Vallen en weer opst…
Door staw
Vrijdag, 1 oktober 2010 om 09:17 • Milan

Donkere wolken pakken zich samen boven mijn stad. Elke dag, wanneer het lijkt dat het niet erger kan worden, blijkt het toch mogelijk te zijn. Het regent en regent en de mooie doelstelling waar aan het begin van dit seizoen voor werd gestreden is intussen weggespoeld samen met alle andere dromen voor dit seizoen. Nul uit zeven, dat zijn harde, pijnlijke cijfers waar zo min mogelijk mensen aan willen denken. De stad huilt en de inwoners huilen mee.

Vallen en weer opstaan, hou je koppie omhoog want je moet toch verder gaan. Dat is de zin die elke week opnieuw tegen de jonge selectie van Willem II wordt gezegd. Maar de vraag is hoe vaak je kunt vallen, voordat je niet meer kunt opstaan. Elke keer dat je valt doet het meer pijn. Alleen de afgelopen negen weken is er al acht keer gevallen. Op een gegeven moment is er geen keuze meer tussen opstaan en blijven liggen. Gisteren was de dag dat ik niet ben meegegaan naar de derby. Ik besloot na lang twijfelen te kiezen voor thuisblijven, in plaats van in dat aquarium te gaan zitten wat zich een uitvak noemt.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Wel heb ik met moeite een groot deel van de wedstrijd live kunnen volgen. Vanaf het begin heb ik gehoopt en gebeden voor een goede afloop. Alleen weer tevergeefs. Het woordje 'weer' komt na elk weekend wel voor in de vocabulaire van de Willem II supporter. En als dat woordje plaatsvindt na de derby doet het alleen nog maar meer pijn…

Maar wat is nu de oorzaak van dit probleem? Volgens onze ervaren middenvelder Evgeniy Levchenko ligt het aan het feit dat we niet volwassen genoeg spelen, we zijn niet meedogenloos genoeg. Meedogenloos; Uitspraak: mee-dogen-loos, bijvoeglijk naamwoord. Betekenis: zonder rekening te houden met verdriet van anderen. Synoniem: wreed. Dit is inderdaad wat andere ploegen al wel doen, namelijk geen rekening houden met het verdriet van anderen. Er zijn al acht ploegen erg meedogenloos tegen ons geweest dit seizoen. Maar wanneer vallen we voor de laatste keer en wordt het opstaan onmogelijk?

Volgens de meeste voetbalkenners zou dat moment al erg snel kunnen komen, aangezien er genoeg zijn die roepen dat Willem II net voor de winterstop al gedegradeerd zou kunnen zijn. Ik geloof echter niet dat dit gaat gebeuren, als we al degraderen in ieder geval niet zo vroeg. Maar laten we even stellen dat het wel zo is, dan betekent dat voor ons de doodsteek. Alle eerste elftalspelers van Willem II hebben in hun contract een degradatieclausule, wat dus betekent dat ze mogen vertrekken uit Tilburg. Dan mogen we dus het seizoen erna in de Belgische bierleague gaan spelen met een jeugdelftal wat ons waarschijnlijk niet beter maakt, met alle respect, dan FC Den Bosch.

Er zit op dit moment totaal geen samenhang in het spel, dus ik ben me er net zo goed als ieder ander van bewust dat er snel iets moet veranderen. De meeste mensen roepen dat Gert Heerkes zou moeten vertrekken. Hier ben ik het echter niet mee eens. Het heeft totaal geen zin om elke paar maanden van trainer te wisselen. Deze trainer is goed voor een club als de onze, hij heeft alleen zijn draai nog niet gevonden. Jij hebt ons supporters het vertrouwen gegeven dat de ploeg na tien competitieduels zou gaan draaien. Daar vertrouw ik ook op, dus alsjeblieft Gert wees onze reddende engel.

De afgelopen week werd er hard getraind. Ik heb gehoord dat er een depressieve sfeer heerste, maar dat Heerkes koste wat kost zijn best deed om de ploeg opnieuw moed in te praten. Ik weet zeker dat het hem elke week net zo pijn doet als de spelers zelf en de fans. Heerkes weet alleen zelf ook maar al te goed dat de tijd tikt en dat punten pakken een must aan het worden is. Ik kijk elke week vooruit naar de wedstrijd tegen De Graafschap, misschien is dat wel onze laatste kans om punten te pakken, eng genoeg komt deze wedstrijd steeds dichterbij.

Het regent nog steeds als ik naar buiten kijk, de vraag is alleen hoeveel druppels er nog kunnen vallen voordat de laatste de emmer doet overlopen…

 
Willem II

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties