Athletic troeft grootmachten af en haalt Beñat terug naar Baskenland
Woensdag, 26 juni 2013 om 14:01

Beñat Etxebarria keert na een afwezigheid van vijf jaar terug bij Athletic Bilbao. De middenvelder wordt door de Basken voor een bedrag tussen de acht en de tien miljoen euro overgenomen van Real Betis. In Andalusië groeide het jeugdexponent van los Leones uit tot een zeer gewilde international. Ook Manchester City, Chelsea, VfL Wolfsburg en Bayern München toonden interesse.

Beñat is dus afkomstig uit de veelgeprezen jeugdopleiding van Athletic, maar kwam tot 2008 niet verder dan een officieel optreden in de hoofdmacht. Het deed de nu 26-jarige centrale middenvelder besluiten elders zijn geluk te gaan beproeven en dat bleek een juiste keuze. Via Conquense kwam hij in 2009 bij Real Betis terecht, waar hij uitgroeide tot een van de grote smaakmakers én Spaans international.

Athletic maakte woensdag bekend dat de geboren Bask eerdaags zijn handtekening zal zetten onder een contract voor vijf seizoenen. Hij is de eerste aanwinst van de nieuwe coach Ernesto Valverde, die vorige week werd aangesteld als opvolger van Marcelo Bielsa. Betis liep met de komst van Joan Verdú al op de nakende transfer vooruit. De dertigjarige spelmaker kwam vorige week al transfervrij over van Espanyol.

 
LaLiga
 
Athletic Club
 
Chelsea
 
Manchester City
 
Bayern München

Meer nieuws
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties