Atlético Madrid berooft Van Wolfswinkel en co van ploeggenoot
Vrijdag, 25 januari 2013 om 15:10 • Thijs Post

Stijn Schaars, Ricky van Wolfswinkel en Khalid Boulahrouz raken een ploeggenoot kwijt aan Atlético Madrid. De club uit de Spaanse hoofdstad laat vrijdag via de officiële kanalen weten dat Sporting Portugal-linksachter Emiliano Insúa zijn handtekening gaat zetten onder een contract voor drieënhalf jaar. Alleen een medische keuring kan nog roet in het eten gooien, anders zal hij de linksback worden waar trainer Diego Simeone zo hard naar zocht.

De 24-jarige Insúa werd geboren in Argentinië en doorliep de jeugdopleiding van Boca Juniors, alvorens over te stappen naar Liverpool. Die club verhuurde hem in het seizoen 2010/11 aan Galatasaray en daarna trok de verdediger naar Portugal. Insúa heeft naast een Argentijns ook een Spaans paspoort, want zijn grootouders bezitten de Spaanse nationaliteit.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De viervoudig international van Argentinië was basisspeler bij Sporting Portugal: van de vijftien competitiewedstrijden die de club tot nu toe speelde stond hij dertien keer aan de aftrap. Vorig seizoen kwam hij tot 24 optredens in competitieverband.

 
LaLiga
 
Atlético Madrid
 
Sporting Portugal
 
E. Insúa

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties