Een nieuwe clublegende is opgestaan
Door AfcaGunner
Dinsdag, 7 februari 2012 om 21:15 • -

28 augustus 2011, ik verwacht dat de supporters van Manchester United zich deze datum nog goed zullen herinneren. Dit was de dag dat United met de ruime cijfers van 8-2 won van Arsenal. De kenners voorspelden na deze wedstrijd dat Arsenal een rampjaar in zou gaan. Gelukkig voor ons, de supporters, was er één man die er voor zorgt dat we nog steeds meedoen om die felbegeerde vierde plaats. Hij luistert naar de naam: Robin van Persie.

Van Persie debuteerde op negentienjarige leeftijd in het eerste elftal van Feyenoord, als jonge linksbuiten maakte hij een wisselende indruk. Hij kon harten stelen van de fans met schitterende passeerbewegingen of hij kan je het bloed onder je nagels vandaan halen als die weer eens eigenwijs was. Maar wat je ook van Van Persie vond, iedereen was het erover eens dat hij een goede voetballer was. De techniek had hij in huis, ook op die jonge leeftijd al.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Arsenal manager Arsène Wenger zag het talent van Van Persie en haalde hem daarom naar Engeland. Onder de vleugels van supersterren als Dennis Bergkamp en Thierry Henry ontwikkelde Van Persie tot een uitstekende buitenspeler. Echter zag iedereen dat Van Persie geen buitenspeler was. Ook al kan hij er goed uit de voeten, Van Persie is een nummer tien. Zijn techniek, inzicht, gevoel van diepgang en andere kwaliteiten komen op die positie beter tot zijn recht. Echter moest hij voor een basisplaats zich wel richten op de positie aan de rechterflank.

Jaren later toen clublegendes Bergkamp en Henry vertrokken waren nam Van Persie samen met aanvoerder Cesc Fàbregas de leiding van Arsenal op zich. Waneer deze twee spelers tegelijkertijd op het veld stonden, heeft Arsenal nog nooit een wedstrijd verloren. En dat is niet zonder reden, deze twee geweldenaren hebben een uitstekende klik. Twee intelligente spelers die op het zelfde denkniveau zitten. Van Persie kon zich richten op de positie achter spits Emmanuel Adebayor. Hij draaide beter, maar nog steeds kon je zien dat hij niet alles uit zijn talent haalde.

De laatste jaren heeft Van Persie zich enorm ontwikkeld. Niet alleen heeft hij zijn goede kwaliteiten verder verbeterd. Ook heeft hij zich nieuwe kwaliteiten eigen gemaakt. Van Persie begint steeds beslissender te worden. De laatste twee seizoenen houdt Van Persie in zijn eentje heel Arsenal het hoofd boven water. Ik lieg niet wanneer ik zeg dat Arsenal hooguit tiende zou staan als Van Persie er niet bij zou zijn afgelopen seizoen én dit seizoen. Jammer dat Van Persie met Arsenal sinds 2005 geen prijzen meer heeft gepakt. Het is puur aan Van Persie's clubliefde te danken dat hij nog bij Arsenal speelt. Met zijn talent zou hij overal aan spelen toe komen, ook bij de prijs pakkende clubs zoals FC Barcelona.

Met 37 goals en twaalf assists sinds begin 2011 kun je wel stellen dat Van Persie het geweldig doet. Naar mijn mening is hij dan ook de beste spits ter wereld. Wat hem zo goed maakt is het feit dat Van Persie ongekend compleet is. Van Persie is snel, heeft een geweldige techniek, zijn inzicht is fenomenaal, zijn rendement ligt gigantisch hoog, hij heeft leiderschapskwaliteiten, kan met twee benen afwerken en hij laat zijn teamgenoten beter spelen. Meer kwaliteiten heb je als spits niet nodig.

Ik denk dus ook oprecht dat hij bij ieder elftal ter wereld niet alleen in de basis zou staan, maar ook zal uitblinken. Hij is één van de beste spelers ter wereld. Daarom is het ook volkomen belachelijk dat mensen hem op de bank willen zetten ter furore van Klaas-Jan Huntelaar. Met Huntelaar in de spits waren we tegen Spanje niet eens over de middenlijn gekomen. Hij won ieder duel van Carlés Puyol en Gerrard Pique. Huntelaar is een goede afmaker maar heeft niks extra's. Van Persie heeft dat extra's. Hij is én een goede afmaker én hij laat je beter voetballen. Hij heeft de kwaliteiten van Huntelaar en dan meer. Voor mij is er dan ook geen sprake van discussie over wie de beste spits voor Oranje zou moeten zijn.

Wij hebben de meest complete spits van het moment, wij hebben Van Persie, de nieuwste clublegende van Arsenal.

 
Arsenal

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties