BV Veendam krabbelt langzaam weer op
Door AjaxCapeTown
Vrijdag, 22 oktober 2010 om 00:49 • Martijn Folkers

Na de Langeleegtesoap van vorig seizoen is BV Veendam gelukkig nog steeds actief in de mooiste competitie van Nederland, de Jupiler League. De club heeft een nieuwe directeur aangesteld, Henk Eising, en Jo Hoefsloot is de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. De technische staf heeft enkele wijzigen ondergaan: assistent-trainer Dick Lukkien is vertrokken naar buurman FC Groningen en zijn vervanger is Marc van Meel, de hoofdtrainer van studentenvoetbalclub en zaterdageersteklasser The Knickerbockers.

De selectie kreeg afgelopen zomer te maken met een forse wijziging. Zo vertrokken spelers als Paul Matthijs, Michiel Hemmen, Tjeerd Korf, Gerard Wiekens en Sjaak Polak. Nieuw bij de club zijn Pavel Cmovs, Andrew Ornoch, Quash Shayesteh, Jason de Jong, Vasek Svoboda en Michael Jansen. Wat opvalt is dat relatief dure spelers als Polak, Wiekens en Matthijs, met allemaal een salaris rond de honderdduizend euro bruto zijn vervangen door spelers die voor een amateurcontract spelen. Michael Jansen en Cmovs worden gehuurd, dit zijn voor de club wel fullprofs.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Van de nieuwe spelers blijken Cmovs, Michael Jansen en Quash Shayesteh echte aanwinsten te zijn. Cmovs is een degelijke voorstopper en Jansen is een sturende verdediger, die in het centrum kan staan en als linksback uit de voeten kan. Shayesteh is mijn persoonlijke favoriet bij de club. Hij is klein, behendig, technisch en heeft overzicht. Met zijn slimme steekballetjes zorgt hij voortdurend voor gevaar en door zijn slimme manier van positioneren staat hij vaak vrij om de bal te ontvangen.

Ondanks de wederom benarde financiële situatie en het gevecht tegen de vier minpunten staat BV Veendam op een keurige elfde plaats. Dit mag met recht een topprestatie worden genoemd, want de ploeg was voor velen gedoemd te degraderen. Met voor Jupiler League-begrippen uitstekende spelers als Niek Loohuis, Michael de Leeuw en Marnix Kolder houdt de Parel van de Veenkoloniën zich keurig staande. Opmerkelijk is de veerkracht van de ploeg van trainer Joop Gall. De ploeg wist in dit nog prille seizoen liefst vier keer een cruciale treffer te maken in absolute slotfase van een wedstrijd.

BV Veendam is er echter nog niet. De club heeft een relatief smalle selectie en de financiële positie is nijpend met een begrotingstekort van meer dan 200 duizend euro. Een verkoop van De Leeuw zou wonderen doen, maar de transfermarkt zit op slot en De Leeuw van de Langeleegte is nog niet zo trefzeker als vorig jaar. Gelukkig heeft het elftal een keeper die dit seizoen een van de beste van de Eerste Divisie is. Peter van der Vlag heeft de ploeg al tientallen keren overeind gehouden en behoed voor zeker lijkende doelpunten.

Als supporter heb ik de verwachting dat BV Veendam behouden zal blijven voor de Jupiler League. Met een solide ploeg als deze zullen er af en toe enkele uitschieters naar boven zijn, zoals de overwinning op SC Cambuur, maar over het algemeen denk ik dat de ploeg zich handhaaft in de middenmoot. Als de club hierin slaagt, dan hebben Gall en consorten het prima gedaan.

 
SC Veendam

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties