Europees kampioen Barcelona negeert Ajax en vormt duo met Pieters
Dinsdag, 2 juli 2013 om 19:56 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 19:59

Marc Muniesa werd tot tweemaal toe in verband gebracht met een transfer naar Ajax, maar onder meer een zware knieblessure zette een streep door een mogelijke overstap naar Amsterdam. De 21-jarige verdediger is inmiddels weer fit en hij heeft zich dinsdag voor vier seizoenen aan Stoke City gebonden. Muniesa, die in juni met Spanje Onder-21 het EK in Israël won, is blij met zijn transfer.

"Het was geen moeilijke beslissing", zegt Muniesa op de officiële website van Stoke. "Maandag heb ik hier de mensen in Engeland ontmoet en heb ik een rondleiding op het erg indrukwekkende trainingscomplex gehad. Ik ben erg verheugd met mijn transfer naar Engeland en ik zal er alles aan doen om de club te helpen. Door het EK is mijn seizoen pas net afgelopen, maar ik kan niet wachten om te starten bij Stoke. Liever vandaag dan morgen", zegt de linkspoot uit Lloret de Mar.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Muniesa is na Erik Pieters, die voor dik 3,5 miljoen euro overkwam van PSV, de tweede versterking van Stoke voor het komende Premier League-seizoen. Aanvankelijk leek het erop dat de jeugdinternational naar Real Sociedad zou overstappen, terwijl ook Elche serieuze belangstelling had om de transfervrije stopper op te pikken. Muniesa, de op één na jongste debutant van Barcelona in de Primera División, gaat nu dus een duo vormen met Pieters.

 
Premier League
 
Stoke City
 
Ajax
 
Barcelona
 
Erik Pieters

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties