De held van Rotterdam-Zuid
Door stevenL18
Zaterdag, 2 maart 2013 om 21:49 • steven

Groot nieuws vanuit De Kuip: na weken op zoek te zijn naar een geschikte opvolger voor John Guidetti, heeft Feyenoord eindelijk een spits die Ronald Koeman wenst, namelijk een balvaste spits. Graziano Pellè wordt voor één seizoen gehuurd van Parma uit Italië. Nog maar net nadat Pellè is gepresenteerd met rugnummer 19 klinkt hier en daar wat kritiek en gelach van de media, en geef ze eens ongelijk. Pellè die nog nooit in één seizoen meer dan 10 doelpunten heeft gemaakt moet voor de nieuwe doelpunten gaan zorgen bij Feyenoord, waar de laatste weken de productie niet al te hoog was.

De strateeg Martin van Geel krijgt daarom aardig wat kritiek te verwerken over de lage doelpuntenproductie van zijn spits, maar hij lijkt zeker van zijn zaak. Waar de meeste voetbalkenners vraagtekens neerzetten, vertrouwt van Geel, net als Ronald Koeman in de nieuwe aanwinst, die Guidetti moet doen vergeten, maar is dit wel realistisch?

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Zondag 28 oktober. De spannende klassieker staat op het programma in De Kuip. Met Guidetti als toeschouwer zien alle toeschouwers hoe Feyenoord met 1-2 achter komt te staan. Als de laatste minuut van de officiële speeltijd aanbreekt, en sommige fans overwegen om de drukte straks voor te wezen door alvast te vertrekken, voldoet zich iets geweldigs. Martins Indi geeft een mooie dieptepass op Pellè, die vervolgens de bal geweldig aanneemt met de borst en met een heerlijke volley Vermeer te kijk zet. Werkelijk het hele stadion ontploft van blijdschap, net als Guidetti die totaal uit zijn dak gaat. De fans zijn uitzinnig blij en Pellè wordt letterlijk en figuurlijk op de schouders gedragen. Ook in de acht volgende wedstrijden voor de winterstop scoort Pellè aan de lopende band. Maar liefst elf keer weet hij het net te vinden, en heeft daarmee alle critici de mond gesnoerd. Pellè wordt nu gezien als onmisbare kracht voor Feyenoord en doet Guidetti langzamerhand vergeten. Langzamerhand begint de boomlange spits uit te groeien tot een publiekslieveling

Na zijn goede spel in de eerste helft van de competitie ziet Feyenoord veel in Pellè voor de toekomst en willen er alles aan doen om hem te behouden in de Kuip. Al snel is de kogel door de kerk, en op 5 januari tekent Pellè zijn vierjarig contract voor Feyenoord die hem tot de zomer van 2017 aan Feyenoord verbind. Met een bedrag van bijna drie miljoen euro, wat als koopje wordt beschouwd, weet van Geel voor de zoveelste keer een belangrijke speler voor de club te behouden. Vanaf nu wordt er natuurlijk van Pellè verwacht dat hij doelpunten blijft maken wat heel wat druk met zich meebrengt. Ik denk dat Pellè hier goed mee om kan gaan, aangezien hij altijd rustig blijft en niet meteen te hoog van de toren gaat blazen bij een goede wedstrijd. Tevens weet Pellè gelukkig nu wel waar het doel zich bevindt, waar hij in zijn jongere jaren nog moeite mee had. Hierdoor is zijn vertrouwen dubbel zo groot geworden.

Maar niet alleen zijn doelpunten zorgen voor de overwinningen. Pellè wint bijna alle duels op het middenveld. Met zijn enorme lengte en kracht houdt hij de bal makkelijk bij zich wat zodat de rest kan bijsluiten voor het vervolg van de aanval. Pellè schiet dus niet alleen de ballen tussen de palen, maar is hij ook bij bijna elke aanval betrokken. Hij straalt rust uit en laat het team beter spelen. Ik vind het daarom ook niet onlogisch om Pellè de spelverdeler te noemen van Feyenoord. Hakje naar Immers, dan weer een mooie dieptepass naar Verhoek, alles zit erin. En dit maakt Pellè tot de gedroomde aanvaller bij Feyenoord. Met het publiek erachter verlaat bijna elke tegenstander met neergebogen hoofd het veld na weer een nederlaag in de gevreesde Kuip.

We kunnen uit bovenstaande concluderen dat Pellè zeker niet tot miskoop mag worden beschouwd. Waar iedereen hem aan het begin nog aanzag als miskoop, is Pellè in een korte tijd uitgegroeid tot één van de beste voetballers in de eredivisie. Met zijn overzicht, kracht en scorend vermogen is hij een rijzende ster aan het voetbalfirmament. En wie weet staat hij straks met de prachtige schaal in zijn handen op de Coolsingel.

 
Feyenoord

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties