Een nieuwe cultheld is in de maak: Panagiotis Rampavilas
Door AjaxCapeTown
Woensdag, 4 januari 2012 om 19:31 • Martijn Folkers

Voor een nieuwkomer is het lastig om de harten van het nuchtere publiek in Veendam te stelen. Soms wordt er echter een nieuwe speler aangetrokken die alle facetten in zich heeft om uit te groeien tot de nieuwe cultheld aan de Langeleegte. Zo ook afgelopen zomer. In een nietszeggend oefenwedstrijdje tegen FC Grootegast overtuigde deze Griek en dat weerhield verslaggever William Pomp namens Dagblad van het Noorden niet om een lovend verhaal over hem te schrijven. Zijn naam alleen al doet de liefhebber verrukt opveren: Panagiotis Rampavilas.

Panagiotis Rampavilas kwam op 5 juli 1990 ter wereld in het Griekse Patra. Toen hij tien jaar was werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van Panegialios. Doordat Rampavilas geselecteerd werd voor vertegenwoordigende Griekse elftallen viel hij al snel op bij de scouts in het buitenland. Dit leidde tot een stage bij AZ, waarin hij in drie oefenduels ook drie keer het net wist te vinden. Uiteindelijk werd hij in de winterstop van het seizoen 2007/08 ondergebracht bij Vitesse A1, waar hij in acht wedstrijden maar liefst negen keer het net wist te vinden. Ook in Nederland had hij zijn naam als goalgetter waargemaakt. Het seizoen erop scoorde 'Pana' in 23 wedstrijden tien goals bij Jong AGOVV/Vitesse. Voldoende redenen voor Ethnikos Piraeus om Rampavilas terug naar Griekenland te halen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Daar wist hij echter niet door te breken, met slechts drie optredens in de hoofdmacht. Zaakwaarnemer Peter van Meerten regelde daarna een stage bij SC Veendam waar hij trainer Gert Heerkes al snel wist te overtuigen van zijn kwaliteiten. Door een hardnekkige liesblessure kwam Rampavilas weinig aan spelen toe en moest hij het doen met een plaats op de reservebank. De spits maakte zijn officiële debuut in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Bij een 1-2 achterstand mocht hij slechts enkele minuten meedoen, maar liet direct zien gevaarlijk te zijn met een volley op de vuisten van doelman Ruud Swinkels. Daarna werd hem slechts één basisplaats gegund, in de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Doordat Veendam nauwelijks op de helft van de tegenstander acteerde, kwam Panagiotis Rampavilas nauwelijks uit de verf en werd hij in de rust alweer gewisseld voor Haaije Feenstra.

Zijn 'moment of fame' moest echter nog komen. SC Veendam speelde thuis een hele moeizame wedstrijd tegen Fortuna Sittard en leek lange tijd op een kansloze 0-2 nederlaag af te stevenen. Danny Menting bracht de Kolonisten echter zo'n twintig minuten voor tijd terug in de wedstrijd. De Langeleegte schreeuwde om Rampavilas, alleen leek het aan dovemansoren gericht. Zo'n vijf minuten voor tijd zwichtte trainer Gert Heerkes echter voor de lokroep en werd Rampavilas binnen de lijnen gebracht. 'Pana' bracht in zijn invalbeurt wat teweeg en Fortuna Sittard wankelde. In de absolute slotfase slingerde Cijntje het leder weer eens voor de goal en in de kluts was het Panagiotis Rampavilas die de gelijkmaker op het scorebord zette. De Langeleegte schreeuwde het uit van geluk en Veendam kon voor het eerst sinds lange tijd weer een puntje bijschrijven.

Alleen zijn naam in combinatie met de cultclub SC Veendam zou een garantie voor het ontstaan van een nieuwe cultheld moeten zijn. Trainer Gert Heerkes geeft de man echter niet al te veel kansen. Dat Rampavilas wel wat teweeg kan brengen is duidelijk en SC Veendam schreeuwt om een spits die veelal op de goede plek staat. Panagiotis Rampavilas lijkt dit te zijn, alleen wil Heerkes er nog niet aan en blijft hij de matig presterende Pepijn Kluin maar kansen bieden. Hoe lang nog wordt de nieuwe cultheld genegeerd?

 
SC Veendam

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties