'We hebben het geweldig gedaan, in grote delen superieur aan Spanje'
Vrijdag, 28 juni 2013 om 09:19 • Thijs PostLaatste update: 09:23

Italië heeft de beste landenploeg van de voorbije jaren behoorlijk aan het wankelen gebracht. In de halve finale van de Confederations Cup was het na 120 minuten spelen nog 0-0 tegen Spanje, waarna strafschoppen de uitkomst moesten brengen. De Italianen werden uitgeschakeld, maar spraken later vol trots over de manier van spelen tegen de Spanjaarden.

"We hebben het uitstekend gedaan, van start tot finish, en we hebben veel kansen gecreëerd", zegt Cesare Prandelli, bondscoach van Italië tegen de RAI. "Spanje heeft een voorsprong omdat zij al jaren op dezelfde manier werken, terwijl wij nog altijd op zoek zijn naar onze koers. In termen van karakter, wilskracht en tactiek worden we steeds beter."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Christian Maggio is uitgesprokener dan zijn coach. "De uitschakeling is jammer en teleurstellend, want we hebben het geweldig gedaan tegen de regerend Europees- en wereldkampioen. Het lot keerde zich tegen ons; bepaalde delen van de wedstrijd waren we superieur aan Spanje. Zoals altijd hadden we het weer eens lastig met de strafschoppen", verzucht de verdediger annex middenvelder van Napoli.

Spanje-keeper Iker Casillas is van mening dat zijn land geluk heeft gehad. Casillas keepte zelf een prima wedstrijd, maar kwam in de strafschoppenreeks niet in de buurt van een Italiaanse penalty. Dat Spanje toch won, had het te danken aan Leonardo Bonucci, die zijn inzet hoog over mikte. "Een strafschoppenserie is altijd een loterij en we hebben geluk gehad."

 
Confederations Cup
 
Italië
 
Spanje
 
Cesare Prandelli
 
Christian Maggio

>
Confederations Cup
Spanje
0
0
(p)
Italië
Donderdag, 27 juni 2013 om 21:00
Poll
Italië verdiende het om te winnen van Spanje
Ja
Nee
Meer nieuws
   
00:00
00:00
'Mijn droom is om in het eerste van PSV te spelen, maar ik ben ook reëel'
0
   
23:55
23:55
Frenkie de Jong: 'Ik denk dat dat het enige is wat ik echt mis aan Nederland'
95
   
23:36
23:36
Bas Nijhuis woedend: 'We mogen blij zijn dat de deur er nog in zit'
30
   
23:35
23:35
Lang geeft Van den Brom in krankzinnig duel opnieuw genadeklap
8
   
23:12
23:12
Salah en Jota zijn onnavolgbaar in stadsderby; City toont heerlijk tiki-taka
29
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties