook hij kan makkelijk Mathijsen of Heitinga vervangen.

Ik zie er echt tegenop om met Douglas te gaan spelen. Hopelijk zien meer Nederlanders dit in. Want het kan toch gewoon niet dat we straks bij het Nederlands elftal altijd tien Nederlanders en een Braziliaan met een Nederlands paspoort zien spelen? Dat als Nederland scoort er zeventien miljoen Nederlanders en één Braziliaan juichen?! Ik weet dat er veel andere landen zijn die het ook doen. Maar ik kijk niet naar andere landen. Wij moeten gewoon sterk zijn en wel met elf Nederlanders blijven spelen. Dan zal mijn hart weer gaan gloeien, dan zullen mijn haren weer rechtop gaan staan en dan zullen er weer zeventien miljoen Nederlanders de lucht in springen als Sneijder weer eens scoort. Geen Brazilianen, Argentijnen of Afrikanen voor mij, voor mij alleen maar Nederland!!

 
Nederland

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties