Dubbelslag tegen Cesena helpt Roma-icoon Totti aan record
Zaterdag, 21 januari 2012 om 19:55

AS Roma won zaterdagavond eenvoudig van Cesena en Francesco Totti zal het competitieduel nooit meer vergeten. De aanvaller maakte in de openingsfase twee doelpunten en schreef daarmee een record op zijn naam. Totti staat na zaterdagavond op 211 competitiedoelpunten voor AS Roma: het hoogste aantal van een speler bij één Italiaanse club.

Totti neemt het record over van de Zweed Gunnar Nordahl, die tussen 1949 en 1956 210 doelpunten maakte voor AC Milan. Vervolgens vertrok de aanvaller naar AS Roma, waarvoor hij ook nog vijftien goals maakte. Het record van Nordahl stond lang in de boeken, maar zaterdag brak Totti dus het record van de legendarische Milan-aanvaller.

De 35-jarige Totti speelt al zijn gehele loopbaan voor Roma en had 486 competitiewedstrijden nodig om 211 keer te scoren. Hij staat vijfde op de alltime topscorerslijst van de Serie A en heeft José Altafini en Giuseppe Meazza in het zicht: deze spelers maakten 216 goals in de Serie A. Nordahl staat dus op 225 doelpunten en Silvio Piola is recordhouder, met 274 doelpunten in 537 competitieduels.


 
Serie A
 
AS Roma

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties