Mijn nieuwe naam is: SC Veendam 1894
Door AjaxCapeTown
Maandag, 21 februari 2011 om 22:55 • Martijn Folkers

Tien maanden geleden waren we op sterven na dood. Na de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, waarin Michael de Leeuw een wereldgoal maakte, was de club praktisch failliet. Een mirakel geschiedde en BV Veendam bestaat nog.

Het is nu maandag 21 februari 2011 en de Parel van de Veenkoloniën doet het echt geweldig. Afgelopen vrijdag werd AGOVV aan de zegekar gebonden en miste de club op één haartje na de periodetitel, die nu naar de Sjengen in Maastricht gaat. MVV, van harte gefeliciteerd! Toch overheerst er een gevoel van trots. Het gaat fantastisch met de club en alle teams in de Jupiler League gaan met angst en beven naar het prachtige Gjaltemastadion aan de Langeleegte. Alleen Go Ahead Eagles was er dit seizoen te sterk toen het elftal van Joop Gall nog in de steigers stond. Sinds de eerste overwinning van het seizoen op SC Cambuur heeft BV Veendam alleen nog uit van Helmond Sport verloren.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Naast al het geweldige sportieve nieuws worden er ook organisatorisch goede stappen gezet. Onder de bezielende leiding van Henk Eising is er een plan gerealiseerd wat de club moet gaan redden. De 'Kolonisten van Veendam' heet het plan en verwijst naar het verleden van Oost-Groningen waarin de turfstekers en de producenten van strokarton de dienst uitmaakten. Iedere particulier of bedrijf kan als sponsor investeren in de club. Daarnaast kunnen de supporters ook een klein aandeel kopen voor vijftig euro per seizoen.

Ondertussen is onze Leeuw van de Langeleegte weer goed op dreef en stijgt zijn marktwaarde wekelijks. Michael de Leeuw staat alweer op negen doelpunten na een stroeve eerste seizoenshelft. De afgelopen weken was het goudhaantje goed op schot met twee doelpunten tegen Almere City en twee goals tegen AGOVV. Daarnaast staat De Leeuw ook nog ongelooflijk goed te voetballen; samen met maatje Anco Jansen is hij de absolute smaakmaker van de tweede seizoenshelft. Hopelijk letten de scouts goed op, want eigenlijk is Michael veel te goed voor de Jupiler League.

Het is heerlijk om weer richting de Langeleegte te gaan. Met ruim drieduizend voetballiefhebbers zijn we samen weer trots op BV Veendam. Het voetbal is redelijk tot goed en het Veenkoloniaalse viert iedere thuiswedstrijd hoogtij. In het verlengde van dit Veenkoloniaalse wil Henk Eising een nieuwe naam voor de club. Vele voorstellen zijn al genoemd. FC Veendam, Parkstad Veendam, FC Langeleegte, CFC Veendam etc. Mijn wens is om terug te gaan naar de clubnaam van vroeger. Voorheen was het Sportclub Veendam in de gouden tijd van Henk Nienhuis en zijn welbekende Nainhoesploug. De clubkleuren blijven hetzelfde met een geel shirt en een prachtige zwarte V op de borst. Daarnaast zijn we opgericht in 1894 en een van de oudste clubs in het betaalde voetbal. Ook dat mogen we niet vergeten. Daarom is het voor mij heel simpel: SC Veendam 1894.

 
SC Veendam

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties