Ajacied Silva vreesde voor leven: 'Het had fataal kunnen aflopen'
Vrijdag, 13 april 2012 om 07:45

De kans dat Bruno Silva ooit nog terugkeert op een voetbalveld, is minimaal. De rechtsback van Ajax overleefde ternauwernood een operatie en moet vrezen voor blijvende invaliditeit. Silva onderging een ongevaarlijke operatie aan zijn rechterschouder. Daarbij liep de Uruguayaan echter een infectie op, waarbij zijn kraakbeen werd aangetast. Hij kan met moeite een flesje water optillen.

"Mijn eerste doel is de kwaliteit van het leven te verbeteren", verzekert de 32-jarige Silva in het Algemeen Dagblad. "Daarna kan ik pas weer aan voetbal denken." Silva raakte ruim een jaar geleden, in januari 2011, geblesseerd aan zijn rechterschouder. De schouder was uit de kom. "Ik had het een jaar eerder ook meegemaakt en tien jaar geleden ook al."

Het was het begin van een lijdensweg die tot op de dag van vandaag zal duren. Bij de schouderoperatie, een maand later, loopt Silva een infectie op waarbij het kraakbeen wordt aangetast. De Zuid-Amerikaan ging een maand lang door een hel. "Ik ben bang geweest, vreesde voor mijn leven. Als de infectie zou doorzetten, had het ook fataal kunnen aflopen. Ik viel tien kilo af. Ik heb mijn moeder in Uruguay maar niet verteld hoe ernstig de situatie was."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Bruno Silva

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties