Six and the City
Door _ElSalvador_
Dinsdag, 25 oktober 2011 om 18:21 • El Salvador

Half vijf is het ongeveer: ''geshockeerd'', dat is één van de duizend gevoelens die door mij heen gaan, voor een Manchester City-supporter is dit een dag om nooit meer te vergeten. En ja, hetzelfde geldt voor een Manchester United-supporter. Een historische dag, na gekke uitslagen in derby's als 5-0 in El Clásico van vorig jaar of de 8-2 overwinning van Manchester United op Arsenal, begin dit seizoen, zou je toch zeggen dat het allemaal niet meer gekker kon, nou dat is dus wel zo. Ik weet zeker dat niemand rekening had gehouden met het feit dat Manchester City Manchester United met 1-6 versloeg op Old Trafford.

Ja dames en heren, dat is serieus gebeurd, voor mij is dit de raarste uitslag die ik ooit heb meegemaakt in het historie van het voetbal, en waarom? Nou, omdat het duidelijk te zien was dat voorafgaand aan deze derby of Manchester de tegenstanders aan elkaar gewaagd waren, sterker nog: Ik achtte 'The Red Devils favoriet voor deze wedstrijd, maar na negentig minuten ben ik volledig ervan overtuigd dat Manchester United nog een lange weg heeft te gaan, een heel lange.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Natuurlijk kan een verliespartij tegen Manchester City gebeuren, maar in eigen huis met een marge van vijf verliezen en zes doelpunten om de oren krijgen is bijzonder pijnlijk, sterker nog: het is ronduit schandalig, het loopt eigenlijk al weken ''beroerd'' bij United, tegen (op papier) makkelijke tegenstanders in de Champions League wordt in eigen huis met een minimale score gewonnen en het spel verloopt enorm stroef. Manchester City daar in tegen lijkt beter dan ooit te zijn, aan de hand van topspelers als: Mario Balotelli, Edin Dzeko, Samir Nasri, David Silva en Sergio "Kun" Agüero worden taaie tegenstanders in Engeland eenvoudig met dikke scores opzij gezet. Manchester City doet na deze fenomenale zege op United een goede gooi naar de titel, want ook Chelsea heeft verloren in dit weekend. Manchester United mag je natuurlijk nooit uitvlakken, maar ik heb het gevoel dat het nog erg lastig gaat worden voor hen in dit seizoen.

Van wie ik die wedstrijd misschien wel het meest ''impressed'' ben is revelatie Mario Balotelli, het ''enfant terrible'' doet het tot nu toe voortreffelijk in de Barclays Premier League en laat ook zien waarom Manchester City een dikke dertig miljoen voor hem betaalde. Hij scoorde namelijk twee keer tegen United. Wie ook in geweldige vorm is, is David Silva. De Spanjaard die vorig jaar overkwam van Valencia is ook op dreef en laat ook zien dat hij in het Spaanse elftal makkelijk Pedro Rodríguez uit de basis kan spelen , het zelfde geld natuurlijk bij Manchester City, want ook daar is hij onomstreden. Verder zijn de aankopen van Nasri en "Kun" ook enorm goed gebleken.

Manchester United heeft overigens ook wat aankopen gedaan, misschien waren deze aankopen gericht voor de toekomst maar onder andere Phil Jones laat al zien dat hij makkelijk het niveau van United aankan. Verder zijn de verhuurde Danny Welbeck en Tom Cleverley weer teruggehaald, precies een jaar geleden leek het erop dat die twee geen toekomst meer hadden in Manchester, maar tegen de tijd van nu zijn deze twee spelers potentiële wereldtoppers. Vooral van Cleverley ben ik enorm gecharmeerd, een mix tussen Paul Scholes en Wesley Sneijder is dit eigenlijk, en laat de eerst genoemde nou net gestopt zijn, en Sneijder die in de zomer nog serieus bijna na Manchester was gegaan, maar nu heb je een mix van beide, en het kost je niks! Mooier kan toch niet?

Nou, denk ik persoonlijk dat het dit jaar tussen deze twee toppers zal gaan, maar Chelsea mag je natuurlijk nooit uitvlakken, nu is het iets wat voorbarig om het nu al te hebben over het kampioenschap aangezien we pas een paar speelrondes bezig zijn, maar Manchester City met hun gekochte spelers en geweldige spel zal strijden, en Manchester United met haar geweldige collectief en hun wereldsterren zullen hetzelfde doen.

Het was in ieder geval een rare dag, 24 oktober 2011 gaat de boeken in als de dag dat City zes keer scoorde tegen hun aartrivaal Manchester United.

Ja, Six and the City.

 
Heracles Almelo

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties