Shakhtar wacht niet langer op Chadli en telt miljoenen neer voor 'Chucky'
Dinsdag, 9 juli 2013 om 22:22 • Erik van Dam

Shakhtar Donetsk heeft zich versterkt met de aanvaller Facundo Ferreyra. De 22-jarige Argentijn komt voor een bedrag van zeven miljoen euro over van Vélez Sársfield, zo maken de Oekraïeners dinsdagavond via de officiële kanalen bekend. De voormalig jeugdinternational heeft een contract voor vijf seizoenen getekend bij de regerend landskampioen. De kans dat Shakhtar zich nu nog gaat en wil versterken met Nacer Chadli, lijkt gering.

Shakhtar legde de aanvaller van FC Twente onlangs een lucratief contractvoorstel voor, maar de Belg zette de club in de wacht omdat hij hoopt op een topclub uit een meer aansprekende competitie. De Mijnwerkers lijken niet meer te willen wachten op een eventueel 'ja' of 'nee' van Chadli en hebben de miljoenen nu uitgegeven voor de komst van Ferreyra, die overigens ook over een Italiaans paspoort beschikt. De spits is alweer de vijfde zomerse versterking van Shakhtar.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De club legde eerder al Fred, Fernando, Wellington Nem en Oleksandr Volovyk vast en betaalde voor hen reeds 42 miljoen euro. Met Ferreyra hoopt trainer Mircea Lucescu een heuse goalgetter te hebben binnengehaald. Chucky, zoals hij wordt genoemd, werd in 2012 met 12 goals medetopscorer van de Argentijnse competitie en in eigen land vergelijkt men Ferreyra met Marcelo Salas. Hij werd gerekend tot één van de beste voetballers van Chili.

 
Eredivisie
 
Premier League
 
Shakhtar Donetsk
 
Velez Sarsfield
 
FC Twente

Poll
Ik denk dat Shakhtar Donetsk beter af is met Facundo Ferreyra dan met Nacer Chadli
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties