Gouden voorhoede
Door ASR10Totti
Donderdag, 16 augustus 2012 om 16:42

De Italiaanse competitie gaat van start op zondag 26 augustus. Meteen zal blijken als de toppers klaar zijn om een goed seizoen te draaien. Juventus en AC Milan starten thuis tegen respectievelijk Parma en Sampdoria, Internazionale trekt voor zijn openingswedstrijd naar nieuwkomer Pescara. En AS Roma neemt het thuis op tegen Catania. Afwachten geblazen of het nieuwe systeem waarin Zdenek Zeman wil spelen zal lonen.

Zeman zal hoogstwaarschijnlijk spelen in een 4-3-3-opstelling. De huidige kern is zo goed als compleet, al is er nog ruimte voor een extra verdediger. Het ziet er goed uit. Bijna alle posities zijn dubbel bezet, wat de concurrentie binnen de spelersgroep en het niveau van de spelers verhoogt. De plaatsen zijn duur, dat weten onze helden als geen ander. Ze zullen op de trainingen het beste van zichzelf moeten geven om een basisplaats te verdienen. Maar ik denk dat de druk op de aanvallers het grootst is, want AS Roma beschikt over minstens vijf aanvallers die in mijn ogen een basisplaats waard zijn.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De Italianen Mattia Destro, Pablo Osvaldo en Francesco Totti, de Spanjaard Bojan Krkic, de Argentijn Erik Lamela en in mindere mate de Uruguayaan Nicolas López zullen dit seizoen strijden voor een plekje in de Romeinse voorhoede. Trainer Zeman heeft een luxeprobleem, dat is wel het minste wat je kunt zeggen.

Nieuwkomer Mattia Destro heeft er een goede voorbereiding op zitten. Hij werd voor 11,5 miljoen euro op huurbasis overgenomen van Genoa. Indien Roma hem definitief wil vastleggen moet het nog eens 4,5 miljoen euro neertellen. Tegen het Oostenrijkse Liezen scoorde hij drie doelpunten, die overigens heerlijk werden voorbereid en perfect werden afgemaakt. Het heeft hem onder de supporters al de bijnaam 'Destroyer' opgeleverd. Destro bewees vorig seizoen al een neus voor goals te hebben waardoor hij op interesse kon rekenen van de gehele Italiaanse top. Maar na een lange transfersoap trok AS Roma toch aan het langste eind. Hij zal waarschijnlijk centraal in de aanval worden uitgespeeld.

De rechtstreekse concurrent van Destro heet Pablo Osvaldo. De tot Italiaan genaturaliseerde Argentijn blijkt niet zo'n gemakkelijk persoon te zijn. Vorig seizoen kwam hij in opspraak omdat hij zijn ploegmakker Erik Lamela in het gezicht zou hebben geslagen. Geruchten deden ook de ronde dat hij Roma zou mogen verlaten omdat hij een onbetrouwbaar persoon zou zijn. Pablo Osvaldo zit desondanks nog altijd 'gewoon' in de selectie van Zeman. Inter zou geïnteresseerd zijn in zijn diensten, maar ik denk en hoop niet dat het concreet wordt. Hij scoorde vorig seizoen een aantal belangrijke doelpunten voor onze club en ik denk dat hij ook dit seizoen belangrijk kan zijn voor de geel-rode hoofdstedelingen.

Over de rol die Francesco Totti dit seizoen toebedeeld zal krijgen, bestaat veel commotie. Aangezien Destro en Osvaldo onder elkaar zullen uitmaken wie er centraal in de aanval zal spelen, schuift Totti op naar de flank. Meerbepaald de linkerflank zou dit seizoen zijn positie worden. Maar kan hij die positie op zijn leeftijd nog wel aan? Totti wordt in september 36 jaar en is dus al aardig op leeftijd. Maar hij is nog altijd belangrijk voor Roma, zowel op als naast het veld. Het is maar de vraag als ons clubicoon genoegen zal nemen met een plaats op de bank, wat in het verleden al vaak tot impulsieve reacties leidde.

Wie nog op de flank zal spelen volgend seizoen, zijn de Spanjaard Bojan Krkic en de Argentijn Erik Lamela. Bojan heeft al meermaals aangegeven zich weer helemaal gelukkig te voelen in de Italiaanse hoofdstad. Hij is klaar voor het nieuwe seizoen en wil niets minder dan de Scudetto naar Rome halen. Vorig seizoen moest hij het onder Luis Enrique vooral stellen met invalbeurten, maar onder Zdenek Zeman lijkt hij klaar voor een basisplaats. Bojan oogde fris in de oefenwedstrijden en ik zie hem dit seizoen ontbolsteren.

Ook Lamela ziet AS Roma prijzen pakken dit seizoen. De Argentijn toonde vorig seizoen al wat hij in zich heeft en ik verwacht dat hij zich dit seizoen nog verder zal ontwikkelen. Lamela kan een hele grote worden en dat beseft hij zelf ook. Hij is pas 20 jaar oud en heeft dus nog een lange carrière voor zich. Maar het feit dat hij zich bij River Plate ontpopte tot een ster en dat hij vorig seizoen bij Roma al mooie dingen liet zien, tonen aan dat hij een sterspeler kan worden die elke Europese topclub in zijn selectie zal willen hebben.

En tot slot is er nog de jonge Uruguayaan López. In de voorbereiding liet hij al mooie dingen zien en het feit dat Zeman hem zoveel kansen geeft en hem in de A-kern plaatst, toont aan dat de trainer vertrouwen heeft in de jongeling. Hij zal het dit seizoen waarschijnlijk veelal moeten doen met invalbeurten, maar López is pas negentien jaar en de concurrentie bij AS Roma is enorm. Maar op lange termijn kan hij uitgroeien tot een bepalende speler voor wie de mensen naar het stadion komen.

We kunnen dus besluiten dat AS Roma volgend seizoen over een gouden voorhoede beschikt. Trainer Zeman heeft wat dat betreft een luxeprobleem. Afwachten wie de voorkeur zal krijgen en hoe de anderen zullen omgaan met het statuut van bankzitter. Ik kijk alvast reikhalzend uit naar de start van het nieuwe seizoen. AS Roma zal zich dit seizoen weer in de top van het klassement nestelen, maar voor de Scudetto is het nog te vroeg, al weet je in deze sport natuurlijk nooit…

Forza Giallorossi, Forza Roma!

 
AS Roma

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties