Jeugdige wereldsterren
Door LaPulga_10
Maandag, 11 juli 2011 om 15:48 • Arez el Farah

De jeugd van Barcelona, er komen de laatste jaren veel grote talenten vandaan. Bijvoorbeeld: Lionel Messi en Andrés Iniesta. Maar ook spelers als Victor Valdés, Gerard Piqué en Carles Puyol. Barcelona haar jeugd is een belangrijk deel van de club. Natuurlijk worden er spelers als Villa gekocht maar, welke club haalt nou geen spelers. De jeugdopleiding is een belangrijk deel van de club. Er spelen maar liefst acht spelers in het eerste elftal van Barcelona die uit eigen jeugd komen. Een feit waar Barcelona trots op is!

Helaas worden er ook veel talenten worden "weggekaapt": Dat was bij Cesc Fàbregas het geval en ook bij Francisco Mérida, Jon Toral en Hector Bellerin. Echter, daar kan Barcelona niet zoveel aan doen. Maar nu verder met de jeugdopleiding. Je hebt meerdere afdelingen: FC Barcelona, Barça B, Juvenil A (zestien tot achtien jaar), Juvenil B (zestien tot achttien jaar), Cadet A en B (veertien tot vijftien jaar) en de Prebenjamí is de jongste afdeling (zeven tot acht jaar). De talenten worden hedendaags opgeleid in New Masía (eerst La Masía) en er worden ook meteen manieren aangebracht aan de wellicht toekomstige wereldspelers. Je kan zeggen dat de talenten daar eigenlijk worden opgevoed. Het is eigenlijk een soort voetbalhotel. Barcelona is de enigste echte topclub die zo'n luxe complex heeft. Verder wil ik graag een paar talenten van Barcelona noemen, waarvan ik denk dat die het zullen maken bij Barcelona en bij hun nationale team.

Oriol Romeu is een speler van Barça B en heeft al twee wedstrijden gespeeld bij het eerste van Barcelona. Oriol Romeu is een geweldig talent. Hij speelt bij Barça B als de controleur van het elftal. Hij is pas twintig jaar en heeft zich al ontwikkeld tot de motor van het elftal. Je kan hem vergelijken met Sergio Busquets. Iemand die ongelooflijk veel meters maakt, maar ook ontzettend veel snelheid en aanvallende drang naar voren heeft. Er waren geruchten, dat Arsenal deze speler wou overnemen van Barcelona. Dat is niet gelukt, want dit is een speler met een clubhart, eentje die zeker wil slagen bij "zijn clubje" en dat zie ik hem op ten duur ook zeker doen.

Albert Dalmau is ook een heel groot talent uit Barça B. De vleugelverdediger die door menig Culér al een geweldige toekomst is voorspelt. Hij heeft de zelfde speelstijl als Daniel Alves. Een supersnelle, technische en aanvallende vleugelverdediger. Iemand die op de middenlijn staat te verdedigen en veel voorzetten geeft op de spitsen, maar ook iemand die zo snel mogelijk weer terug is om zijn mannetje te verdedigen. Hij heeft ook (evenals Romeu) al in twee nationale jeugdteams gespeeld (nationale team onder zeventien en onder negentien). In mijn ogen gaat hij een mooie toekomst tegemoet.

Gerard Deulofeu is misschien wel het grootste talent in de jeugd van Barcelona. Bij Barcelona B vult hij de positie in als nummer tien en vleugelaanvaller. Door onder andere Sergi Barjuán werd hij de hemel in geprezen. Hij heeft het koppie van Christian Eriksen en de dribbeltechniek van Cristiano Ronaldo. Verder is hij gezegend met een overheerlijke speelstijl. Hij kan de vervanger van David Villa worden als je het mij vraagt en over twee jaar een deel zijn van de A selectie. Verder heeft al een keer in de selectie van Barcelona A gezeten, waarin hij helaas geen minuten heeft kunnen maken. Maar als hij zich zo door blijft ontwikkelen, dan weet ik zeker dat hij er komt.

Marc Muniesa is ook een groot talent uit de jeugd; hij is negentien jaar. Hij speelt als centrale verdediger en hij doet mij en veel Azulgranas zeker denken aan Puyol, want ze delen een soortgelijke speelstijl. Maar volgens mij heeft Muniesa zelfs de potentie om nog beter te worden dan de grote held Puyol. Hij is sowieso in potentie de beste centrale verdediger in de jeugd van Barcelona. Verder heeft Muniesa een goede balcontrole, echt een hele goede techniek, is snel en kan fantastisch opbouwen. Bij zijn debuut kreeg hij een rode kaart. Niet echt een geweldig begin. Hopelijk gaat hij het later wel goed doen en dat verwacht ik eigenlijk ook.

Sergi Samper word een grote toekomst voorspelt door vele Culés. Deze jongen is een stylist en heeft ongelooflijk veel overzicht over het veld. Je kan hem vergelijken met een mix tussen Lionel Messi en Xavi Hernández. Hij heeft ook erg veel goals gemaakt in de jeugd. Hij word vaak gelinkt aan Engelse topclubs. Vorig jaar nog aan Arsène Wenger's Arsenal. Het leek erop dat hij zou gaan, maar uiteindelijk ging de deal toch niet door. Hij zag zelf in dat hij nog een grote toekomst heeft en liever bij zijn vrienden en familie wilt blijven. Ik denk dat zijn talent zodanig groot is dat als hij achttien jaar is, al in de definitieve A selectie zit. Ik, als fan, ben erg blij dat hij is gebleven bij Barcelona.

De laatste waar ik het over zal hebben is Marc Bartra. Deze verdediger, die zowel centraal als op de backpositie uit de voeten kan, is twintig lentes oud. Bartra is al op elfjarige leeftijd naar Barcelona gekomen en heeft dus een lange tijd in de jeugd van Barça gespeeld. Hij heeft in voor het grote Barcelona al drie wedstrijden gespeeld. In die drie wedstrijden heeft hij al een doelpunt gemaakt. Dat doelpunt scoorde hij in het afgelopen seizoen in de uitwedstrijd tegen Málaga. Hij is verdedigend sterk en kan goed opbouwen, maar hij is aanvallend wel zwak. Het zal moeilijk worden voor hem om een basisplaats te veroveren bij Barcelona, met al die mensen voor zich als: Muniesa, Piqué, Puyol (die al wel oud is) en Andreu Fontàs. Maar als Bartra zich gewoon door blijft ontwikkelen, dan komt hij er wel. Als het niet bij Barcelona is, dan wel bij een andere club.

 
Barcelona

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties