Rots van Cim Bom
Door Bkorkmaz3
Zondag, 11 maart 2012 om 20:40 • -

Zondag 30 oktober 2011 speelde Galatasaray tegen Kayserispor. Een doodnormale competitiewedstrijd die in Kayseri werd gespeeld. De wedstrijd eindigde in een 0-2 overwinning voor Galatasaray. Na de wedstrijd was Fatih Terim blij met de nuchtere overwinning en hij beantwoordde de vragen van de journalisten. Een journalist stelde Terim deze vraag: "Wat vond u van Semih Kaya?" Terim beantwoordde: "Semih heeft een goede indruk achter gelaten. Ik had vertrouwen in hem en hij betaalde mij terug met een solide prestatie. Ik houd van spelers die het tenue grijpen en niet meer loslaten."

De laatste zin van Terim is nu beter te begrijpen. Na die wedstrijd heeft Semih maar één wedstrijd gemist, wegens een schorsing. De supporters van Cim Bom waren bevrijd van de lompe en statische centrumverdedigers van Galatasaray. Iedereen in Turkije kent ze wel, de 'glazen' man Gokhan Zan en houthakker Servet. Jarenlang hebben we ons hart vastgehouden. Elke balcontact van deze verdedigers was een potentiele uitbraak van de tegenpartij. We waren het zat om elke keer weer te verliezen door individuele fouten van diezelfde verdedigers. Godzijdank heeft Terim ervoor gezorgd dat wij een oude (Tomas Ujfalusi) en een jonge rots achterin hebben.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De jonge rots Semih ondergaat een stormontwikkeling. Nog een jaar geleden speelde Semih in de tweede divisie van Turkije, terwijl hij de afgelopen interland tegen Slowakije eerste keer mocht uitkomen voor Turkije. Semih gaf direct een seintje af aan vriend en vijand, want hij is niet van plan om het tenue van Turkije te overhandigen aan een andere speler. De combinatie Semih Kaya en Omer Toprak is een duidelijke verbetering ten opzichte van Servet Cetin, Gokhan Zan, Giray Kacar, Egemen Korkmaz etc. Semih zal de mandekker zijn en Omer Toprak zal voetballend veel inbrengen.

Daarnaast heeft deze rots ook de nodige klassiekers achter de rug. Hij speelde twee keer tegen Besiktas, één keer tegen Fenerbahce en één keer tegen Trabzonspor. In deze wedstrijden heeft hij laten zien dat hij degelijk met druk kan omgaan, maar tegen Trabzonspor merkte ik echt wat voor een rots Cim Bom heeft opgeleid. Burak Yilmaz kreeg géén centimeter ruimte en voelde de adem van Semih constant in zijn rug. Als een ervaren commando wist hij de veldslag van Burak te winnen. Burak verliet frustrerend en scheldend het veld af, terwijl een glimlach verscheen op het gezicht van Semih.

Wat Semih interessant maakt, is zijn koelbloedige speelhouding. Hij wordt vergeleken met John Terry, vanwege zijn speelstijl. Hij is rustig aan de bal, kan goed koppen, is voetballend redelijk en dekt kort en goed. ´Toevallig´ heeft hij ook rugnummer 26, dus niet! Hij heeft zelf ook toegegeven dat hij een grote fan is van John Terry.

Al met al moet Cim Bom deze rots altijd vertrouwen geven, want deze rots barst van talent. Semih heeft alles in zich om uit te groeien tot een topverdediger, die in een waardige competitie onze vlag zal laten wapperen. Hopelijk zal hij nog twee á drie seizoenen uitkomen voor Cim Bom, want wij hebben heel lang gewacht op een goede keiharde verdediger. Daarom willen wij hem niet kwijt, maar iedere voetbalkenner- en supporter van Cim Bom weet dat deze rots op een dag zal vertrekken. Zijn voorkeur gaat uit naar de Serie A. Het blijkt dat een delegatie van Inter naar Istanbul zal komen om deze rots in actie te zien. West-Europa zal nog veel horen en genieten van Semih Kaya.

Ik gun deze rots een hele lange en succesvolle carrière.

 
Galatasaray

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties