Fenerbahçe ontsnapt na penalty in vierde minuut blessuretijd

Red Bull Salzburg - Fenerbahçe 1-1
Fenerbahçe werkte een matige eerste helft af en mocht zich gelukkig prijzen dat de thuisploeg niet al voor rust op voorsprong kwam. Zo was het aan Volkan Demirel te danken dat Jonathan Soriano niet tot scoren kwam. Na een half uur spelen ging een kopbal van Alan maar net naast. De tweede helft was nog geen minuut of Red Bull Salzburg liet weer van zich spreken. Een inzet van Sadio Mané werd licht door Soriano van richting veranderd en kon nog net door Volkan worden gered.

Het antwoord van Fenerbahçe kwam op nanam van Dirk Kuyt, maar Peter Gulacsi bracht goed redding. De druk van de Oostenrijkers nam aanzienlijk toe en het wachten was op een openingstreffer. Die viel in de 68e minuut. Kevin Kampl soleerde erop los en bracht Alan in stelling. De Braziliaan lobte de bal over Volkan heen en werkte het leer in het doel: 1-0. Tien minuten later ontsnapte Fenerbahçe aan een tweede treffer: een inzet van Soriano ging maar millimeters naast.

Twee minuten later stond Gulacsi de 1-1 van Moussa Sow in de weg. De doelman werkte de inzet van de invaller tegen de lat. In blessuretijd viel de gelijkmaker alsnog. Na een voorzet van Sow ging de bal tegen de hand van Andreas Ulmer en wees de arbiter naar de stip. Cristian Baroni faalde niet vanaf elf meter.

Celtic - IF Elfsborg 1-0
Celtic deed woensdag eveneens prima zaken. De Schotse kampioen, die zich dinsdag versterkte met Derk Boerrigter van Ajax, won dankzij Kris Commons met minimaal verschil. Hij maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt op Celtic Park. Bij de formatie uit Glasgow zaten Boerrigter en Virgil van Dijk niet bij de wedstrijdselectie. Van Dijk, overgenomen van FC Groningen, kampt nog met een voetblessure.