Chelsea komt dankzij Torres met schrik vrij en mag op herhaling

Zoals de uitslag al doet vermoeden was het belabberd wat de Champions League-houder zondagmiddag liet zien op bezoek bij de nummer drie van de League One. Oscar toonde zich nog wel dreigend in de openingsfase, maar nadien was het vrijwel alleen Brentford wat de klok sloeg. Met name spits Harry Forrester toonde zich een handful voor de defensie van Chelsea en het was dan ook niet verrassend dat hij aan de basis stond van de 1-0, drie minuten voor rust. Het harde schot van Forrester kon nog worden gekeerd door Ross Turnbull, maar in de rebound zorgde Marcello Trotta alsnog voor een feestje op de tribunes van Griffin Park.

Een moment van brille bracht de bezoekers uit Londen na 55 minuten spelen weer op gelijke hoogte. Oscar controleerde prachtig, liet een tegenstander voor lucht achter en werkte vervolgens knap af met de buitenkant van zijn schoen. Tien minuten later liet de jonge Braziliaaan zich opnieuw zien, maar dit keer verdween zijn inzet rakelings langs de paal. Brentford, dat afwachtend begon aan de tweede helft, begon daarna weer wat meer vooruit te kruipen en kreeg daarvoor loon naar werken.

Invaller Tom Adeyemi leidde zijn ploeg namelijk naar een nieuwe voorsprong. De aanvaller stond koud twee minuten in het veld toen hij in de vijandelijke zestien tegen het gras werd gewerkt door Turnbull. Scheidsrechter Jonathan Moss legde de bal op de stip en uitblinker Forrester nam de taak op zich om zijn ploeg opnieuw aan de leiding te helpen. Moeizaam maar zeker verdween de bal via het lichaam van de Chelsea-sluitpost in het doel. Een sensatie leek in de maak, maar zeven minuten voor tijd hielp Torres de gasten aan een nieuwe gelijkmaker. Daardoor moeten beide teams binnenkort op herhaling.