'Blij dat er met Özil weer een Duitse kandidaat is voor de Gouden Bal'
Maandag, 4 juni 2012 om 13:40

Matthias Sammer denkt dat het niet lang meer duurt, voor de Gouden Bal weer eens naar een Duitser gaat. De 44-jarige oud-prof werd in 1996 de zevende en vooralsnog laatste Duitse winnaar van de prestigieuze prijs. Sindsdien was een derde plek voor Oliver Kahn in 2001 en 2002 het hoogst haalbare. Sammer beschouwt Mesut Özil als topkandidaat om de komende jaren een keer te winnen.

Wel verbindt Sammer een voorwaarde aan persoonlijk succes voor de middenvelder en dat is de winst van een grote prijs in teamverband; bij Real Madrid of bij het Duitse nationale elftal. "Ik denk dat Duitsland op het moment meerdere kandidaten heeft voor de Gouden Bal. Özil is een van hen, maar niet de enige", aldus Sammer op de FIFA-website. "Een teamprijs winnen is wel een vereiste. Althans, niet altijd, maar meestal wel."

Meer: Özil kiest met gifje kant van Aubameyang in Twitter-rel met Kroos | Tweet Özil zorgt voor snelle reactie: ‘Sluit terugkeer bij Duitsland niet uit'

"Vaak hangt het daar aan vast", weet Sammer. "Maar hoe dan ook ben ik blij dat er met Özil weer een Duitse kandidaat is voor de Gouden Bal." De laatste drie jaar ging Lionel Messi aan de haal met de Ballon d'Or, die vanaf 2010 verder ging onder de vlag van de FIFA zelf. Het aantal Duitse winnaars is met vijf voetballers die zeven keer wonnen nog altijd het grootst. Franz Beckenbauer en Karl-Heinz Rummenigge wonnen ieder tweemaal; Gerd Müller, Lothar Matthäus en Sammer allemaal één keer.

 
1. Bundesliga
 
Duitsland
 
Mesut Özil
 
Lionel Messi
 
Oliver Kahn

Poll
Mesut Özil wint de Gouden Bal...
In 2012
In 2013
In 2014
In 2015 of later
Nooit
Meer nieuws
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties