Update: Geflopte NEC'er naar FC Oss: 'Op klotemomenten geblesseerd'
Vrijdag, 21 juni 2013 om 15:34 • Matthijs van LaarLaatste update: 15:36

Een avontuur in Nijmegen liep uit op een teleurstelling, maar Danny van den Meiracker heeft de hoop op een langer verblijf in het profvoetbal nog niet opgegeven. De aanvaller, die afgelopen zomer de overstap maakte van de amateurs van Spakenburg naar NEC, zou in de belangstelling staan van Achilles'29 en FC Oss, die komend seizoen beide uitkomen in de Jupiler League.

De 24-jarige Van den Meiracker heeft echter ook de mogelijkheid om terug te keren bij de amateurclub waar hij voor zijn entree in het profvoetbal furore maakte. "Wij hopen op Danny, maar Achilles'29 en FC Oss schijnen hem ook te willen", legt voorzitter Jan van Diermen van Spakenburg uit in gesprek met RTV Utrecht. "Ik zou het goed kunnen begrijpen als hij kiest voor een club in de Jupiler League."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Van den Meiracker, die in het afgelopen seizoen tot vijf optredens kwam voor NEC (zeventig minuten in totaal), laat weten dat dat inderdaad zijn insteek is. "Ik hoop dat ik komend seizoen in het betaalde voetbal speel. Maar als ik geen club vind en terug moet naar de amateurs, is er maar één club waar ik voor ga voetballen en dat is Spakenburg."

Update 21 juni 15:34 uur - Geflopte NEC'er naar FC Oss: 'Op klotemomenten geblesseerd'
FC Oss neemt Danny van den Meiracker over van NEC. De 24-jarige spits, die in het verleden furore maakte bij de topamateurs van Spakenburg, speelt de komende twee seizoenen voor de club uit de Jupiler League. Dat meldt FC Oss op de clubwebsite. Van den Meiracker toog na zijn gouden jaren bij Spakenburg vol verwachting naar NEC, maar mede door blessures kwam hij in Nijmegen tot slechts vijf invalbeurten. "Toch was het een supermooi jaar, ik ben blij dat ik het gedaan heb", zegt hij in gesprek met het Brabants Dagblad. "Ik heb mijn debuut in de Eredivisie gemaakt en ik heb elke dag met die jongens mogen voetballen. Het heeft niet uitgepakt zoals ik graag zou willen, ik raakte telkens op klotemomenten geblesseerd, maar ik heb er absoluut geen spijt van."

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Eredivisie
 
Keuken Kampioen Divisie
 
TOP Oss
 
NEC
 
Danny van den Meiracker

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties