Galatasaray wacht spannende slotdag na zege op Mancunians

Galatasaray - Manchester United 1-0
In een doelpuntloze eerste helft waren de ploegen enigszins aan elkaar gewaagd. Galatasaray nam het voortouw, maar de inzet werd niet beloond met een doelpunt. Het was veelzeggend dat Manchester United pas in de 36e minuut de eerste hoekschop afdwong. Op slag van rust was het team van Ferguson, die Alexander Büttner in de basis liet beginnen, echter heel dicht bij de 0-1. Na een hoekschop van Tom Cleverley kopte Nick Powell de bal tegen de lat. Galatasaray was zelf ook dicht bij een treffer, maar de pogingen van Burak Yilmaz en Hamit Altintop leverden niets op.

In de 54e minuut leek Galatasaray op voorsprong te komen, maar de kopbal van Felipe Melo werd uitstekend door Anders Lindegaard gekeerd. Eén minuut later was het alsnog raak. Na een hoekschop was Burak sterker in de lucht dan Powell en kopte hij de openingstreffer tegen de touwen. Het team van Ferguson kwam zodoende voor de vierde keer dit seizoen in de Champions League op achterstand. In tegenstelling tot de voorgaande drie keren, kwamen the Mancunians niet terug. Ferguson bracht Federico Macheda, Ashley Young en Josh King binnen de lijnen, maar ook zij konden een nederlaag niet voorkomen. Een schot van afstand van Altintop verdiende een beter einde dan de lat, maar het duel eindigde desondanks in het voordeel van Galatasaray.

CFR Cluj - Sporting Braga 3-1
Een waardeloze eerste helft kostte Sporting Braga overwintering in Europa. In het eerste kwartier was Rui Pedro met twee doelpunten verantwoordelijk voor een comfortabele voorsprong voor CFR Cluj. Hoewel Alan in de zeventiende minuut met zijn vijfde treffer in evenzoveel wedstrijden de 2-1 maakte, trok CFR Cluj het duel voor rust al naar zich toe. Na ruim een half uur spelen was de hattrick van Rui Pedro een feit: 3-1. Op slag van rust liet Douglao bovendien zijn ploeg in de steek. Hij kreeg rood na een elleboogstoot richting ionut Rada. De tussenstand was funest voor de tweede helft. Cluj leunde op de voorprong en Braga was niet bij machte om openingen te vinden. Tot overmaat van ramp moest Eder zich geblesseerd laten vervangen.