Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Licht in het duister

Laatste update:

Er werd een gigantische schuld opgebouwd. Ikzelf leg de schuld hiervan bij o.a. Jorien van den Herik, Ruud Gullit/ Mark Wotte en Peter Bosz. Deze bewindvoerders deden echt alles fout wat er fout kon gaan. Van dubieuze leningen tot overbetaalde nikskunners. Elk nieuw bewind mocht naar hartenlust fout op fout opstapelen. Er leek geen einde te komen en uiteindelijk kwam daar een schuld van 36 miljoen uit. Een ondankbare taak voor een puinruimer. Maar Eric Gudde doet zijn werk goed. Hij houdt resoluut de vinger op de knip en dat botst wel eens met Leo Beenhakker, die weer een idiote Oost-Europeaan wilt aantrekken die niks toevoegt behalve salaris.

Het leek alsof we in een vicieuze cirkel waren terechtgekomen, telkens als men een stukje schuld kon aflossen kwam er weer een schuld bij. Tot Pim Blokland en kompanen er genoeg van hadden. Blokland, een echte Rotterdammer. Verdiende zijn miljoenen met de verkoop van spanbanden. Met zijn bedrijf deed hij wereldwijd zaken en heeft overal zijn connecties. Deze Blokland verzamelde, op de golfbaan (?), een groep vermogende Feyenoord-supporters. Ze willen de club er weer bovenop helpen. Na een eerder mislukte poging enkele jaren geleden hebben ze nu beet. Ze kunnen voor minimaal twintig miljoen instappen bij Feyenoord. Niet voor niets natuurlijk...

Ik schets de situatie eventjes via de ogen van een zakenman als Pim Blokland. Dhr. Blokland heeft al eerder enkele transfers gefinancierd voor Feyenoord. O.a. Dani Fernandez en Sekou Cissé werden door hem betaald. Als je ziet wat het rendement is van die twee, nihil. Deze meneer Blokland is natuurlijk niet gek. Hij gaat geen twintig miljoen in de club steken waar verder wanbeleid mee gevoerd kan worden. Dus eist meneer Blokland aandelen en macht. Volgens de statuten van Feyenoord kan dan wel niet de hele club worden overgenomen, er kan wel tot maximaal 49% gekocht worden. Dan perk je dus de macht van de Raad van Commissarissen in. Als klap op de vuurpijl eisen de investeerders ook twee zetels in diezelfde raad én een plek in de dagelijkse leiding van Feyenoord.

Hoe zit het dan met de schuld die Feyenoord heeft? Die verdwijnt simpelweg, door de verkoop aan de investeerders valt de schuld weg. Al het geld dat betaald wordt voor aandelen wordt in het zwarte gat dat schuld heet gegooid en wat overblijft zijn zwarte cijfers. Dat betekent dat de KNVB geen strafpunten zal toekennen aan Feyenoord en dat men naar categorie twee of drie verschuift bij de licentiecommissie. Ook dat gaat een enorm positief effect zijn van de overname

Dat betekent dus dat deze door de wol geverfde zakenlui enorm veel invloed gaan krijgen binnen Feyenoord. Zij willen zelf bepalen wat er met hun geld gebeurt. Dat kan enorm positief uitpakken. We zien allemaal dat deze selectie tekort komt voor de (sub)top. We missen enorm veel ervaring in deze selectie. Er werden wel pogingen gedaan om Denny Landzaat te behouden maar het geld was simpelweg op. Ook deed Feyenoord nog pogingen om enkele spelers, Koevermans, aan te trekken op de transfermarkt. Alle pogingen strandden echter als het financiële aspect aan de orde kwam. Dat kan nu veranderen, met mensen in de RvC en directie die enorm veel geld hebben kunnen er meer spelers gehaald worden. .

Wat worden dan de mogelijke nadelen? Deze investeerders blijven naast Feyenoord supporter ook nog zakenman. Dat betekent dat zij niet zomaar geld gaan weggeven aan Feyenoord. Het is logisch dat zij daar wat voor terugwillen. We kunnen verwachten dat bij transfers een bepaald bedrag terugvloeit naar de investeerders. Hoeft op zich geen probleem te zijn want je bouwt geen schulden meer op. En de investeerders kunnen zelf bepalen of zij het verdiende geld weer terugpompen in de club.

Al met al denk ik dat we terecht kunnen stellen dat Feyenoord eindelijk op de betere hand is. De vijfjarenplannen van Gudde kunnen de prullenbak in. Feyenoord gaat weer meedoen!

Meer nieuws

Hoe gaat het nu met? 10 voormalig transfertargets van Ajax
0
Live meepraten in de Keuken Kampioen Divisie: Roda JC - De Graafschap
0
De EK-selectie van België: dit zijn de spelers die kans maken
14
'Nacho hakt knoop door en gaat Real Madrid na 22 jaar verlaten'
3
De EK-selectie van Duitsland: dit zijn de spelers die kans maken
0
Verweij onthult: Ajax heeft duidelijk plan met Brian Brobbey komende zomer
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties