Een Hagenees in Den Bosch
Door feie10
Dinsdag, 18 januari 2011 om 23:01 • Feie Leerintveld

Een hete zomer in 2009. Elf jaar oud en nog nooit kennisgemaakt met een club slechts tienkilometer van mij vandaan. Ook was ik geboren in die stad. Mijn vriendje nam me mee naar een open dag van FC Den Bosch. Ik kwam aan bij De Vliert, het knusse stadion van de Bossche profclub. Daar kreeg ik mijn eerste shirtje en broekje van die club. Later die dag speelde de selectie een oefenwedstrijd tegen RKVV Wilhelmina, een derdeklasser uit Den Bosch. Ondanks dat het een saai oefenpotje was dat eenvoudig werd gewonnen, was er toch een knop om in mij. Ik had mogen proeven van de ongelooflijk goede sfeer in het stadionnetje en de supporters. Ik was verliefd geworden op de ploeg uit -respectievelijk- de Jupiler League.

Het nieuwe seizoen startte al weer bijna. De zomer van 2010 was vrij rustig verlopen voor de club uit Den Bosch. Weliswaar waren met Diangi Matusiwa (APOP Kinyras Peyias) en Fabio Caracciolo (Fortuna Sittard) twee belangrijke doelpuntenmakers vertrokken, maar toch. Als laatste was er dan nog een onbekend spitsje van FC Dordrecht opgepikt. Ene John Verhoek uit Leidschendam die voor Dordrecht niks scoorde in vijftien wedstrijden. Het was een Hagenees, want hij had in de jeugopleiding van ADO gezeten. Een Hagenees in Den Bosch, dat wordt niks. Na wat wedstrijden en een paar open dagen wist ik al wel hoe de relatie stond tussen Den Haag en Den Bosch. ADO tegen FC Den Bosch liep vaak slecht af. Knokken en vechtpartijen waren het gevolg.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

FC Den Bosch begint spetterend aan het nieuwe seizoen. Met de nieuwe trainer worden goede resultaten geboekt. Voorin bij de Bosschenaren wordt volop gescoord. De middenvelders passen de bal in op een van de twee snelle vleugelaanvallers die op hun beurt de spits keurig bedienen. Een aanvalscultuur lijkt geboren. Niettemin door de verdiensten van Verhoek. Diezelfde Verhoek die ik in het begin nog kansloos achtte. Verhoek scoort er inmiddels gulzig op los. Het blijkt een broertje te zijn van Wesley Verhoek, de rechts/linksbuiten van zijn club ADO Den Haag. Ook die blinkt uit en de twee broertjes zijn al gauw bekend. Hoe is het mogelijk?

De naam Verhoek spookte inmiddels al een hele poos rond in mijn bolletje. Een dinsdagochtend in september, ik zit op school in Den Bosch. Tijdens wiskunde schrikt iedereen van een mededeling die via de intercom wordt omgeroepen: in de pauze zijn vrijkaartjes te krijgen voor de bekerwedstrijd van FC Den Bosch tegen AZ. Natuurlijk rende ik er als een gek naartoe om ze te krijgen. Na flink wat duw en trekwerk weet ik twee kaartjes te bemachtigen. De woensdag daarop zie ik hoe mijn club de sterren van de hemel speelt. AZ is nergens en Verhoek is dodelijk. Toch weet AZ met drie tegen twee te winnen. Ondanks de inspanningen van Johnny. Na die avond wist ik zeker dat Verhoek niet zomaar een doorsnee speler was.

Halverwege het seizoen is Verhoek mijn held. Hij heeft al twaalf keer het netje laten bollen en is niet van plan ermee op te houden. Jammer maar helaas staat de club er wat minder voor. Negende is het resultaat van het harde werk. Ergens weet ik dat het goed komt, de promotie komt er aan. Nog steeds geloof ik niet dat John zo'n grote rol van betekenis speelt. Van onbekende, kale Hagenees tot mijn Bossche clubheld anno 2011. Laat hem nu maar lekker door gaan zo zodat hij onze club er boven op helpt. Dan weet ik zeker dat John Verhoek een mooie carrière staat te wachten en ooit definitief uit de schaduw van zijn broer zal stappen.

 
FC Den Bosch

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties